Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
6. 4. 2016,
9.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

NK Krško NK Krka NK Luka Koper NK Rudar NK Celje NK Maribor NK Maribor NK Zavrč NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale ND Gorica Miran Burgič Luka Elsner

Sreda, 6. 4. 2016, 9.30

6 let, 7 mesecev

Maribor je preživel, bo tudi Olimpija?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

V 28. krogu Prve lige Telekom Slovenije, vseh pet tekem je na sporedu danes, bomo z zanimanjem pogledovali predvsem proti Novi Gorici, kjer bo gostovala Olimpija, in Zavrču, kjer bo igral drugouvrščeni Maribor.

Gorica – Olimpija (danes ob 16. uri)

Vodilno Olimpijo čaka gostovanje pri hitu prvega dela sezone Gorici, ki v zadnjem času ni več tako uspešna, kot je bila, a je vseeno nevaren tekmec. V zadnjem krogu je v Novi Gorici gostoval Maribor in brez težav zmagal, zdaj na podoben razplet upajo še Ljubljančani, ki so zadnjo četrtino prvenstva začeli s štirimi točkami naskoka pred drugouvrščenim Mariborom.

 

Z Gorico so se dvakrat v tej sezoni že pomerili. Na prvih dveh tekmah so zmagali s 4:1 in s 3:0, na zadnji, ki je bila lani konec novembra v Stožicah, pa izgubili z 0:2. Prav na tem rezultatu optimizem gradijo Novogoričani. "Če smo zmagali takrat, lahko tudi tokrat," je pred tekmo povedal nekdanji član Olimpije in zdaj najboljši strelec Gorice Miran Burgič.

 

Pri Olimpiji igra nekdanji član Gorice Blessing Eleke. Nigerijec je v prvem delu sezone navduševal v novogoriškem dresu, potem pa pozimi za rekordnih 800 tisoč evrov prestopil v Ljubljano, a je na prvenec v zeleno-belem dresu čakal vse do preteklega konca tedna, ko je zadel v Novem mestu. Ljubljančani zdaj upajo, da se bo Nigerijcu odprlo in bo začel nizati zadetek za zadetkom. "Zdaj sem igralec Olimpije in bom naredil vse, da prispevam delež h končnemu uspehu mojega moštva," pred gostovanjem v Novi Gorici pravi afriški napadalec.

 

Olimpija bo v Novi Gorici pogrešala svojega prvega vratarja Nejca Vidmarja, ki je zbolel. Vse odkar je pozimi prišel iz Domžal, ni prejel gola. Kar pet tekem brez prejetega zadetka je nanizal, trener Olimpije Marko Nikolić pa seveda upa, da bo podobno branil tudi Aleksander Šeliga, ki bo tokrat dobil priložnost med vratnicama Ljubljančanov.

Krka nujno potrebuje točke v boju za obstanek. | Foto: Krka nujno potrebuje točke v boju za obstanek.

Krka – Rudar (danes ob 16. uri)

Krka je po nizu štirih zaporednih porazov padla na zadnje mesto in nujno potrebuje točke v boju za obstanek. Za Rudar, ki ima tri točke več in je na osmem mestu, velja podobno. Velenjčani so v zadnjem krogu premagali Celjane in osvojili prepotrebne točke, a bodo morali zdaj tisto, kar so osvojili pretekli konec tedna, z vsaj točko potrditi v Novem mestu.

 

V tej sezoni sta se moštvi med seboj udarili trikrat, vsakič je bilo zelo napeto. Dve tekmi sta se končali z remijem (1:1 in 0:0), prva, v prvem prvenstvenem krogu sezone, je v Velenju pripadla Novomeščanom, ko je za tri točke zadel hrvaški napadalec Marin Perić, ki na nov gol čaka že od začetka oktobra lani. Ga bo morda dočakal prav tokrat?

Kako se bodo Celjani odrezali proti Krškemu? | Foto: Kako se bodo Celjani odrezali proti Krškemu?

