Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
18. 8. 2017,
11.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Simon Rožman Jan Repas Stožice Liga Europa Marseille NK Domžale Matej Oražem

Petek, 18. 8. 2017, 11.05

6 let, 6 mesecev

Športni direktor NK Domžale Matej Oražem

Direktor Domžal o tem, kako Evropa polni blagajno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,28

2

Matej Oražem | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Evropski uspehi Domžal dvigajo ceno nogometašem in v mesto ob Kamniški Bistrici privabljajo vedno več oglednikov tujih klubov. Prvi kadrovik Domžal Matej Oražem je spregovoril o prestopu Jana Repasa, zanimanju za izbrance Simona Rožmana, denarnih nagradah in morebitnih poletnih nakupih.

Rumena družina bo v kratkem ostala brez prvokategornika Jana Repasa. "Zadeva bo rešena v dnevu ali dveh," je napovedal športni direktor Domžal Matej Oražem in dodal, da je francoski kupec Caen pohitel s potrditvijo prestopa. "Načeloma je dogovor med kluboma sklenjen, a še ni v fazi, ko bi si ga upali uradno objaviti. Francozi so ga že. Očitno so malce bolj prepričani v celotno zadevo."

Mladi dragulj domžalskega kluba je v četrtek najverjetneje odigral zadnjo tekmo v rumenem dresu. "Možnosti so minimalne," je Oražem ocenil možnost, da bi mladi slovenski reprezentant pomagal Domžalam tudi na povratni tekmi play-offa kvalifikacij za evropsko ligo v Marseillu.

Lahko Domžale na Velodromu presenetijo Marseille in se uvrstijo v skupinski del evropske lige?

  • Da.
    75,74 %
    662 glasov
  • Ne.
    24,26 %
    212 glasov
Oddanih 874 glasov

Na Velodromu prihodnji četrtek ne bo nastopil, saj bo takrat že član Caena. Priložnosti, da bi še letos gostoval na vročem štadionu v Marseillu, vendarle ne bo zapravil, saj se bo Caen na Velodromu v francoskem prvenstvu mudil 4. novembra.

Večjega finančnega dobička ne bo

Domžale vztrajajo v igri za nastop v skupinskem delu evropske lige. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Domžale vztrajajo v igri za nastop v skupinskem delu evropske lige. Foto: Morgan Kristan / Sportida Bodo takrat Domžale še vedno vztrajale v Evropi? Če bi, bi to pomenilo, da bi v odločilnem krogu kvalifikacij šokirale Marseille in ga izločile iz Evrope, same pa se prebile v skupinski del tekmovanja. S tem bi jim pripadla tudi izdatna finančna nagrada.

Do zdaj so si slovenski pokalni zmagovalci od Evropske nogometne zveze (Uefa) prislužili že slab milijon evrov (natančneje 920 tisoč evrov), v primeru preboja v skupinski del lige Europa pa bi na domžalski račun kapnilo še 2,6 milijona evrov. Le za sodelovanje v tekmovanju, nato pa bi se zaslužek še večal.

"Strašnega finančnega dobička od Evrope, če ne bomo izločili Marseilla, ne bo. Bo pa toliko več drugih plusov. S financami se ne obremenjujemo," razmišlja domžalski športni direktor, sin predsednika Staneta Oražma.

Nekaj neverjetnega za NK Domžale

Domžalčani so zaigrali pred več kot deset tisoč gledalci in drago prodali kožo francoskemu velikanu, ki ima v svojih vrstah nogometaše, vredne več kot 150 milijonov evrov. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Domžalčani so zaigrali pred več kot deset tisoč gledalci in drago prodali kožo francoskemu velikanu, ki ima v svojih vrstah nogometaše, vredne več kot 150 milijonov evrov. Foto: Žiga Zupan/Sportida Polovica dozdajšnjega zaslužka, okrog 460 tisoč evrov, bo romala igralcem in strokovnemu štabu. Takšen je bil dogovor, ki se ga bo klub v popolnosti držal. Če bodo Domžalčani pripravili novo senzacijo in po Freiburgu pokvarili načrte še Marseillu, s tem pa prejeli večmilijonsko finančno nagrado, bo sklenjen nov dogovor.

O njem Oražem ni želel govoriti. Noče prehitevati dogodkov, ampak najprej uživati ob zelo solidnem vtisu, ki so ga izbranci Simona Rožmana pustili na tekmi v Stožicah. Na njej je bil porušen rekord domačega obiska v Evropi. Prvič v zgodovini je Domžale na tribunah spremljajo več kot deset tisoč gledalcev!

