Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 3. 2016,
9.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor nogomet Darko Milanič

Sobota, 19. 3. 2016, 9.45

6 let, 7 mesecev

Maribor bi rad dihal za ovratnik Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Danes bodo na sporedu tri tekme 26. prvenstvenega kroga najboljše slovenske nogometne lige. Mariborčani lahko pridejo povsem za hrbet Olimpiji.

Maribor – Krka (danes ob 14.55)

Mariborčani imajo lepo priložnost, da se Olimpiji na vrhu lestvice z zmago približajo na vsega točko zaostanka in Ljubljančanom povečajo pritisk pred njihovo nedeljsko tekmo proti velenjskem Rudarju. Če mislijo resno v boju za naslov, zmaga proti Novomeščanom ne bi smela biti vprašljiva. Čeprav sta se zadnji dve tekmi proti Krki v Ljudskem vrtu končali z remijem, obe z 2:2, so vijoličasti veliki favoriti.

"Pričakujem pristop, kot smo ga imeli na zadnjih dveh tekmah in treningih med tednom. Vseskozi želimo imeti prevlado in zmagati. Osredotočeni smo le na tekmo, ki prihaja. Tako se bomo tudi obnašali," pred tekmo pravi trener Mariborčanov Darko Milanič, ki bo imel spet kar nekaj težav s sestavo ekipe.

Poleg Aleksandra Rajčevića, ki ga bo v obrambi pogrešal do konca sezone, bosta manjkala tudi branilca Rodrigo Defendi in Matej Palčič.

Gostje, ki so izgubili zadnji dve tekmi, bodo prav tako oslabljeni. Manjkala bosta branilca Leo Ejup in hrvaški vezist Josip Fuček.

Celjani so neporaženi že devet tekem. Bo tako ostalo tudi po obračunu z Domžalami? | Foto: Celjani so neporaženi že devet tekem. Bo tako ostalo tudi po obračunu z Domžalami?

Celje – Domžale (danes ob 15.00)

Zelo zanimiva tekma se obeta v Celju, kjer Domžalčane, ki so na visokem tretjem mestu, čaka zahtevna naloga. Zmagati bodo skušali proti Celjanom, ki so v prvih treh tekmah letošnje sezone zabili le en gol, a ob tem zbrali kar pet točk. Uspelo jim je premagati Maribor in poskrbeti, da je moral Ljudski vrt zapustiti hrvaški trener Krunoslav Jurčić, neporaženi so zapustili tudi Ljubljano, ko so se v prejšnjem krogu merili proti Olimpiji.

Preglavice Domžalčanom povzroča tudi viroza, ki se je naselila v njihovo garderobo. Težave z zdravjem so v tem tednu imeli Senad Jarović, Marko Alvir, Slobodan Vuk, Žan Majer in novopečeni reprezentant Matic Črnic. Nastop vseh naštetih je vprašljiv. Še slabše kaže z Darkom Zecom, Gabrom Dobrovoljcem, Amedejem Vetrihom in Lucasom Mariom Horvatom. Vsi so poškodovani in jih v Celju zagotovo ne bo.

"Tokratni izziv bo še večji, kot je bil prejšnji. Kljub temu imamo na razpolago dovolj igralcev za tekmo v Celju. Ta tekma me skrbi, saj Celjani že dolgo časa niso izgubili in so polni motiva. To bo velik izziv za nas," pred gostovanjem pravi trener Domžalčanov Luka Elsner.

In kaj pravijo Celjani, ki v prvenstvu niso izgubili že kar devet tekem zapored in so na šestem mestu? "Smo v seriji dobrih rezultatov, manjka nam le še pravi konec v ofenzivnem delu igre. Osredotočili smo se na izboljšanje te prvine igre in prepričan sem, da bomo tokrat spet zadeli," pravi njihov afriški napadalec Sunny Omoregie ki tokrat ne bo mogel računati na pomoč kaznovanega soigralca Marka Pajača.

Lahko Krško z novo zmago pred domačimi navijači skoči z dna? | Foto: Lahko Krško z novo zmago pred domačimi navijači skoči z dna?

Krško – Zavrč (danes ob 19.00)

Krško je trenutno na zadnjem mestu, a ima enako število točk, kot jih ima Krka na osmem. Krčani so nevarni predvsem pred domačimi navijači, doma so do zdaj izgubili le štirikrat. Domači trener Tomaž Petrovič se je zagotovo razveselil vrnitve Luke Štefanca in napadalca Davida Poljanca, medtem ko tokrat ne bo mogel računati na Tima Čeha, ki je na zadnji medsebojni tekmi v Halozah z golom poskrbel za remi.

Zavrč je v letošnjem letu za zdaj razočaral in še čaka na prvo zmago. Haložani verjamejo, da jo bodo danes dočakali. V nasprotnem primeru bi se v klubu iz majhne vasice počasi lahko sprožil alarm. Vsaj njihov predsednik Miran Vuk, ki je napovedoval zmagovito serijo, bi ga zagotovo lahko prižgal.

 

Ne spreglejte