Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 11. 2020,
22.54

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

3

Natisni članek

Atalanta Josip Iličić Dinamo Kijev Benjamin Verbič Ferencvaroš Miha Blažič Inter Samir Handanović Kevin Kampl RB Leipzig Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak UEFA liga prvakov

Sreda, 25. 11. 2020, 22.54

1 leto

Liga prvakov, skupinski del (4. krog)

Iličić do zadetka in velike zmage na slovitem Anfieldu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

3

Josip Iličić | Josip Iličić je zadel za vodstvo Atalante. | Foto Reuters

Josip Iličić je zadel za vodstvo Atalante.

Foto: Reuters

V 4. krogu lige prvakov je Josip Iličić danes zadel ob pomembni zmagi Atalante na gostovanju pri Liverpoolu (0:2), Jan Oblak je z Atleticom remiziral z moskovskim Lokomotivom (0:0), Inter Samirja Handanovića pa je moral priznati premoč madridskemu Realu (0:2). Že v torek je bil PSG z 1:0 boljši od RB Leipziga Kevina Kampla. Poleg Kampla sta izgubila Benjamin Verbič (Dinamo Kijev) in Miha Blažič (Ferencvaroš), ki sta tako že po štirih tekmah izgubila vse možnosti za uvrstitev v izločilne boje.

Sreda je v ligi prvakov ponudila nekaj izjemno zanimivih tekem. Evropski prvak Bayern München si je že priigral napredovanje. Na Bayern je ugnal Salzburg. | Foto: Reuters Bayern je ugnal Salzburg. Foto: Reuters Bavarskem je s 3:1 odpravil avstrijskega prvaka iz Salzburga. Atletico je v tej evropski sezoni prejel že sedem zadetkov. Tokrat je sicer Jan Oblak, ki je branil vso tekmo, doma proti Lokomotivu končno ostal nepremagan, a madridski velikan ni našel poti do gola nasprotnika. Sodnik srečanja je bil Mariborčan Slavko Vinčić, ki je nazadnje delil pravico v soboto na primorskem derbiju v Kopru, ko je spravil Novogoričane v slabo voljo z zelo sporno 11-metrovko.

V skupini B je v izjemno neugodnem položaju Inter (Samir Handanović je branil vso tekmo), ki je moral priznati premoč Real Madridu (0:2). V skupini je presenetljivo v vodstvu Borussia Mönchengladbach, ki je v zadnjih dveh nastopih povozila Šahtar s kar 6:0 in 4:0.

Minuta molka na Anfieldu v spomin na pokojnega Diega Armanda Maradono. | Foto: Reuters Minuta molka na Anfieldu v spomin na pokojnega Diega Armanda Maradono. Foto: Reuters

Minuta molka za Diega Armanda Maradono

Pred vsemi tekmami lige prvakov, podobno bo tudi v četrtek na dvobojih lige Europa, so nogometaši z minuto molka počastili spomin na pokojnega velikana Diega Armanda Maradone. ''Zelo me je užalostila novica o smrti Diega Maradone, enega največjih nogometašev in največjih ikon. Še pred kratkim sva bila v stiku, ko sem mu zaželel veliko zdravja, zato me je njegova smrt zelo šokirala. Diego Maradona je dosegel veličino izrednega igralca s pomočjo genialnosti in karizme, kakršne ni imel nihče drug. Bil je junak v svoji domovini Argentini, s katero je osvojil svetovno prvenstvo, postal večni idol navijačev Napolija, ki ne bodo nikoli pozabili uspehov, doseženih z njegovo pomočjo v obdobju, ko je nastopal v Italiji. Pomnili ga bomo kot osebo, ki je s svojo briljantostjo in veščinami navduševal staro in mlado,'' je zapisal prvi mož evropskega nogometa Aleksander Čeferin in dodal, kako se bodo legendi svetovnega nogometa na vseh tekmah pod okriljem Uefe v tem tednu poklonili z minuto molka.

Iličić do prvenca na slovitem Anfieldu

Manchester City je v skupini C po zmagi v Pireju (0:1) že vpisal zvezdico za udeležbo v osmini finala, Marseille pa je v ligi prvakov dosegel že trinajsti zaporedni poraz. V tej sezoni ni dosegel še niti enega zadetka, na Velodromu je bil tokrat boljši Porto (0:2).