Celje – Krško (danes ob 17. uri)

Celjani so v zadnjih štirih prvenstvenih krogih osvojili vsega točko in se znašli v neugodnem položaju. Res je, da so na sedmem mestu, a imajo enako število točk kot njihov tokratni gost Krško, ki je na devetem. To ob koncu sezone vodi v dodatne kvalifikacije za obstanek.

 

Tokrat ne bodo mogli računati na svojega kapetana Blaža Vrhovca, ki je bil v prejšnjem krogu izključen. Odsotnost slovenskega reprezentanta bo za trenerja Iztoka Kapušina prav gotovo velik hendikep.

 

Gostje, pri katerih pravice nastopa nimata Marko Jakolić in Luka Volarič, v Celje prihajajo okrepljeni s samozavestjo. V zadnjem krogu so zmagali v Domžalah s 3:2 in navdušili. Zdaj bodo podoben podvig skušali pripraviti še na nekdanjem reprezentančnem štadionu v Celju. Jim bo uspelo?

Mariboru je proti Zavrču v tej sezoni že trikrat spodrsnilo. | Foto: Mariboru je proti Zavrču v tej sezoni že trikrat spodrsnilo.

Zavrč – Maribor (danes ob 18. uri)

Maribor je očitno povsem osvojil način dela novega trenerja Darka Milaniča, ki se je po nekaj letih vrnil v Ljudski vrt, in v zadnjih krogih spet deluje tako, kot je pred leti. Nepremagljivo. A šele zdaj prvake, ki so v lovu na Olimpijo, čaka en najtežjih izpitov. Pomerili se bodo proti Zavrču, ki je po porazu v prejšnjem krogu spet zamenjal trenerja in vnovič ustoličil Slavka Matića.

 

Prav Srb je bil tisti, ki je na klopi Zavrča sedel septembra lani, ko je Maribor pod vodstvom Krunoslava Jurčića doživel šokanten poraz z 1:2, potem ko si je oba gola zabil kar sam. Po tej tekmi je bilo kar nekaj obtožb z ene in druge strani, a Maribor se proti Zavrču ni izkazal niti na preostalih dveh obračunih, ki jih je z njim imel v tej sezoni. Na obeh domačih tekmah namreč ni zmagal. Enkrat je bilo 1:1, nazadnje konec novembra lani pa 3:3. Maribor torej čaka zelo zahtevna naloga.

 

"Vsaka naslednja tekma je pomembnejša od prejšnje. Dobro moramo odigrati tudi v Zavrču. Stanje v ekipi je spodbudno. Ob ponovitvi igre, ki smo jo pokazali v Novi Gorici, bi se spet lahko veselili nove zmage," pred gostovanjem v Halozah pravi junak zmage proti Gorici, napadalec Jean-Philippe Mendy. Ta je iz prve postave izrinil reprezentanta Milivoja Novakovića in zabil dva gola.

Luka Elsner verjame, da bodo Domžale popravile vtis z zadnje tekme. | Foto: Luka Elsner verjame, da bodo Domžale popravile vtis z zadnje tekme.

Domžale – Luka Koper

Domžalčani so v prejšnjem krogu doživeli nepričakovan poraz proti Krškemu pred domačimi navijači in prejeli nenavadno veliko število golov, kar tri. Obramba, ki je dolgo časa veljala za najboljšo v ligi, je na prvi tekmi po reprezentančni akciji, ki tudi tokrat ni minila brez njenega člana, razočarala. Seveda je bil ob tem razočaran tudi trener Luka Elsner, ki pa verjame, da je bil sobotni spodrsljaj le slučaj.

 

"Prepričan sem v sposobnosti ekipe, da popravi poraz z zadnje tekme in se vrne na prave tirnice. V preteklosti smo se večkrat dobro znašli v položaju, ko smo morali na naslednji tekmi nujno zmagati," je povedal mladi trener, ki se je zdaj že dodobra ustalil v slovenskem nogometnem prostoru.

 

Koper, ki je po slabem nizu v zadnjih treh krogih zbral sedem točk, je v tej sezoni sicer izgubil prav vse tri tekme, ki jih je odigral proti Domžalam.

 

 

Ne spreglejte