Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
2. 4. 2017,
19.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

2

Natisni članek

naj gol NK Aluminij Marijan Pušnik Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 2. 4. 2017, 19.35

6 let, 6 mesecev

Trener Olimpije po novem neuspehu

Pušnik po polomiji sploh ne ve, kaj se dogaja v glavah igralcev #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,43

2

Marijan Pušnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so si v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije privoščili novo polomijo. V Kidričevem so zapravili vodstvo iz prvega polčasa in ostali brez točk pri Aluminiju (1:2). Trener Marijan Pušnik tako tudi v četrto ni dočakal prve letošnje zmage.

Odkar je Marijan Pušnik nasledil Luko Elsnerja na vročem stolčku Olimpije, ki je v zimskem prestopnem roku prevetrila kadrovski seznam igralcev, ljubljanski klub sploh še ni zmagal. Na štirih tekmah (v gosteh z Domžalami in Aluminijem ter doma s Koprom in Gorico) je osvojil le pičlo točko in za vodilnim Mariborom zaostal ogromnih 13 točk.

Ne ve, zakaj so fantje tako popustili

Leon Benko je Olimpijo popeljal v vodstvo, a na koncu ni bil zadovoljen z rezultatom (1:2). | Foto: Grega Valančič/Sportida Leon Benko je Olimpijo popeljal v vodstvo, a na koncu ni bil zadovoljen z rezultatom (1:2). Foto: Grega Valančič/Sportida Dolgo časa je kazalo, da bodo zmaji v Kidričevem končno okusili slast spomladanske zmage. Izkušeni hrvaški napadalec Leon Benko je Olimpijo popeljal v vodstvo, ki pa so ga branilci naslova v drugem delu zapravili in ponovno razočarali svoje privržence. Trener zmajev kar ni mogel verjeti, kako lahkomiselno so njegovi izbranci ponovno ostali brez točk in v slabo voljo spravili predsednika Milana Mandarića.

"V prvem polčasu smo igrali zelo dobro, imeli tri stoodstotne priložnosti in dali zadetek. Dogovorili smo se, da v drugem polčasu nadaljujemo v tem ritmu in skušamo dati še en zadetek. Res ne vem, kaj se dogaja s fanti, da so tako popustili. Naredili so dve napaki, iz treh strelov smo prejeli dva zadetka in na koncu izgubili. Ne vem, kaj se dogaja v glavah teh fantov," se je pred kamerami Kanala A nemočno spraševal 56-letni Korošec, ki mu po vrnitvi v Ljubljano ne gre nič od rok.

Kako je Olimpija izgubila v Kidričevem?

Preveč so govorili, zdaj morajo začeti igrati

"Če sem jaz problem fantov, je to lahko rešiti. A fantje se bodo morali res zamisliti nad svojo igro in dvigniti raven. Le s trdim delom. Tarnanje in sklonjene glave nam v tem trenutku ne pomagajo, v sredo nas čaka Maribor," se Pušnik zaveda, da Olimpijo že čez tri dni čaka uvodni polfinalni pokalni spopad z Mariborčani in verjetno še zadnja priložnost, da zeleno-beli v tej sezoni osvojijo vsaj eno lovoriko.

Ljubljančani, ki v spomladanskem delu sploh še niso zmagali, se bodo v sredo na prvi polfinalni pokalni tekmi udarili z Mariborom. | Foto: Grega Valančič/Sportida Ljubljančani, ki v spomladanskem delu sploh še niso zmagali, se bodo v sredo na prvi polfinalni pokalni tekmi udarili z Mariborom. Foto: Grega Valančič/Sportida

Pušnik se želi v prihodnjih dneh posvetiti le delu. "Govorili smo preveč, treba je začeti igrati," je sporočil po bolečem porazu na Štajerskem, s katerim bo Olimpija v zadnjo četrtino prvenstvo vstopila šele s tretjega mesta. Ko je Korošec prevzel ekipo pred derbijem v Domžalah, je bila še trdno na drugem mestu …

Najlepši zadetki 27. kroga:

Ne spreglejte