Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
19. 5. 2015,
22.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marcos Tavares Štefan Škaper NK Maribor NK Maribor Zlatko Zahović Prva liga Telekom Slovenije

Torek, 19. 5. 2015, 22.06

8 let

Marcos Tavares napada prekmurskega kralja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Maribor časti kapetana Marcosa Tavaresa, najboljšega strelca v zgodovini kluba. V prvi slovenski ligi je dosegel že 102 zadetka. Škaperjev rekordni mejnik 130 golov želi preseči v dveh sezonah.

Vijolice iz mesta ob Dravi so v soboto osvojile že 13. naslov slovenskega prvaka. Zagotovil ga je kdo drug kot Marcos Tavares. Zatresel je mrežo Domžal in pomagal do zmage, s katero so si Mariborčani dva kroga pred koncem na klubsko zastavo prišili že 13. zvezdico.

"Jezus mi je pomagal, da dosežem najpomembnejši gol. Stojanović mi je dobro podal, skupaj s soigralci pa smo se vso sezono trudili za ta srečen trenutek. Za nami je naporna sezona. Z igralci sem bil več časa skupaj kot pa doma z družino. Naša ekipa je složna in močna, zato lahko danes praznujemo. Vsako leto je lepo biti prvak, ker je naša liga zelo močna in napreduje. Presrečen sem, da smo zmagali doma in naslov proslavili pred svojimi navijači. Fenomenalno," je v vedno bolj tekočem slovenskem jeziku govoril najbolj priljubljeni Brazilec na sončni strani Alp, predvsem pa v Mariboru, ki ostaja slovenska nogometna prestolnica.

Zahović: Maribor je Marcos Tavares

Vedno nasmejani Južnoameričan s slovenskim potnim listom je v tej sezoni dosegel dva zelo dragocena zadetka. Ko je v Glasgowu zatresel mrežo Celtica, je vijolice popeljal v evropski raj, v soboto pa je prvič v tej sezoni premagal domžalskega vratarja Nejca Vidmarja in poskrbel za novo "čago". Po dvoboju je razigrani 31-letnik veselje delil z navijači, se povzpel tudi med najglasnejše in znova poprijel v roke megafon.

Mariborčani ga občudujejo, njegovo vlogo pri serijskih slovenskih prvakih je posrečeno opisal Zlatko Zahović: "Maribor je Marcos Tavares. Imam privilegij, da sem lahko njegov športni direktor," je nekdanji zvezdnik slovenske reprezentance pohvalil najboljšega strelca Prve lige Telekom Slovenije.

Rad bi bil najboljši vseh časov

V tej sezoni je dosegel 17 zadetkov. Dva manj je prispeval Benjamin Verbič, a nogometaš Celja v tej sezoni ne bo več zaigral v prvenstvu, tako da je strelska krona najverjetneje že oddana. Lakote po zadetkih pa s tem še ni konec. Še vedno jo je mogoče opaziti v Tavaresovih očeh.

"Sezone še ni konec. Želimo zmagati na vsaki tekmi, sam pa bi rad postal kralj strelcev. Ko sem presegel sto zadetkov v 1. SNL, sem bil zelo srečen. To je bil pomemben mejnik. Moj novi cilj je, da bi bil najboljši vseh časov. Manjka mi še 30 zadetkov (natančneje 29, op. p.). Za prvo mesto potrebujem še dve sezoni," je samozavestno napovedal lov na strelski rekord, ki je že skoraj dve desetletji v lasti Prekmurca Štefana Škaperja.

Za zdaj si Tavares deli peto mesto in je eden izmed šestih nogometašev, ki so v najvišjem slovenskem klubskem razredu dosegli več kot sto zadetkov. Uvrščen je zelo visoko. Zdaj je že prisopihal na "strelsko" Kredarico, a že energično pogleduje proti vrhu Triglava, kjer visi tabla s Škaperjevim podpisom. Če se bo uresničila Brazilčeva napoved, bi lahko Slovenija novemu rekorderju zaploskala že leta 2017.

Še enkrat bi rad zaigral v ligi prvakov

Mariborskemu kapetanu misli počasi uhajajo tudi na prihodnjo sezono, ki se bo zaradi kvalifikacij za ligo prvakov in nove prvenstvene sezone začela zgodaj poleti. "Imamo dobro ekipo in lahko znova razmišljamo o ligi prvakov. Izjemen občutek je, ko jo lahko igraš. Rad bi ga ponovil, a bo težka prav vsaka kvalifikacijska tekma," se zaveda, da bo zelo težko ponoviti lanski podvig.

Lani je z zadetkom na Škotskem poskrbel za evforijo in izbruh vseh mogočih pozitivnih čustev na Štajerskem. Kakšno presenečenje pripravlja za novo sezono?

Ne spreglejte