Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
22. 4. 2012,
22.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Darko Milanič Siniša Brkić

Nedelja, 22. 4. 2012, 22.42

8 let

Milanič ne odhaja nikamor

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trener novopečenih državnih prvakov Darko Milanič je mariborske nogometaše popeljal do desete državne zvezdice. Na fante je ponosen, še bolj na rekordno zmago z 8:0. V Gradec ne bo odšel.

Nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste je doživel čast, da je mariborsko nogometno barko popeljal do jubilejnega desetega državnega naslova. Če bodo ''vijolice'' 23. maja v finalu pokala ugnale Celjane, se Mariboru po 13 letih nasmiha še dvojna krona. ''Na to, kar delajo fantje, sem zelo ponosen. Velja poudariti, da to delamo na dolgi rok, zato bo potrebno trdo delati še naprej in zadržati to raven. Čaka nas še odgovorno in težko delo,'' je po rekordni zmagi zaupal Darko Milanič. Šampionska predstava, ki je mrežo Kranjčanov napolnila z osmimi zadetki, se je zgodila v nedeljo. Po mnenju Izolana nekoliko nerodnega dneva za bolj prešerno slavje. ''Vseeno se bomo potrudili in poskrbeli za kakšno 'žurko', po kateri si bomo zapomnili ta dan,' je dodal v isti sapi in na govorice, češ da se že spogleduje z izzivom v tujini, konkretneje selitvijo v Sturm, kjer je pred leti navduševal kot branilec, zdaj pa njegov nekdanji klub išče novega trenerja, odgovoril z odločnim ne. ''V Mariboru sem zabetoniran. Ni nobene možnosti, da bi odšel drugam,'' je pojasnil Milanič in dal vedeti, da na Štajerskem še ni končal z bero lovorik. Slednje želi na klopi Maribora osvajati tudi v prihodnji sezoni.

Kaj pa Evropa? ''Cilj ostaja nespremenjen. Želimo odigrati vsaj šest tekem v Evropi. To prinaša preživetje, potem pa je popolnoma jasno, da bi si želeli še kaj več. Denimo spet nastopati v ligi Europa. Zavedamo pa se, da bo to zelo težka naloga. V tej sezoni smo eliminirali Rangers, ki ima bistveno višji rating kot mi. V Evropi pa je tako, da je težko nekaj napovedati naprej. Primaren cilj ostaja šest tekem.''

Državni naslov in bleščeče predstave nekaterih posameznikov bodo kmalu zagotovo poskrbeli za povpraševanje oglednikov tujih klubov. ''Zame je ključno, da ostanemo konkurenčni. Ko so v zimskem prestopnem roku vsi ostali doma, nam je bilo veliko lažje. Upam, da bo tako tudi naprej ter da bo športni direktor po eni strani 'pripeljal' to moštvo naprej, po drugi pa naredil tako, da bomo preživeli,'' se zaveda prodaje najboljših igralcev, ki bi lahko v prihodnje reševala klubsko blagajno nepotrebnih finančnih stresov.

Spremembe bi lahko nastopile tudi v kadru Mariborčanov na področju prihodov. Športni direktor Zlatko Zahovič je potrdil, da ima že izdelan grob seznam morebitnih okrepitev, kandidatov pa, to je bilo tudi za pričakovati, ni želel razkrivati. Izguba katerega igralca pa bi najbolj prizadela trenerja Milaniča? ''Kader je tako velik, da se za enajsterico odločam po predstavah na tekmah in treningih. V tem delu sezone se je zgodilo, da na nekaj tekmah ni bilo Dejana Mezge. Drugi so ga odlično nadomestili, kar pa ne pomeni, da ne bo na naslednjih tekmah deležen vloge, ki jo je v ekipi že imel. Vidite sami, da naš kapetan (Tavares, op. p.) začenja tekme s klopi in je potem ključen v trenutkih, ko tekmec ne more več držati ritma. Takrat z menjavami pokončamo tekmeca. Koga bi pogrešal? Ne bi govoril o posameznikih, ampak o želji, da ostane moštvo kompaktno. Z duhom, kot ga ima,'' je razodel največjo moč, s pomočjo katere si je Maribor v prvenstvu zagotovil naslov najboljšega kar pet krogov pred koncem.

Ne spreglejte