Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
23. 5. 2016,
9.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Miha Zajc NK Olimpija NK Olimpija Srečko Katanec Zlatan Ibrahimović Švedska Turčija Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 23. 5. 2016, 9.00

6 let, 7 mesecev

reprezentant olimpije o akciji

Mladi Primorec ne želi Ibrahimovića le gledati

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Med srečnejšimi obrazi, ki bodo danes prestopili prag hotela Kokra na Brdu pri Kranju, bo zagotovo Miha Zajc. Po naslovu Olimpije se bo potegoval za nastop v državnem dresu na tekmah s Švedsko in Turčijo.

Upoštevaje mnenje prvoligaških nogometašev iz vseh desetih klubov, spada Miha Zajc med tri najboljše posameznike Prve lige Telekom Slovenije. Čeprav ima komaj 21 let in lahko igra še za mlado izbrano vrsto, za katero je na zadnji kvalifikacijski tekmi prispeval gol in podajo, ga je na seznam ponovno uvrstil tudi selektor članske reprezentance Srečko Katanec.

Zraven je bil že na marčevski akciji, a je prišel v poštev le za tekmo z Makedonijo, nato pa se je priključil četi Primoža Glihe. Bo zdaj podobno? ''Ne, zdaj bom ves čas v A-reprezentanci. S selektorjem Gliho sva govorila. Dejal je, da ni nikakršnih težav, saj takrat ne igramo kvalifikacijske, ampak le prijateljske tekme. Drugače bi bilo, če bi ta mesec z mlado reprezentanco gostovali v Srbiji (dvoboj bo odigran jeseni in bo neposredno odločal o ekipi, ki bo napredovala v dodatne kvalifikacije, op. p.). Takrat bi z veseljem pomagal mladi reprezentanci,'' je mladi Primorec odločen, da se bo na Gorenjsko odpravil iskat bogate izkušnje.

Odločili sta dve stvari

Počitek po naporni sezoni si bo privoščil šele po koncu reprezentančne akcije, ki se bo 5. junija končala v Stožicah. Prav na štadionu, kjer je Zajc v soboto podoživljal ene najlepših trenutkov v karieri. ''To so bili res nepozabni prizori. V tej sezoni sta odločili dve stvari. Naša slačilnica, ki je držala skupaj kljub temu, da so bili pretresi v klubu, in pa navijači, zelo pomembni, saj so držali z nami tudi takrat, ko nam ni šlo. Naredili so nas prvake,'' se je zahvalil privržencem, ki so v soboto napolnili Stožice, nato pa še Kongresni trg.

Na zadnjem dvoboju Olimpije v tej sezoni je v 23. minuti poskrbel za prvi zadetek.  | Foto: Na zadnjem dvoboju Olimpije v tej sezoni je v 23. minuti poskrbel za prvi zadetek.

Posvetil jim je tudi zadetek, prvi na srečanju s Krko (3:0). ''Zaslužili so si, da pokažemo svoje široko znanje in jim podarimo užitek,'' je bil presrečen, da je zabil prvi gol po lepi akciji, nato pa na svoj račun poslušal ovacije ''Zeko, Zeko, Zeko''.

Rad bi zagrabil priložnost

Zajc se bo na Gorenjsko odpravil z nalogo, da selektorja Katanca prepriča, da mu ponudi priložnost. Prva se obeta v ponedeljek, 30. maja, ko se bo Slovenija mudila v Malmu, rojstnemu mestu švedskega velemojstra Zlatana Ibrahimovića.

''Ibra je vrhunski nogometaš. Eden najboljših napadalcev na svetu. Upam, da bo igral, tako da ga bom lahko spremljal. Če mi bo selektor dal priložnost, jo bom tako kot proti Makedoniji zagrabil,'' je priznal, da na dvoboju s tako priznanim nogometašem, kot je švedski napadalec z bosanskimi in hrvaškimi koreninami, ne bi potreboval dodatne motivacije. Podobno velja za srečanje s Turčijo. ''Poskušal bom izkoristiti vsako minuto,'' je predstavil cilj.

Stanovski kolegi so ga izbrali v skupino najboljših treh igralcev Prve lige Telekom Slovenije. | Foto: Stanovski kolegi so ga izbrali v skupino najboljših treh igralcev Prve lige Telekom Slovenije.

Naporno, a toliko slajše proslavljanje naslova Olimpije mu ni vzelo vseh moči. Nekaj jih je ohranil za zbor reprezentance na Brdu. ''Smo profesionalci, tako da s tem ne bo težav,'' noče ničesar prepustiti naključju.

Po reprezentančni akciji si bo privoščil kratek odmor, nato pa že sledijo priprave na novo sezono 2016/17, ki jo bodo zaznamovale tudi kvalifikacije za ligo prvakov. Zajc je napovedal, da je za zdaj še član Olimpije in da želi v Evropi priti čim dlje ...

Ne spreglejte