Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
29. 2. 2008,
14.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 29. 2. 2008, 14.56

8 let

Milanič: Želim si atraktivnih iger

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
HiT Gorica pred drugim delom sezone 2007/08 PrveLige Telekom Slovenije zaseda drugo mesto na prvenstveni razpredelnici. Cilj je, da tam obstane tudi po koncu sezone.

Pred štirikratnimi slovenskimi prvaki Goričani je drugi del sezone, v katerega vstopajo z drugega mesta. Po dolgih in napornih pripravah je prišel čas, ko se bodo modro-beli spet merili za prvenstvene točke.

''Prvi štirje tedni priprav, ko smo bili v Poreču, so bili zelo dobri. Pogoji za trening in tekme so bili dobri, poškodb ni bilo. Pokazali smo zelo dober obraz in lahko sem bil zelo zadovoljen. V zadnjih treh tednih se je vse skupaj nekoliko poslabšalo. Nismo igrali dobro in delali napake. To bomo morali popraviti, sicer nas ne čaka nič dobrega. Verjamem, da nam bo uspelo. V celoti moram biti s pripravami zadovoljen, mi je pa načrte skazila poškodba Mladena Kovačeviča. Nanj sem resno računal. V napadu se je zelo izkazal, a se nato žal spet poškodoval in nanj ne bom mogel računati. Težave z zdravjem ima tudi njegov brat Nebojša, zato je škoda še toliko večja,'' je za Sportal povedal Darko Milanič, ki ni želel izpostavljati posameznikov. ''Vselej gledam na ekipo kot celoto. Pomembno je le, kako igramo kot ekipa in ne to, kako dobro je nastopil določen posameznik,'' pravi nekdanji trener ajdovskega Primorja, s katerim se bo pomeril v prvem krogu spomladanskega dela prvenstva.

Šuler bo težko nadomestljiv

V zimskem prestopnem roku je ostal brez štirih nogometašev, najbolj pa bo pogrešal Marka Šulerja, ki je odšel v belgijski Gent. ''Njegova odsotnost se bo zagotovo poznala. Skušali ga bomo nadomestiti, a je jasno, da bo to težko. V jesenskem delu prvenstva je bil eden ključnih mož ekipe. Poveljeval je obrambi in igral res dobro. Bil je med najboljšimi posamezniki prvenstva, zato ne čudi, da se je prodal v tujino. Ne pozabimo, da je zabil tudi pet zelo pomembnih golov. Manjkal nam bo, a bomo morali igrati tudi brez njega,'' pravi 40-letni trener. Nadomestiti ga utegne mladi Gregor Balažic. ''Pri njem se vidi, da je zelo nadarjen in šolan nogometaš. Je vsekakor perspektiva za prihodnost. Takoj po prihodu v ekipo je igral dobro in bil član prve postave, nato pa se je poškodoval. Trenutno ni v položaju, da bi konkuriral za začetno enajsterico, a sem prepričan, da bo kmalu spet obratno. Vsekakor je to igralec, s katerim računam za prihodnost,'' napoveduje nekdanji član slovenske reprezentance.

Želja je Evropa

O spremembah v ekipi pravi: ''Več ali manj gre za isto ekipo, zato težko ocenjujem, ali bomo boljši, kot smo bili. Vse se bo videlo na igrišču. Glede taktičnih postavitev pa je tako, da bomo najverjetneje igrali s štirimi branilci in dvema napadalcema. Začeli smo s tremi branilci, v napadu pa z enim samim napadalcem in tremi igralci za njim, a se je izkazalo, da ta postavitev ni bila preveč dobra. V obrambi sicer ni bilo slabo, toda v napadu smo si priigrali premalo priložnosti. Zato sem se zdaj odločil za omenjeno postavitev, o tem, kako dolgo bom vztrajal pri njej, pa bodo tako kot vedno odločali rezultati.'' V drugem delu sezone si mladi trener želi predvsem dobre igre. ''Želim si atraktivnih predstav, ki bi zadovoljile tako navijače kot tudi igralce in strokovni štab. Če bo tako, je jasno, da bodo prišli tudi rezultati. Sicer pa je naš cilj znan. Ostaja isti, kot je bil pred začetkom sezone. Želimo si v Evropo,'' pravi nekdanji branilec.

Nogomet je nepredvidljiv

Njegov favorit za naslov prvaka je znan. ''Domžale imajo visoko prednost in zagotovo najboljšo ekipo v Sloveniji. Jasno je, da so favorit številka ena. Toda že če pogledamo v druge evropske lige, lahko vidimo, da se razmere lahko zelo hitro spremenijo. Zdaj imaš visoko prednost, drugič že zaostajaš. Nogomet je nepredvidljiv, zgodi se lahko še marsikaj. Bomo videli, kako se bo razpletlo. Morda nam ali kateri drugi ekipi uspe ujeti Domžalčane,'' je za konec povedal nekdanji član graškega Sturma.

Ne spreglejte