Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
19. 10. 2011,
13.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Martin Milec NK Maribor NK Maribor Braga

Sreda, 19. 10. 2011, 13.51

8 let

Milec: Smo v dobri strelski formi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Eden izmed junakov zmage v Domžalah, ki je Maribor utrdila na prvenstvenem vrhu, je bil tudi Martin Milec. Mladi Štajerec je ponazoril recept za dober rezultat z Brago. Hitro in kombinatorno igro.

V slovenski nogometni prostor je vstopil čez velika vrata. Z igrami v dresu izbrane vrste do 19 let v Ukrajini, nato pa je bila odločilna še selitev iz Kidričevega v Maribor. Postal je član kluba, za katerega je stiskal pesti že kot otrok. Zato je tudi veselje po zmagah in zadetkih v dresu ''vijolic'' toliko bolj pristno. Z upom slovenskega nogometa smo se pogovarjali po zmagi v Domžalah, kjer je visoko zmago začinil v izdihljajih tekme, ko je dosegel zadnji, četrti zadetek za branilce naslova. ''To je lepa popotnica za četrtek. Pred polnimi tribunami lahko presenetimo. Smo v dobri strelski formi. Upam, da se bo izšlo,'' je optimističen Martin Milec, ki se je razveselil priložnosti v zadnji minuti. Sam je stekel pred domžalska vrata in z malce sreče zatresel mrežo. ''Izbral sem si določen kot, močno udaril, žoga pa je nekako šla pod roko vratarja in se z malce sreče odbila v gol,'' ni skrival veselja po doseženem zadetku. Srečo bodo Mariborčani potrebovali tudi v četrtek, ko se bodo v tretjem krogu skupinskega dela lige Europa pomerili z Brago. Finalistko tekmovanja v sezoni 2010/11. ''Če smo premagali Rangers, potem lahko presenetimo tudi v skupinskem delu. Na prejšnjih tekmah nam je res zmanjkalo nekaj sreče. Poznalo se je tudi, da smo v drugem polčasu malce padli, reprezentančni premor pa je poskrbel, da smo spet dobro pripravljeni. Pred polnimi tribunami bomo pravi,'' je napovedal 20-letni Štajerec, ki na dresu nosi igralno številko šest. Portugalski nogomet mu ni neznanka. Navsezadnje je z ''vijolicami'' že gostoval v deželi, kjer je pred leti opozarjal nase športni direktor Maribora Zlatko Zahovič. Kot odličen poznavalec razmer na Portugalskem je nogometašem zagotovo pomagal pri pripravi na Brago, kar je potrdil tudi Milec.

''Ko smo bili na pripravah na Portugalskem, smo igrali z Nacionalom in še nekaterimi njihovimi predstavniki. Igrajo hiter in tehnično dober nogomet, zato moramo biti takšni tudi mi. Igrati hitro in veliko kombinirati. Le tako lahko presenetimo.'' Da so v dobri formi, so Mariborčani pokazali v prvenstvu, kjer so si zagotovili lepo prednost pred zasledovalci. ''Pred Olimpijo imamo štiri točke prednosti, pa še tekmo več. Z drugimi se niti ne obremenjujemo. Če bomo mi zmagovali, potem je vseeno, kako bodo igrali drugi. Morda bi imeli, če ne bi igrali v Evropi, že deset točk prednosti,'' je ''napol v šali'' povedal mladi reprezentant. Da bo lahko pred srečanjem z Brago boljše volje tudi trener Darko Milanič, je poskrbela vrnitev Etiena Velikonje, ki bo kandidiral za mesto v napadu. Če bo hotel Maribor začeti nabirati evropske točke, bo zadetke vsekakor potreboval. Milec k temu dodaja, da je njegova ekipa v dobri strelski formi, tako da zna biti v četrtek še zelo zanimivo. Vzdušje pred gostovanjem portugalskega velikana bodo v sredo vzdigovali zvesti navijači, ki bodo poskrbeli za dvojni navijaški karusel. Mesto bo obarvano vijolično, navijači pa bodo izkazovali ljubezen do kluba po reki Dravi in mestnih ulicah.

Ne spreglejte