Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
2. 3. 2012,
20.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Darko Milanič Zlatko Zahović Dalibor Volaš Marcos Tavares

Petek, 2. 3. 2012, 20.39

8 let

Lov na dvojno krono se začenja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Maribora bodo z drugim delom sezone začeli v nedeljo. Cilj je jasen. Osvojitev dvojne krone.

Tudi na sredini novinarski konferenci, na kateri je bilo prisotnih devet trenerjev izmed desetih prvoligaških klubov, so si bili vsi več ali manj enotni. Naslov bo osvojil Maribor. V prvenstvu si je nabral že 15 točk prednosti, ima najboljšo ekipo, največji kader, najbolj privržene navijače in na sploh najbolj urejeno klubsko strukturo. Da Maribor v prvenstvu ciljno črto ne bi prečkal kot prvi, bi se moral zgoditi čudež. V pokalu bo nekoliko težje, saj lahko pride do presenečenj, a tudi tam so vijoličasti z naskokom prvi favoriti.

V času priprav so odigrali trinajst pripravljalnih tekem in tudi tam dokazali, da so kakovostni. Devetkrat so zmagali in le trikrat izgubili, enkrat pa remizirali. Najboljši strelci priprav so trije. Etien Velikonja, Marcos Tavares in Dalibor Volaš so zadeli petkrat. Trikrat se je med strelce vpisal vezist Aleš Mertelj, po dvakrat Dragan Jelić, Zoran Lesjak, Alen Ploj, Dejan Mezga in Goran Cvijanović, enkrat so zadeli Nejc Potokar, Martin Milec in Matic Črnic. Osrednji del priprav so vijoličasti opravili v Turčiji, kjer so imeli zelo dobre pogoje za delo. Preostanek so opravili na slovenskih tleh. Čeprav smo pričakovali drugače, v zimskem prestopnem roku praktično niso poslovali. Okrepitev tako ni bilo, a najbolj pozitivno je, da nihče ni odšel. Niti najboljši posameznik prvega dela prvenstva Volaš, zato bo Maribor, ki je v prvem delu prvenstva igral na dveh frontah, odkrito napadel dvojno krono. Z vsemi silami. Bolj verjetno je, da bo v prvenstvu prednost pred tekmec še povišal kot obratno. ''Pričakujte, da bomo zmagali na vseh prvenstvenih tekmah do konca sezone,'' sporoča športni direktor Zlatko Zahović, ki pogostokrat rad pretirava, a v tem primeru morda niti ne bi bilo preveliko presenečenje, če bi se to zgodilo.

Trener je seveda veliko bolj zmeren pri napovedih in pravi: ''Dokler prvenstvo ni tudi teoretično naše, nismo prvaki. Ne zanima me, kaj bo ob koncu. Zanima me vsaka naslednja tekma in za nas je trenutno pomembna le nedeljska tekma s kranjskim Triglavom. Na vsaki tekmi gremo na zmago, to je jasno, a o naslednjih tekmah ne razmišljamo,'' sporoča Darko Milanič in dodaja: ''V pripravljalnem obdobju smo opravili praktično vse, kar smo načrtovali. Vesel sem tudi, da ni bilo odhodov nosilcev. To je za trenerja vselej dobro. Bo pa pokazatelj tega, kako dobro smo trenirali, predvsem igrišče in rezultati tekem, ki so pred nami. Prava resnica bo, tako kot vedno, na dan prišla na igrišču. Želim si, da bi bili vsaj tako uspešni, kot smo bili v prvem delu prvenstva. V prvenstvu imamo visoko prednost in tega se zavedamo, a nas čaka še veliko dela. Ne bo nam lahko. Verjamem, da se tega zavedajo tudi moji nogometaši.''

Ne spreglejte