Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
8. 6. 2014,
11.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Argentina slovenska nogometna reprezentanca Lionel Messi Lionel Messi

Nedelja, 8. 6. 2014, 11.45

8 let

Messi bruhal na igrišču med tekmo proti Sloveniji (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Argentina je ponosna na Lionela Messija, ki je v klubski karieri osvojil že vse mogoče lovorike, z reprezentanco pa še čaka na največje podvige. Po golu in zmagi nad Slovenijo ni skrival optimizma.

Gavči so prepričani, da bo letošnje svetovno prvenstvo minilo v znamenju Lionela Messija. Da je lačen igre in zadetkov, je dokazal tudi na prijateljski tekmi proti Sloveniji. Argentina je zmagala z 2:0, prvi strelec Barcelone pa je zatresel mrežo Vida Belca v drugem polčasu, ko je vstopil v igro in dvignil na noge občinstvo v La Plati.

"Prijateljskih tekem je konec, zdaj se začenja ura resnice. Zelo smo navdušeni. Okrepili smo si samozavest, zdaj nas čaka svetovno prvenstvo. Borili se bomo po najboljših močeh. Gremo po svetovni naslov," je po generalki za uvodno srečanje SP 2014, ki ga bo Argentina na Maracani odigrala proti Bosni in Hercegovini, povedal 26-letni Messi. Še vedno čaka na odmevnejši dosežek na svetovnem prvenstvu. V Nemčiji in JAR se ni zavihtel med najboljše, v Braziliji pa ga čaka neponovljiva priložnost. Postati svetovni prvak pri največjem tekmecu? O tem Leo sanja vse od konca zadnjega prvenstva na jugu Afrike (2010).

Argentinski kapetan je na srečanju z izbranci Srečka Katancadočakal prvi zadetek v državnem dresu v tem letu. Mojstrsko je postavilo piko na i všečni akciji, ki jo je začel Angel di Maria, nadaljeval pa Sergio Agüero. Gavči letos sploh še niso prejeli gola, saj so remizirali v Bukarešti z Romunijo (0:0), pred dnevi pa nadigrali Trinidad in Tobago s 3:0. Slovenija, o kateri v argentinskih medijih po srečanju ni bilo zaslediti veliko besed, na drugi strani še čaka na prvo zmago. Trikrat je gostovala in trikrat izgubila z 0:2. Po Alžiriji in Urugvaju jo je enaka usoda doletela še v Argentini.

Messi je navdušen na močjo reprezentance

Argentina iz tedna v teden stopnjuje ritem, treba pa se je tudi zavedati, da proti Sloveniji ni predstavila nekaterih zelo močnih orožij. "Združeni smo bolj kot kadarkoli prej. To smo si želeli, ko smo začeli sodelovati z Alejandrom Sabello, to smo zdaj dobili. Navdušeni smo nad močjo reprezentance in igralci," je sporočil Messi, ki bo v ponedeljek z argentinsko odpravo odpotoval v Belo Horizonte, čez teden dni pa ga čaka prva tekma proti BiH.

Če bo šlo vse po načrtih, naj bi se proti Edinu Džeku, Miralemu Pjaniću in preostalim zmajem od prve minute predstavili Romero, Zabaleta, Garay, Rojo, F. Fernandez, Gago, Mascherano, di Maria, Higuain, Agüero in Messi. Torej kar nekaj nogometašev, ki so dvoboj proti Sloveniji izpustili, saj niso želeli tvegati, da bi svetovno prvenstvo dočakali z nezaceljeno poškodbo. To pa je že enajsterica, ki bi se lahko spustila v enakovreden boj za svetovni naslov, kar je pred kratkim izpostavil tudi slovenski selektor Katanec …

Ne spreglejte