Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
25. 2. 2017,
23.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Darko Milanič Luka Elsner NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija

Sobota, 25. 2. 2017, 23.02

6 let, 6 mesecev

Trenerja po derbiju

Luka Elsner: Zaslužili bi si točko

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Luka Elsner | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

"Zaslužili bi si točko, a smo bili kaznovani za napako, ki smo jo naredili," je po porazu na večnem derbiju v Ljudskem vrtu z 0:1 povedal trener Olimpije Luka Elsner. "Zelo sem zadovoljen z vsem," je bil vesel trener Maribora Darko Milanič, ki je bil tokrat na strani zmagovalcev.

"To je bila prva tekma po dolgem premoru, za nameček še derbi. Jasno, da nismo bili optimalni, a sem s tem, kar smo pokazali, zelo zadovoljen. Moštveni duh je bil fantastičen. V prvem polčasu nam je malo manjkalo, v drugem smo bili veliko boljši. Fantje so se zelo dobro premikali po igrišču in nasprotniku niso dopuščali veliko prostora. Ponavljam, to je prva tekma, zato moram biti zelo zadovoljen," je po tekmi govoril Darko Milanič. Maribor ima zdaj tri točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem Olimpijo.

Tri točke je vijoličastim prinesel Luka Zahović z golom v 51. minuti. "Situacija pri golu je bila takšna, kot mu ustreza. Ni me presenetil, ko je izkoristil napako nasprotnika in res lepo zadel," je mladega strelca odločilnega gola na derbiju pohvalil trener Maribora, ki ima zelo dobro mnenje tudi o igri obeh bočnih branilcev Mateja Palčiča in Mitje Vilerja. Oba sta ustavila Kingsleyja Boatenga in Nathana Oduwo, ki so ju mnogi videli kot veliko nevarnost.

Pohvale za oba bočna branilca

"Oba sta odigrala zelo dobro. Viler je že v prvem delu sezone nekajkrat pokazal, da zna in bil zelo dober tudi tokrat. Palčič je tokrat pokazal veliko več kot na pripravah in bil bolj odločen. Odigral je res sijajno. Pri njem je težava le v tem, da bo moral začeti verjeti, da je končno zdrav," je o mladem nogometašu, ki se je vrnil po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe, govoril Milanič.

 

Na takšni ravni tako ne gre ...

"Na takšni ravni nogometa so napake kaznovane, odločajo malenkosti. Vsaj eno točko smo si zaslužili. Na tekmah proti Mariboru si ne smeš privoščiti, da prideš v zaostanek. Ko je tako, je težko priti nazaj," je dejal trener Olimpije Luka Elsner.

"V prvem polčasu smo igrali zelo dobro, medtem ko smo v drugem nastopili veliko slabše. Predvsem s tem, da v zadnjih desetih minutah nismo pokazali praktično nič, nisem zadovoljen. Zbegani smo bili, zaradi česar sem razočaran. Prepustili smo se paniki in izgubili priložnost za izenačenje," je dejal trener Ljubljančanov, ki je v zaključku tekme dal priložnost mlademu Jakobu Novaku. Kako to?

Zakaj je v igro vstopil mladenič?

"Prav veliko možnosti nisem imel. Ricardo Alves ni mogel več, prosil je za menjavo. Novak je v pripravah z odnosom in igrami pokazal, da si zasluži priložnost, zato jo je tudi dobil," je odgovoril Elsner, ki je zadovoljen s tem, kako je dodobra prevetrena ekipa Olimpije delovala na igrišču. "V fazi obrambe smo igrali res dobro. Nasprotniku nismo puščali veliko prostora. V napadu bi bilo lahko bolje in verjamem, da v prihodnosti, ko se bodo igralci med seboj še bolj začutili, tudi bo," je povedal nekdanji trener Domžal.

Ne spreglejte