Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 8. 2013,
10.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Robert Berić Darko Milanič

Nedelja, 25. 8. 2013, 10.18

8 let

Milaniču v Avstriji ne gre in ne gre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sturm je po visokem porazu pri Riedu padel na predzadnje mesto. Trener Darko Milanič in napadalec Robert Berić v avstrijskem prvenstvu še čakata na prvo zmago, kar je veliko manj od pričakovanj.

Graški klub je v sezono vstopil z velikimi pričakovanji. Najmanj, kar se je napovedovalo, je bil boj za evropska mesta. Po šestih krogih se je Sturm oddaljil od kroga kandidatov, saj je zbral le tri točke, še vedno pa čaka na prvo zmago. Novi udarec predstavlja visok poraz pri Riedu, ki je prednost domačega igrišča v soboto pretopil v gladko zmago s 3:0. "Naša največja težava je neučinkovitost. Pripravimo si veliko zrelih priložnosti, izkoristimo pa premalo," ugotavlja Darko Milanič, ki še vedno vztraja pri tem, da mora ekipa postoriti še veliko, preden bodo prišli zadovoljivi rezultati. Kot glavno težavo je navedel skromno učinkovitost pred vrati tekmecev. Robert Berić je odigral vso tekmo, se znašel v dveh nevarnih priložnostih, a se žoga ni znašla za hrbtom vratarja Rieda.

"Ne vemo, zakaj se nam to dogaja. Veliko se o tem pogovarjamo, a tega ne znamo spremeniti. Če bi vedel, kaj je narobe, bi to spremenili," je po dvoboju razočarano dejal Anel Hadžić. Nogometaš iz BiH, ki ima tudi avstrijski potni list, je nekdanji igralec Rieda, ki pa je s sobotno zmago nad graškim Sturmom poskočil na vrh razpredelnice.

Vprašanje je, kako se z rezultatsko krizo (Sturm je razočaral tudi v evropskih nastopih) spopada klubsko vodstvo. Za zdaj ni bilo zaznati kritičnih pogledov, ki bi še poglobili krizo pri črno-belih. S prihodom Milaniča, posledično pa tudi njegove prve igralske želje – napadalca Berića, je vodstvo želelo zakoličiti začetek novega, spodbudnega obdobja, ki pa za zdaj ne prinaša razlogov za veselje. Izolčan se spopada z enim najtežjih poglavij v trenerski karieri, a mu v klubu, kjer je blestel kot branilec, še stojijo ob strani. Še pred nekaj meseci je kot trofejni trener Maribora pozdravljal zmage in zadetke, zdaj je na drugi strani meje naletel na ogromne težave. Na neučinkovitost, zaradi katere trpijo rezultati, in vse večje nezadovoljstvo navijačev. Od lanskega decembra je Sturm dobil le tri ligaške tekme. Pa čeprav jih je od takrat odigral 24. Milanič in Berić še čakata na prvo zmago …

Ne spreglejte