Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
16. 10. 2016,
9.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

8

Natisni članek

Milan Mandarić NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije večni derbi NK Maribor NK Maribor Stožice

Nedelja, 16. 10. 2016, 9.00

6 let, 7 mesecev

Milan Mandarić

Predsedniku Olimpije je zelo hudo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

8

Milan Mandarić | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Bitko smo izgubili, vojne pa ne," je po bolečem porazu z 1:3 na večnem derbiju, na katerem so nogometaši Olimpije zapravili priložnost, da bi se na lestvici oddaljili Mariboru, sporočil predsednik Milan Mandarić. Najbolj mu je žal gledalcev.

Dvoboj med Olimpijo in Mariborom, največji, kar ga ponuja Prva liga Telekom Slovenije, je v Stožice privabil skoraj 14 tisoč gledalcev.

Večina izmed njih, tisti, ki obožujejo zeleno-belo barvno kombinacijo, je največji nogometni objekt v Sloveniji zapuščala z občutkom nezadovoljstva, saj je Olimpija ostala praznih rok, Maribor pa se je veselil pomembne zmage (3:1), s katero je na razpredelnici skoraj ujel branilce naslova.

Sezona bo bolj zanimiva, kot bi si želel  

Ko so zmaji v prejšnji sezoni stopili na najvišjo stopničko in z naslovom prvaka orosili oko predsednika Milana Mandarića, je bogati podjetnež iz ZDA izpostavil temeljni cilj v tej sezoni. Olimpijo želi zadržati na prvem mestu.

Dvoboj v Stožicah je spremljalo skoraj 14 tisoč gledalcev. | Foto: Vid Ponikvar Dvoboj v Stožicah je spremljalo skoraj 14 tisoč gledalcev. Foto: Vid Ponikvar

Po 12 krogih se je zdelo, da bi naloga lahko postala izvedljiva, nato pa je Maribor z zmago v Ljubljani nakazal, s kako zahtevnim tekmecem bo imela opravka Olimpija. "Očitno bo ta sezona zelo zanimiva. Še bolj zanimiva, kot bi si želel," je priznal, da bi raje videl, kako bi ljubljanski klub ohranil visoko prednost pred vijolicami.

Maribor je točno vedel, kaj hoče

Mandarić je v častni loži spremljal dvoboj skupaj s predsednikom NK Maribor Dragom Cotarjem. | Foto: Vid Ponikvar Mandarić je v častni loži spremljal dvoboj skupaj s predsednikom NK Maribor Dragom Cotarjem. Foto: Vid Ponikvar "Maribor je bil boljši. Točno je vedel, kaj hoče in kako bo to dobil. Mi nismo izkoristili nekaterih naših priložnosti v začetku prvega polčasa. Prvih 20 minut smo še nekaj pokazali, nato pa smo padli. Ni mi jasno, zakaj, a to je nogomet. Zelo sem razočaran. Najbolj zaradi občinstva, ki je prišlo in nas podprlo v velikem številu. Nismo zadovoljili gledalcev. Za njih mi je najbolj hudo," je dejal 78-letni predsednik Olimpije in se zahvalil občinstvu, zlasti navijaški skupini Green Dragons, za bučno podporo od prve do zadnje minute.

Na Otoku je spoznal, kako pomemben del vsakega moštva so navijači, zato je bil še toliko bolj ponosen, ko je spremljal, kako čustveno in glasno so zaploskali poražencem večnega derbija po zadnjem sodnikovem pisku.

Navijači Olimpije so domov odhajali nezadovoljni, saj so se največji tekmeci zmajem približali le na točko zaostanka. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Navijači Olimpije so domov odhajali nezadovoljni, saj so se največji tekmeci zmajem približali le na točko zaostanka. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V ligi so še vedno prvi

"Bitko smo izgubili, vojne pa ne. Ne smemo hoditi sklonjenih glav, ampak si priznati, da nismo igrali dobro. V torek imamo novo tekmo (Aluminij na prvi tekmi četrtfinala pokala Slovenije, op. p.). V ligi smo še vedno na prvemu mestu, tako da moramo iti naprej in se boriti," vidi priložnost v torkovem pokalnem spopadu, da Olimpija z zmago hitro zaceli rane s sobotnega derbija in poskrbi, da se v njeno slačilnico ponovno naselita sproščenost in zadovoljstvo.

Ne spreglejte