Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
5. 6. 2013,
9.01

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Tim Matavž Srečko Katanec Matjaž Kek

Natisni članek

Sreda, 5. 6. 2013, 9.01

8 let, 3 mesece

Matavž mirno sprejel, da je spet Novakovićeva rezerva

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Odkar se je Milivoje Novaković vrnil v reprezentanco, je Tim Matavž izgubil mesto v začetni enajsterici. Novo vlogo je sprejel profesionalno in ostaja v službi ekipe.

Ko je selektorski stolček zasedel Srečko Katanec, je 24-letni napadalec postal številka dva v slovenskem napadu. Na prvi tekmi novega selektorja, prijateljski proti Bosni in Hercegovini v Ljubljani, je še bil v začetni enajsterici, saj Milivoja Novakovića ni bilo zraven. Ko se je izkušeni Ljubljančan vrnil, se je usedel na klop. Podobno kot v času, ko je bil selektor še Matjaž Kek. Proti Islandiji v Ljubljani je igral v zadnjih 25 minutah, proti Turčiji je v petek na prijateljski tekmi v igro vstopil v 58. minuti in že sedem minut zatem zabil gol za vodstvo Slovenije z 2:0 ter, kot se je izkazalo pozneje, postavil tudi končni izid. Hkrati je v 22. nastopu prišel do jubilejnega desetega reprezentančnega gola, na katerega je v izbrani vrsti čakal zanj dolgih 313 minut, kolikor je minilo, odkar je zadel drugič na tekmi proti Cipru v Mariboru oktobra lani. "Res je, da nekaj časa nisem dal gola, a sem bil povsem miren. Pride obdobje, ko ti pač ne gre, a takrat je najbolj pomembno, da si miren, zaupaš v svoje sposobnosti in čakaš, da se ti odpre," povsem mirno razlaga Tim Matavž, ki se je z novo vlogo v reprezentanci sprijaznil. Seveda bi raje videl, da bi tekme začenjal v prvi postavi, a je odločitev selektorja sprejel. "Obnašam se isto, kot sem se prej. Na treningih se trudim in dajem vse od sebe. Tudi ko dobim priložnost na tekmi, je enako. Nisem nezadovoljen," je še povedal in o petkovi tekmi proti Islandiji v Reykjaviku, kjer bo poskušal zabiti enajsti reprezentančni gol, dodal: "Ne vem, ali bom igral. O tem se bo odločil selektor. Seveda pa se bom, če bom dobil priložnost, potrudil, da zabijem gol. Bomo videli, kako se bo izšlo."

Tri točke in nič drugega

Ne le zadetka, primorski napadalec se je skupaj s soigralci na petkovi tekmi proti Turčiji razveselil tudi zmage, ki jo je Slovenija čakala kar nekaj časa. "Vzdušje v reprezentanci in predvsem okoli nje je zdaj seveda veliko bolj optimistično, kar je zelo dobrodošlo. Zmaga proti Turkom je pomembna. Predvsem pa to, da smo igrali res dobro, bili smo kompaktni. Tudi to, da po dolgem času nismo prejeli gola, je zelo pomembno. Zdaj smo optimistični in komaj čakamo na tekmo proti Islandiji," je utrip garderobe predstavil nekdanji napadalec Gorice, ki že šest let igra v tujini. Recept za uspeh v Reykjaviku pozna. "Moramo igrati tako, kot smo v petek. Obeta se zahtevna, trda tekma, v kateri bodo odločale malenkosti. Če je treba, bomo morali biti tudi potrpežljivi. Jasno je, da prihajamo po zmago. Tri točke preprosto moramo osvojiti, če želimo ohraniti teoretične možnosti za nastop na svetovnem prvenstvu, kar je seveda cilj vseh skupaj," sporoča slovenski napadalec, ki se s tem, da pri domačih ne bo prvega zvezdnika Gylfija Sigurdssona, ne obremenjuje preveč. "Je odličen nogometaš, to smo videli tudi na prvi tekmi v Ljubljani, kjer nam je zabil gol, a bolj kot nasprotnik nas mora zanimati naša igra. Ne glede na to, kdo bo igral na nasprotni strani, preprosto moramo zmagati," je odločen Matavž, ki se za konec ni mogel izogniti vprašanju o klubskem statusu.

O klubski tematiki noče govoriti

Pri PSV Eindhovnu v drugi polovici sezone ni igral pogosto. Medtem je trenerja Dicka Advocaata, ki ni bil najbolj naklonjen slovenskemu napadalcu, zamenjal Philipp Cocu, a vseeno je v zadnjih dneh v javnosti vse več namigovanj, da utegne Matavž poleti zamenjati klubsko sredino. Fiorentina, Stuttgart, HSV in še nekateri klubi so tisti, ki jih tuji mediji povezujejo s slovenskim napadalcem. "Ne vem, kaj se dogaja. Bomo videli, kaj bo," klubske tematike ni želel načeti slovenski golgeter, a nam nato le namenil nekaj več besed. "Lahko povem, da sem se z novim trenerjem Cocujem že slišal. Vse je tako, kot mora biti. O drugih stvareh pa ne bom govoril. Trenutno sem z reprezentanco, moje misli so usmerjene le na petkovo tekmo z Islandijo," je še povedal. "Res vam ne morem povedati nič konkretnega, saj nič ne vem." se ni dal, ko smo ga za konec vprašali, koliko možnosti je, da poleti zamenja klub, in odšel.

Ne spreglejte