Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 5. 2010,
14.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 1. 5. 2010, 14.04

8 let

Mariborčani iskreno čestitali prvakom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V slovenskem Las Vegasu so v derbiju kroga novi državni prvaki iz Kopra remizirali z lanskimi. Mariborčani so za naslov "kanarčkom" podarili priložnostno darilo.

Potem ko so se Koprčani v minulem krogu veselili zgodovinskega uspeha in prvega naslova državnih prvakov, je bilo bržkone pričakovati, da bodo na srečanju proti državnim prvakom nastopili v nekoliko drugačni zasedbi. V ekipi tako ni bilo moč zaslediti prve violine "kanarčkov", Mirana Pavlina, zanimiv pa je podatek, da se v ekipi, niti na rezervni klopi, ni znašel Aleksander Rajčevič, ki se po koncu sezone seli v Maribor.

Okčič: Zahvaljujem se Mariborčanom

Gledalci so bili na novogoriški zelenici prikrajšani tudi za zadetke, saj sta mreži na obeh straneh ostali nedotaknjeni, čeprav so "vijolice" od 74. minute naprej na igrišču razpolagale z dvema igralcema več. Predčasno pot pod prho sta si namreč prislužila Davor Bubanja in Nebojša Kovačevič.

"Obrambnim igralcem in vsem, ki so bili na igrišču, čestitam. Igrali smo z nekoliko spremenjeno postavo, odpočili nekatere nosilce igre in skušati nameniti več priložnosti tistim, ki so med sezono manj igrali. Fantje so upravičili zaupanje in pokazali, da so zasluženo tukaj z nami. Mariborčanom se zahvaljujem, da so nam na lep način pred tekmo čestitali za naslov prvaka. Pohvale tudi našim navijačem za spodbudo in prijetno ozračje na tribunah ob tem zgodovinskem trenutku za klub," je po dvoboju v novogoriškem Športnem parku dejal Nedžad Okčič in glede nadaljnje usode Koprčanov dodal: "Upam in želim si, da bo Miran Pavlin nadaljeval s sodelovanjem pri našem projektu. Od ponedeljka sledijo pogovori z igralci in o naših načrtih za nadaljnje delo. Seveda bomo skušali poskrbeti tudi za okrepitve."

Milanič: Manjka nam še delček kreativnosti

Mariborska zasedba se tako z dvema igralcema več ni mogla upreti letos zgolj trikrat premagljivim Koprčanom, ki so do zasluženega naslova prišli sila suvereno. "To je bila zanimiva tekma ob prazničnem ozračju za Koprčane. Žal v končnici z dvema igralcema več nismo uspeli premagati koprskega vratarja. Imeli smo nekaj priložnosti, a nam ni uspelo. Odigrali smo tekmo, v kateri smo želeli zmagati. Prišli smo z namenom, da Koprčanom odščipnemo vse točke, vendar so uspeli ohraniti mrežo nedotaknjeno," je situacijo z zelenice slikovito opisal Darko Milanič, ki je glede stanja v ekipi dodal: "Zvezna vrsta ni v dobri formi, to je opazno. Vsi po vrsti so imeli različne težave s poškodbami in te vmesne odsotnosti so pustile posledice. Primanjkuje pravih idej v igri. Daleč od tega, da fantje ne bi želeli. Želja je prisotna v ustrezni meri, niso pa v najboljši formi. Manjka nam še tisti delček kreativnosti, ki bi nas pripeljala do želenih rezultatov. Verjamem pa, da bo do finala pokala stanje boljše."

Jelič: Povrniti zaupanje navijačem

Kaj pa po dvoboju meni s 15 zadetki najboljši klubski strelec? "Bila je prava prvenstvena tekma, čeprav se je vedelo, da je Koper že osvojil naslov. Ob tej priložnosti bi čestital tekmecem, saj zasluženo slavijo. Imeli smo številčno prednost, poskušali priti do želenega zadetka, a žal nam ni uspelo. Zdaj je pred nami še prvenstveni obračun s Celjani, nato pa sledi tekma sezone. Moralo se bo najti še dovolj energije, da vrnemo zaupanje navijačev. Smo na drugem mestu v prvenstvu in v finalu pokala, kar ni neuspeh, čeprav se v Mariboru vedno pričakujejo le lovorike. Tokrat se nam ni izšlo v boju za prvaka, a verjamem, da nam bo uspelo osvojiti pokalno trofejo, " je kljub izgubi državne lovorike optimistično dejal Dragan Jelič.

Aljančič: Bili smo blizu

Vijoličasta zasedba se je pred srečanjem izkazala z izjemno lepo gesto, saj je po poslani uradni čestitki Koprčanom priznanje za prvi naslov državnih prvakov izrekla še s priložnostnim darilom. Slednje je namreč Elvedin Džinič pred začetkom srečanja izročil kapetanu "rumeno-modrih" Enesu Handanagiču.

Misli Milaničeve čete so sedaj usmerjene na torkovo prvenstveno preizkušnjo proti CM Celju, konec naslednjega tedna pa osemkratne državne prvake čaka finale Hervis pokala Slovenije, ko bodo proti Domžalam naskakovali šesto pokalno zvezdico. "Slabo smo začeli tekmo, Koprčani pa so sprva vzpostavili premoč in pritiskali. Med polčasom smo se dogovorili, da jih 'stisnemo' višje na njihovi polovici igrišča. To nam je uspevalo, sledili sta dve izključitvi, Koprčani pa so se nato le še branili. Žal nismo dosegli vsaj enega zadetka, ki bi nam prinesel zmago. Bili smo blizu, zaslužili bi si zmago, toda to je nogomet. Čestital bi Koprčanom za naslov prvaka, mi pa čakamo še tekmo proti Celju in potem finale pokala. To bo povsem druga zgodba. Po najboljših močeh se bomo potrudili za pokalno zmago, ki bi pomenila obliž na rane, ko nismo osvojili prvenstva," je v pričakovanju osvojitve pokalne lovorike zaključil Janez Aljančič.

Ne spreglejte