Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
23. 7. 2013,
6.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Ante Čačić

Torek, 23. 7. 2013, 6.31

8 let

Maltežani mislijo resno, Mariborčani v popolni postavi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Le še dober dan nas loči od povratne tekme drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Ljudskem vrtu med Birkirkaro in Mariborom, ki bo v marsičem začrtala smernice slovenskega prvaka za novo sezono.

Birkirkara si je na prvi tekmi pred domačimi navijači priborila presenetljivo pozitiven rezultat 0:0, ki jo naprej, kar bi bila prvovrstna senzacija, pelje tudi v primeru remija v Mariboru ob danem zadetku. Jasno je, da Maltežani verjamejo v čudež, kar so dokazali tudi s tem, da so na prizorišče sredine tekme prišli že dva dni pred njenim začetkom in ne zgolj en dan, kot je to v navadi. Z letalom so v ponedeljkovih popoldanskih urah prišli do Trsta, od tam pa se napotili proti Mariboru, kjer jih danes zvečer čaka zadnji, uradni trening pred sredino povratno tekmo, ki jih lahko popelje v tretji krog kvalifikacij za ligo prvakov. Če bi jim to uspelo, bi štirikratni malteški prvaki spisali klubsko zgodovino. Dlje kot do drugega kroga kvalifikacij za elitno evropsko klubsko tekmovanje v dosedanjih treh poizkusih namreč še niso prišli. A želje in upi Maltežanov Mariborčanov ne zanimajo. Prepričani so, da se bodo njihove sanje ustavile v sredo zvečer v Ljudskem vrtu. Kakovost imajo, vzdušje v moštvu je po dobrem uvodu v prvenstvo odlično, prav tako ni težav s poškodbami. Trener Ante Čačić bo lahko računal na vse razpoložljive sile.

Za učinkovitost se ne gre bati

Tudi na robustnega napadalca Jeana-Philippeja Mendyja, ki se je lažje poškodoval na sobotni prvenstveni tekmi v Velenju. Prišlek v mariborskih vrstah, ki se je takoj ob debiju v vijoličastem dresu na tekmi proti Rudarju vpisal med strelce, je namreč okreval po udarcu v mišico, ki ga je prejel, in je v ponedeljek popoldne že treniral z ekipo.

Tekme proti Birkirkari skorajda zagotovo ne bo začel, a kdo ve, morda priložnost dobi v nadaljevanju tekme in se spet izkaže z golom v nasprotnikovi mreži. ''Stisnil sem zobe, saj hočem biti med kandidati za sredino tekmo. Po prvem zadetku, ki sem ga zabil v dresu Maribora, sem zelo vesel. To je bila nagrada za ves trud, ki sem ga vložil v treninge,'' je po ponedeljkovem treningu povedal 26-letni temnopolti napadalec s francoskim potnim listom, ki je v Maribor prišel iz Kopra, in dodal: ''Počutim se dobro in verjamem, da bom lahko pomagal ekipi. Vsi skupaj smo z mislimi le pri tekmi, ki nas čaka, in smo prepričani, da nam bo uspelo. Vemo, kako izločiti Birkirkaro.'' Mariborčani bodo morali, če želijo nadaljevati evropsko pot, zabiti vsaj gol. Po tem, kar smo videli na zadnji prvenstveni tekmi v Velenju, se za učinkovitost slovenskega prvaka ne gre bati. Med strelce so se namreč vpisali prav vsi trije napadalci, ki so dobili priložnost za igro. Poleg Mendyja še kapetan Marcos Tavares in Nusmir Fajić.

Ne spreglejte