"Lahko smo veseli, da je prišlo toliko ljudi. To je za naš klub nekaj neverjetnega," je direktor vesel, da je za Domžalami končno evropska tekma, po kateri zaradi večjega zaslužka od prodanih vstopnic ne bodo končali v rdečih številkah.

Niso v položaju, da bi reševali sebe

Simon Rožman v nadaljevanju sezone ne bo mogel računati na Repasa. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Simon Rožman v nadaljevanju sezone ne bo mogel računati na Repasa. Foto: Morgan Kristan / Sportida Repas, otrok domžalskega kluba, se tako odpravlja v eno izmed petih najmočnejših nogometnih lig v Evropi. Klub bo prejel izdatno odškodnino, ki bo presegala milijon evrov.

"Janova prodaja ni reševanje nas, ampak pomoč njemu. Odhaja v klub, ki je znan po dobrem delu z mladimi in tem, da jim omogoča igranje," je dejal in misel podkrepil s podatkom, da je Caen v orbito potisnil tudi takšna asa, kot sta N'Golo Kante (Chelsea) in Thomas Lemar (MOnaco).

"Janu se obeta idealna priložnost. Vedno se bomo postavili v kožo igralca. Nismo več v situaciji, ko bi morali reševati sebe in gledati le nase," je razkril filozofijo, s katero je domžalski klub v zadnjih sezonah boljši jutri omogočil že številnim igralcem, ki so tako izstopali v 1. SNL, da so si našli tujega delodajalca.

Ne bi ga motilo, če bi ostali v enaki zasedbi

Bo odhod zveznega igralca Repasa, ki bo uradno potrjen v prihodnjih dneh, naznanil nove kadrovske spremembe v Domžalah? Bodo šli po njegovih stopinjah še kateri soigralci? Recimo Jure Balkovec?

Jan Repas se bo z nadomestnim kapetanom Marseilla Patriceom Evrajem srečeval tudi v francoskem prvenstvu. Caen bo na Velodromu gostoval 4. novembra. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Jan Repas se bo z nadomestnim kapetanom Marseilla Patriceom Evrajem srečeval tudi v francoskem prvenstvu. Caen bo na Velodromu gostoval 4. novembra. Foto: Morgan Kristan / Sportida

"Prepričan sem, da bo po tekmi z Marseillem, na kateri smo se predstavili v izjemni luči, veliko ponudb. Pred tem razen za Jana ni bilo zelo konkretnih. Je pa do konca prestopnega roka (konec avgusta, op. p.) še nekaj časa, nas pa ne bi motilo, če bi ostali v enaki zasedbi. Če se bo priložnost za odhod ponudila še kakšnemu igralcu, da naredi korak naprej, mu bomo to seveda omogočili," je Oražem potrdil, da bo klub vedno šel na roko igralcu, če bodo na mizi pravi pogoji za njegov razvoj.

Na vrat na nos se ne bodo krepili

Če se bodo Domžalčani uvrstili v skupinski del evropske lige, bodo še okrepili svoj kader. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Če se bodo Domžalčani uvrstili v skupinski del evropske lige, bodo še okrepili svoj kader. Foto: Žiga Zupan/Sportida Kaj pa prihodi? O tem bo veliko povedala povratna tekma v Marseillu. Če bi Domžalčani po njej proslavljali napredovanje v skupinski del tekmovanja, bodo okrepitve nujne. "Na dveh frontah bi bilo drugače nemogoče tekmovati. Nemogoče," je poudaril, da z zdajšnjim kadrom v zgoščenem koledarju ne bi mogli zadostiti potrebam vrhunskih predstav na domačih in evropskih zelenicah.

"Prihodi bodo odvisni od odhodov. Zdaj imamo celostno ekipo in veliko mladih fantov. Rom, Gnezda Čerin … To so naše priložnosti, pa še kakšni mlajši igralci, ki igrajo odlično v mladinskih kategorijah. A na vrat na nos se ne bomo krepili. Če pa izločimo Marseille …" se je nasmehnil mladi Domžalčan, zadolžen za reševanje najbolj perečih vprašanj, ki zadevajo kadrovsko politiko, in se odpravil proti klubskemu avtobusu, kjer je po odmevnem remiju proti francoskemu velikanu kraljevala dobra volja.

Domžale v nedeljo čaka prvenstvena tekma z Aluminijem, nato pa se bodo začele priprave na povratno srečanje v Marseillu.

Ne spreglejte