Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
24. 10. 2012,
19.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Darko Milanič Nejc Potokar Arghus

Sreda, 24. 10. 2012, 19.25

8 let

Milanič grozi londonskim zvezdnikom

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mariborčani odštevajo ure do četrtkovega spektakla, ko bodo v Ljudskem vrtu gostili Tottenham. Pred tretjo tekmo v ligi Europa v tej sezoni kljub zvenečemu tekmecu ne manjka optimizma.

Najprej igralski kader. V ekipo se vrača Brazilec Arghus, ki je bil kaznovan, a bo kljub temu obramba zelo zdesetkana. Tokrat bo namreč kazen prestajal Jovan Vidović, medtem ko je Nejc Potokar poškodovan. Podobno velja za vezista Rajka Repa, kar pa ne bo prevelik minus za slovenskega prvaka. Nekdanji kapetan mlade reprezentance pač v zadnjem času v trenerjevih načrtih ne kotira visoko. Vijoličasta zasedba je v sredo dopoldne še zadnjič trenirala in se napotila v karanteno. Ustaljen evropski protokol. ''Priprave so potekale po ustaljenem ritmu. Dobro smo se pripravili, zdaj bomo to skušali potrditi na igrišču. Pred nami je pomembna, zahtevna tekma, v kateri bomo morali biti odlični, če želimo priti do pozitivnega rezultata, kar je seveda naš cilj. Z veliko podporo s tribun, ki jo pričakujemo, nam lahko uspe,'' je na novinarski konferenci pred četrtkovo tekmo povedal Darko Milanič. Trener Maribora si je v pripravi na tekmo proti Tottenhamu zagotovo skušal pomagati z izkušnjami, ki jih je pridobil s tekem proti otoškim predstavnikom, s katerimi se je njegova ekipa merila v preteklih sezonah (Birmingham City, Glasgow Rangers in Hibernian). ''Res je, da imamo izkušnje s tekem proti Otočanom, a se ne slepimo s tem, da bo tokrat podobno. Dejstvo je, da je Tottenham veliko bolj kakovostno moštvo od tistih, s katerimi smo se pomerili v minulih sezonah. Londončani so boljši, predvsem hitrejši od vseh, ki so nam doslej stali nasproti. Jasno je, kako se jim bomo morali postaviti po robu. Predvsem pri prehodih iz obrambe in v napad, pa tudi obratno, so Londončani nevarni, ker so izjemno hitri. Mojim nogometašem mora biti jasno, da si bodo morali vseskozi pomagati in razmišljati o tem, kako igrati. Tudi, ko kdo ne bo sodeloval v kakšni akciji, bo moral razmišljati dve potezi vnaprej. Če bo tako, potem bo verjetno šlo,'' je na glavno nevarnost opozoril trener slovenskega prvaka.

Kljub temu, da v Ljudski vrt prihaja verjetno najmočnejša ekipa, ki je v zadnjih letih gostovala v hramu štajerskega nogometa, trener Maribora ne namerava odstopati od svoje filozofije igre. Ta pa je že nekaj časa znana. ''Ne glede na ime tekmeca si vseskozi želimo isto. Imeti žogo čim več v svoji posesti in biti nevarni za nasprotnikov gol. Tudi tokrat ne bo nič drugače,'' je prepričan 44-letni trener, ki seveda ne ve, s kakšno postavo se bo Mariboru zoperstavil trener Londončanov Andre Villas-Boas, a ve, da bo ne glede na to, kdo bo nosil beli dres, za Mariborčane zelo nevaren.

''Vemo, kdo so ključni nogometaši Tottenhama v napadu. Če ne bo nekaterih 'raket', ki igrajo v ofenzivnem delu londonske ekipe, nam bo vsem skupaj seveda lažje. Če bo tako, bo morda malce več prostora za posvečanje igri v napadu. Predvsem v obrambi je razlika, ali bo od prve minute igral Jermaine Defoe ali pa Emmanuel Adebayor, ali bo na krilu Aaron Lennon in tako naprej. V napadu pa se ne bo spremenilo veliko,'' je še dejal trener, katerega ekipa je po dveh krogih skupine J na drugem mestu s tremi točkami. Pred Tottenhamom, ki ima dve. Seveda si želi, da bi tako ostalo tudi po četrtkovem večeru. ''Karte so se po prvih dveh krogih premešale. Začeli smo uspešno, potem smo izgubili, zdaj pa imamo lepo priložnost, da pridemo do novega pozitivnega izida. Jasno je, da se ne nameravamo ustaviti pri treh točkah, ki smo jih osvojili proti Panathinaikosu. To sem rekel že takoj po zmagi nad Grki, pri tem vztrajam še vedno. V ligo Europa nismo prišli, da bi v njej nastopali, pač pa želimo zmagovati,'' je druženje s sedmo silo odločno zaključil slovenski Alex Ferguson, kot so ga mnogi zaradi dolgega obdobja, ki ga je prebil na klopi najbolj trofejnega slovenskega kluba, poimenovali.

Ne spreglejte