Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 6. 2016,
12.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,98

5

Natisni članek

NK Zavrč Miran Vuk Prva liga Telekom Slovenije Druga liga

Ponedeljek, 6. 6. 2016, 12.12

6 let, 6 mesecev

NK Zavrč brez licence za 1. SNL

Konec završke prvoligaške pravljice, NZS povabila Aluminij

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,98

5

Nogometni klub Zavrč je bil neuspešen tudi na drugi stopnji licenciranja, saj je Licenčna komisija NZS za pritožbe potrdila odločitev komisije NZS za licenciranje nogometnih klubov o zavrnitvi licence za tekmovanja UEFA in 1. SNL.

Haloze so ostale brez prvoligaškega nogometnega kluba. Licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije (NZS) za pritožbe je prižgala rdečo luč Zavrču, ki se tako poslavlja od elitnega tekmovanja. Čeprav je bil v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev 1. SNL boljši od drugoligaškega podprvaka Aluminija (3:2 in 1:1), bo moral zaradi neizpolnjevanja finančnih kriterijev zapustiti prvoligaške okolje. To je velik šok za klub, ki prihaja iz ene najmanjših slovenskih občin in je v tej sezoni igralo domače tekme na prenovljenem štadionu z novo osrednjo tribuno.

Miran Vuk, alfa in omega završkega kluba, se je na dan kvalifikacijske tekme v Kidričevem čudil, zakaj krovna zveza še ni poslala sporočila o (ne)pridobljeni licenci. Bil je prepričan, da je klubska uprava odpravila vse težave, zaradi katerih ni prejela licence že v prvem poizkusu, a se je uštel. NZS je odločila drugače.

NZS bo pričela postopke za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije

"Nogometni klub Zavrč ni pridobil licence za tekmovanje v 1. SNL in UEFA tekmovanjih zaradi neizpolnjevanja finančnih kriterijev na podlagi Pravilnika UEFA/NZS za licenciranje nogometnih klubov. Nogometna zveza Slovenije bo, upoštevajoč športne rezultate v TL 2015/16 in dokončne licenčne rezultate, pričela postopke za popolnitev Prve lige Telekom Slovenije, o sestavi lig pa bo v skladu s svojimi pristojnostmi dokončno odločal IO NZS," je sporočila slovenska krovna zveza.

Datum zasedanja izvršnega odbora NZS še ni znan.

Nogometaši Zavrča se poslavljajo od prvoligaškega tekmovanja. V 1. SNL so igrali tri sezone. | Foto: Nogometaši Zavrča se poslavljajo od prvoligaškega tekmovanja. V 1. SNL so igrali tri sezone.

V tekmovalni sezoni 2016/17 bodo tako v Prvi ligi Telekom Slovenije nastopali Olimpija, Maribor, Domžale, Gorica, Celje, Rudar, Krško, Luka Koper in drugoligaški prvak Radomlje, deseti udeleženec prvoligaškega tekmovanja pa bo znan po zasedanju izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije. Za zdaj je jasno le to, da to ne bo klub, ki igra domače tekme v Športnem parku Zavrč. 

Po tekmovalnih dosežnih v sezoni 2015/16 je najbližje povabilu za nastop v 1. SNL Aluminij, ki je v drugoligaški konkurenci osvojil drugo mesto, nato pa v dodatnih kvalifikacijah po krčevitem boju priznal premoč sosedom iz Zavrča. "Res je. Pred kratkim smo dobili povabilo za nastop v prvi ligi. O tem, ali ga bomo sprejeli, se bomo odločili na sestanku izvršnega odbora," nam je zaupal predsednik Aluminija Zvonko Jevšovar, na vprašanje, kdaj se bo zbralo vodstvo kluba, pa skrivnostno odgovoril: "To je bilo od mene vse."

Če se bodo Kidričani odločili za vrnitev med najboljše, bodo zaigrali v 1. SNL prvič po treh letih.

Ne spreglejte