Josip Iličić
Sportal Trener Atalante namenil Iličiću izbrane besede

Josip Iličić je v 60. minuti zatresel mrežo Liverpoola. | Foto: Reuters Josip Iličić je v 60. minuti zatresel mrežo Liverpoola. Foto: Reuters

V skupini D se je Atalanta na Anfieldu oddolžila Liverpoolu za visok poraz pred tremi tedni, ko je angleški prvak v Bergamu slavil s kar 5:0. Tokrat je italijanska ekipa oslabljeni Liverpool, ki ima ogromno težav s poškodbami, ugnala z 2:0, mrežo domačih pa je v 60. minuti načel Josip Iličić. Iličić je postal drugi Slovenec po Janu Oblaku, ki je letos gostoval na slovitem stadionu, igral je do 70. minute. Na drugi tekmi v skupini je Ajax brez težav slavil na obračunu z danskim prvakom Midtjyllandom (3:1).

Zadetek Iličića:

Verbič in Blažič brez možnosti za napredovanje

Torkovo srečanje v Kijevu, ki ga je sodil slovenski sodnik Matej Jug, je v prvi postavi začel tudi slovenski napadalec Benjamin Verbič, a njegov Dinamo ni imel prav nobenih možnosti proti razigrani Barceloni. Pri Kataloncih, ki so na koncu slavili s kar 4:0, ni bilo Lionela Messija, ki je počival, uspešno pa ga je v napadu nadomestil danski napadalec Martin Braithwaite, ki je prispeval dva zadetka in podajo.

Benjamin Verbič je odigral celotno srečanje proti Barceloni. Enkrat je tudi zadel, a je bil v prepovedanem položaju. | Foto: Reuters Benjamin Verbič je odigral celotno srečanje proti Barceloni. Enkrat je tudi zadel, a je bil v prepovedanem položaju. Foto: Reuters

Barcelona si je s četrto zmago zagotovila napredovanje, enako pa velja za Juventus, ki je v zadnjih sekundah tekme z 2:1 premagal pogumni Ferencvaroš, pri katerem je celotno srečanje odigral tudi slovenski branilec Miha Blažič.

V sodnikovem dodatku je madžarskega prvaka razžalostil Alvaro Morata in mu ugasnil še zadnje upanje na osmino finala. Blažiču in Verbiču tako na zadnjih dveh tekmah skupinskega dela preostane le še dvoboj za tretje mesto, ki vodi v izločilne dele lige Europa.

V skupini E že vse odločeno, PSG ostaja v igri

V skupini E sta "zaključno žogico" za napredovanje v osmino finala izkoristila Chelsea in Sevilla ter si po zmagi v sodnikovem dodatku že zagotovila izločilne boje. Junak modrih je bil Olivier Giroud, Sevilli pa je novo zmago zagotovil Munir El Haddadi.

V skupini F so bile oči uprte v vročega strelca Borussie Dortmund Erlinga Brauta Haalanda, ki ponovno ni razočaral. Norveški napadalec je v svojo zbirko dodal dva zadetka in nemško ekipo popeljal do nove lahke zmage.

Poleg Borussie je v tej skupini svoje delo z odliko opravil tudi Lazio. Rimljani so s 3:1 ugnali Zenit in si na stežaj odprli vrata v drugi del tekmovanja.

PSG | Foto: Reuters Foto: Reuters

V skupini H je pod nogami močno gorelo PSG. Letošnji finalisti lige prvakov so na prvih treh tekmah osvojili le tri točke, zato so morali nujno premagati Kamplov RB Leipzig, kar jim je po zadetku Neymarja tudi uspelo. Parižani imajo pred zadnjima dvema krogoma enako število točk kot Kevin Kampl, ki v torek ni dobil priložnosti za igro, in druščina, tri več pa ima Manchester United, ki je visoko, s 4:1, premagal turškega tekmeca. 

