Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
16. 11. 2016,
10.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,05

Natisni članek

Kolumbija Ezequiel Lavezzi Gabriel Anello kvalifikacije za SP 2018 argentinska nogometna reprezentanca Lionel Messi Lionel Messi

Sreda, 16. 11. 2016, 10.00

6 let, 6 mesecev

Medijski molk argentinske nogometne reprezentance

Argentina v šoku: Messiju je žal, a ni imel druge izbire

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,05
Lionel Messi | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Argentinski zvezdnik Lionel Messi je po visoki zmagi nad Kolumbijo (3:0) šokiral javnost, ko je sporočil, da skupaj s soigralci do nadaljnjega ne bo več na voljo novinarjem. Dvakratne svetovne prvake je v to prisilil zapis novinarja, ki je očrnil Ezequiela Lavezzija.

Nogometaši Argentine so v noči na sredo navdušili na kvalifikacijski tekmi za SP 2018. Na domačih tleh so v južnoameriškem derbiju kroga nadigrali Kolumbijo (3:0), kapetan Lionel Messi pa je zablestel s podajo in prekrasnim zadetkom, ki ga je dosegel po prostem strelu.

Argentina se je na lestvici povzpela na peto mesto, navijačem pa se na najboljši mogoči način opravičila za nedaven boleč poraz proti Braziliji (0:3).

Lavezzi napovedal tožbo

Ezequiel Lavezzi ni kandidiral za tekmo s Kolumbijo. | Foto: Guliverimage/Getty Images Ezequiel Lavezzi ni kandidiral za tekmo s Kolumbijo. Foto: Guliverimage/Getty Images V taboru Argentine je zavladalo pozitivno ozračje, krajši konec pa so potegnili predstavniki sedme sile, ki so po srečanju ostali brez izjav domačih reprezentantov. Po visoki zmagi nad Kolumbijo se ni razpredalo o mojstrovinah argentinskih zvezdnikov, ampak o njihovem medijskem molku.

Razloge o nepriljubljenem ukrepu je na novinarski konferenci predstavil kapetan Messi. Na govorniškem odru se mu je pridružilo 24 soigralcev, ki so se znašli na selektorjevem seznamu pred tekmo s Kolumbijo.

Gavče je po poročanju ESPN zmotila obtožba, ki jo je na družbenem omrežju Twitter zapisal argentinski novinar Gabriel Anello. V njej se je spraševal o tem, ali je Ezequiel Lavezzi s seznama kandidatov za tekmo s Kolumbijo izpadel zaradi tega, ker so ga dan pred tekmo v reprezentančnem pripravljalnem središču zasačili med kajenjem marihuane.

Nekdanji napadalec Napolija in PSG, ki se je poleti preselil na Kitajsko in navdušuje v dresu bogatega kluba Hebei China Fortune, je že napovedal tožbo novinarja. Zapis je škodoval njegovemu ugledu, ogrožena je njegova pogodba s kitajskim delodajalcem, trpi tudi njegova družina.

Messi pogreša spoštovanje

"To so prehude obtožbe. Žal nam je, da se je to zgodilo, a nismo imeli druge izbire," je petkratni najboljši nogometaš sveta pojasnjeval, zakaj so se argentinski reprezentanti odločili za medijski molk. "Obtoževali so nas veliko stvari. Niso nam izkazovali spoštovanja, a smo bili tiho. Obtožba Lavezzija je kaplja čez rob. Če tega ne bomo ustavili danes, ne bomo nikoli," je poudaril Messi.

Kapetan Argentine je napovedal medijski molk:

Zaveda se, da bodo reprezentanti po tem ukrepu še naprej tarča kritik, a nikakor noče, da bi se novinarji vtikali v njihovo zasebnost. "V zadnjih dveh tednih nismo bili izpostavljeni nogometnim kritikam, ampak obtožbam na osebni ravni. Lahko nas kritizirate po naših zmagah in porazih, če pa bodo kritike osebne, bomo hitro potegnili črto," je opozoril napadalec iz Rosaria in skupaj s soigralci zapustil konferenčno dvorano.

Stopili v bran Lavezziju

Dvoboj med Argentino in Kolumbijo je tako postregel s tretjim polčasom, ki je dokazal, da sta se v tabor gavčev naselili odločnost in složnost.

Kako je Argentina premagala Kolumbijo?

V stresnem obdobju, ko se je po porazu v Braziliji (0:3) bolj razpredalo o govoricah, češ da Messi noče podaljšati pogodbe z Barcelono (novico je objavil španski športni dnevnik Marca, ki je po tradiciji bolj naklonjen madridskemu Realu, zato je ljubitelji katalonskega kluba nimajo za resnično), so Argentinci stopili v bran obtoženemu Lavezziju in se odločili za medijski molk.

Po zmagi nad Kolumbijo so se na pot v svoje klube podali brez običajnega postanka pri novinarjih in s tem poskrbeli, da se bo v domovini tanga po navdušujoči predstavi proti Kolumbiji govorilo o vsem drugem kot zadetkih.

Ne spreglejte