Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 7. 2018,
11.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo serie A Inter Barcelona Lionel Messi Lionel Messi

Sreda, 25. 7. 2018, 11.00

5 let, 9 mesecev

Tuttosport okrepil pobožne želje navijačev Interja

Italijani namignili na Messijevo "selitev" k Handanoviću

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Lionel Messi | Foto Reuters

Foto: Reuters

Bombastično julijsko selitev Cristiana Ronalda iz Real Madrida v Juventus za sto milijonov evrov so tuji mediji označili za prestop stoletja. Če bi se uresničila malo verjetna torkova namigovanja Tuttosporta in bi se v serie A k Interju Samirja Handanovića preselil še Lionel Messi, bi morala sedma sila za ta prestop najti novo skovanko. Barcelona je letvico namreč postavila nerealno visoko. Argentinčeva odkupna klavzula znaša vrtoglavih 700 milijonov evrov.

Italijanski časnik Tuttosport je s torkovo naslovnico vrgel poletno nogometno kost za glodanje. Apeninski polotok bi po zapisih omenjenega medija po Cristianu Ronaldu lahko dočakal prihod še enega nogometnega superzvezdnika.

Portugalcu, ki je po prihodu iz Real Madrida v Juventus v serie A sprožil pravo evforijo, bi v domačem prvenstvu nasproti spet lahko stal večni tekmec Lionel Messi. Argentinec bi se mu zoperstavil v dresu Interja.

Cristiano Ronaldo
Sportal Cristiano Ronaldo je v Torinu naznanil smrt nogometa

Tronchetti okrepil pobožne želje navijačev Interja 

tuttosport messi | Foto:

Italijani so idejo, ki se zdi vse prej kot uresničljiva, dobili po pogovoru s predsednikom uprave Pirellija, sponzorja Interja, Marcom Tronchettijem Provero. "Upam, da bo Suning (Suning Holding Group je lastnik kluba, op. a.), ko bo finančni fair play to dopuščal, poskrbel za ogromno okrepitev. Messi? Kako bi lahko rekli ne Messiju," so besede, ki so sprožile ugibanja, ali bi se 31-letni nogometni as res lahko znašel pri slovenskih zahodnih sosedih.

Ni dvoma, navijači Interja, za katerega že vrsto let brani nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović, bi Argentinca sprejeli z odprtimi rokami, a bo njegova selitev ostala na seznamu pobožnih želja. 

Dolgo čakanje in astronomska klavzula

Spomnimo, Messi je po dolgem čakanju novembra lani podaljšal pogodbo z Barcelono do junija 2021 in postal najbolje plačani nogometaš na svetu. Na leto naj bi samo s plačo dobival kar 40 milijonov evrov (Ronaldova plača pri Juventusu bo deset milijonov evrov nižja). Ob tem je v njegovi novi pogodbi zapisana še vrtoglava številka, v katero bi upal drezati le redkokdo. Katalonci so namreč odkupno klavzulo Argentinca postavili pri 700 milijonih evrov.

Lionel Messi in Cristiano Ronaldo bosta prvič po devetih letih zaigrala v različnih ligah. | Foto: Guliverimage/Getty Images Lionel Messi in Cristiano Ronaldo bosta prvič po devetih letih zaigrala v različnih ligah. Foto: Guliverimage/Getty Images

Lionel Messi
Sportal Klavzula v pogodbi Lionela Messija, ki buri duhove

Neymar drži rekord

Za zdaj je najdražji prestop Neymarja iz lanskega leta, vreden 222 milijonov evrov. Iz Barcelone se je preselil v PSG.

Neymarjev prestop je bil vreden 222 milijonov evrov. | Foto: Neymarjev prestop je bil vreden 222 milijonov evrov.

Španci in Italijani so pred dnevi napovedovali še eno odmevno selitev iz Španije v Italijo. V Juventus naj bi za Ronaldom prišel trener Zinedine Zidane, ki so ga selili v pisarno športnega direktorja stare dame, a so pri Juventusu francosko okrepitev zanikali.

Preberite še:

Zinedine Zidane
Sportal Nič ne bo "z združitvijo" Ronalda in Zidana pri Juventusu
Sportal Modrić, Ronaldo in Messi na seznamu za nogometaše leta. Kaj pa Neymar?
Ne spreglejte