Izjemen zadetek Bruna Fernandesa na Old Traffordu:

Najboljši strelci:

6 - Erling Braut Haaland (Borussia D.)
5 - Alvaro Morata (Juventus), Marcus Rashford (Man Utd)
4 - Diogo Jota (Liverpool)
3 - Fernandes (Man Utd), Immobile (Lazio), Messi (Barcelona), Plea (Borussia M.), Torres (Man City), Zapata (Atalanta), Werner (Chelsea), Coman (Bayern), Lewandowski (Bayern), Sergio Oliveira (Porto)
...
1 - Iličić (Atalanta)

Liga prvakov, skupinski del (4. krog):

Skupina A:

Sreda, 25. november:
Atletico Madrid : Lokomotiv Moskva 0:0

Bayern München : Red Bull Salzburg 3:1 (1:0)
Lewandowski 42., Wober 52./a.g., Sane 68.; Berisha 73. R. K.: Roca 66./Bayern.

Lestvica:
1. Bayern* 4 tekme – 12 točk
2. Atletico Madrid 4 – 5
3. Lokomotiva Moskva 4 – 3
4. Red Bull Salzburg 4 – 1

Skupina B:

Sreda, 25. november:
Borussia Mönchengladbach : Šahtar Doneck 4:0 (3:0)
Stindl 17./11m, Elvedi 34., Embolo 45.+1, Wendt 77.

Inter Milano : Real Madrid 0:2 (0:1)
Hazard 7./11m., Hakimi 59./a.g.  R. K.: Vidal 33./Inter.

Lestvica:
1. Borussia Mönchengladbach 4 – 8
2. Real Madrid 4 – 7
3. Šahtar 4 – 4
4. Inter 4 – 2

Skupina C:

Sreda, 25. november:
Olympiacos : Manchester City 0:1 (0:1)
Foden 36.

Marseille : Porto 0:2 (0:1)
Sanusi 39., Sergio Oliveira 72./11m. R. K.: Grujić 67./Porto, Balerdi 70./Marseille.

Lestvica:
1. Manchester City* 4 – 12
2. Porto 4 – 9
3. Olympiacos 4 – 3
4. Marseille 4 – 0

Skupina D:

Sreda, 25. november:
Ajax : Midtjylland 3:1 (0:0)
Gravenberch 47., Mazraoui 49., Neres 66; Mabil 80./11m.  R. K.: Sviatchenko 90.+1./Midtjylland.

Liverpool : Atalanta 0:2 (0:0)
Iličić 60., Gosens 64.

Lestvica:
1. Liverpool 4 – 9
2. Ajax 4 – 7
3. Atalanta 4 – 7
4. Midtjylland 4 – 0

Skupina E:

Torek, 24. november:
Krasnodar : Sevilla 1:2 (0:1)
Wanderson 56.; Rakitić 4., El Haddadi 90.+5

Rennes : Chelsea 1:2 (0:1)
Guirassy 85.; Hudson-Odoi 22., Giroud 90.+1

Lestvica:
1. Chelsea* 4 – 10
2. Sevilla* 4 – 10
3. Krasnodar 4 – 1
4. Rennes 4 – 1

Skupina F:

Torek, 24. november:
Lazio : Zenit 3:1 (2:1)
Immobile 3., 55./11-m, Parolo  22.; Dzjuba 25.

Borussia Dortmund : Club Brugge 3:0 (2:0)
Haaland 18., 60., Sancho 45.

Lestvica:
1. Borussia Dortmund 4 – 9
2. Lazio 4 – 8
3. Club Brugge 4 – 4
4. Zenit 4– 1

Skupina G:

Torek, 24. november:
Dinamo Kijev : Barcelona 0:4 (0:0)
Dest 52., Braithwaite 57., 70., Griezmann 90.+2

Juventus : Ferencvaroš 2:1 (1:1)
Ronaldo 35., Morata 90.+2; Uzuni 19.

Lestvica:
1. Barcelona* 4 – 12
2. Juventus* 4 – 9
3. Dinamo Kijev 4 – 1
4. Ferencvaroš 4 – 1

Skupina H:

Torek, 24. november:
Manchester United : Istanbul Basaksehir 4:1 (3:0)
Fernandes 7., 19., Rashford 35./11-m, James 90.+2; Türuc 75.

PSG : RB Leipzig 1:0 (1:0)
Neymar 11./11-m

Lestvica:
1. Manchester United 4 – 9
2. PSG 4 – 6
3. RB Leipzig 4 – 6
4. Istanbul Basaksehir 4 – 3

*že v izločilnih bojih
Ne spreglejte