Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 4. 2012,
19.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Etien Velikonja Robert Berić Marcos Tavares

Sreda, 18. 4. 2012, 19.57

8 let

Maribor z dvakrat 4:2 v finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Povratna tekma polfinala Hervis pokala Slovenije med Mariborom in Rudarjem iz Velenja se je končala z identično zmago prvakov kot na prvi tekmi v Velenju.

Vodilno moštvo v državnem prvenstvu si je priborilo še finale pokala Hervis. Maribor je tudi na povratni tekmi ugnal Rudar s 4:2 in je v položaju, ko ima še eno priložnost za osvojitev dvojne krone.

Mariborčani so se še tretjič v tednu dni pomerili z Velenjčani, v mestu pa so vsi v pričakovanju nedeljske tekme s Triglavom, ko naj bi potrdili deseti naslov državnih prvakov. Toda tekma z Rudarjem je pokazala, da so Mariborčani močni le, ko so stoodstotno zbrani. Prvo opozorilo je prišlo v že v osmi minuti, to je bil prvi strel gostov na gol. Rajko Rotman je prišel do strela, z 20 metrov je meril natančno in zadel pod prečko. Izenačenje je prišlo minuto kasneje, Robert Berić se je znašel na levi strani, streljal proti golu, žoga pa je zletela v nasprotni kot. Za vodstvo vijoličastih je poskrbel Etien Velikonja. Berić je opravil veliko delo, z asistenco poskrbel, da se je Velikonja znašel pred vratarjem Gregorjem Finkom ter ga ugnal. Za učinkovitost v prvem polčasu je poskrbel Denis Klinar, ki je v kazenskem prostoru z glavo žogo poslal v mrežo, s tem pa Velenjčanom ohranil nekaj možnosti za napredovanje.

V drugem polčasu je ritem igre padel, akcij je bilo manj. V 61. minuti so gostje zadeli mrežo domačih, toda Luka Majcen je bil v nedovoljenem položaju. Ob koncu tekme so gostom pošle moči, kar so Mariborčani izkoristili za dva zadetka. V 81. minuti je Velikonja potrdil izjemno učinkovitost v spomladanskem delu. Milec je z desne strani poslal predložek, Velikonja pa je žogo po tleh poslal v velenjsko mrežo. Za zmago in potrditev napredovanja je poskrbel Marcos Tavares, ki je iz bližine spretno ugnal vratarja Finka.

Ne spreglejte