Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 11. 2018,
23.01

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,09

Natisni članek

Dinamo Zagreb Liga Europa Petar Stojanović Benjamin Verbič Miha Mevlja Kevin Kampl

Četrtek, 8. 11. 2018, 23.01

5 let, 5 mesecev

Liga Europa, skupinski del (4. krog)

Slovenec v Zagrebu je spisal zgodovino, grozljiva poškodba Angleža

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,09
Danny Welbeck | Takole je v Londonu obležal poškodovani napadalec Arsenala Danny Welbeck. | Foto Reuters

Takole je v Londonu obležal poškodovani napadalec Arsenala Danny Welbeck.

Foto: Reuters

Petar Stojanović je zagrebškemu Dinamu v 4. krogu lige Europa pomagal do zmage s 3:1 nad Trnavo in hrvaškemu prvaku prinesel prvo evropsko pomlad po 48 letih čakanja. Miha Mevlja je po dolgem času zaigral za Zenit in remiziral v Bordeauxu z 1:1. Benjamin Verbič je zadel pri zmagi zagrebškega Dinama in Ukrajince močno približal napredovanju. Sveži reprezentančni upokojenec Kevin Kampl je pri RB Leipzigu, ki je z 1:2 izgubil proti Celticu v Glasgowu, igral v drugem polčasu. Navijači Arsenala trepetajo za usodo Dannyja Welbecka, ki se je hudo poškodoval.

Napredovanje med 32 najboljših so si po 4. krogu skupinskega dela lige Europa že zagotovili Arsenal, Bayer Leverkusen, Chelsea, Dinamo Zagreb, Eintracht Frankfurt, Lazio in Zürich.

Zagrebški Dinamo je po letih evropskih razočaranj pred domačimi navijači v skupini D s 3:1 premagal evropskega krvnika Olimpije Trnavo in si s četrto zmago na četrti tekmi zagotovil napredovanje. To pomeni, da bodo hrvaški prvaki prvič po 48 letih dočakali evropsko pomlad. Petar Stojanović je za Dinamo tudi tokrat igral od prve do zadnje minute.

Gol Benjamina Verbiča, poraz Kevina Kampla

Dinamo je v Kijevu s 3:1 premagal Rennes in je zdaj na vrhu skupine K s petimi točkami prednosti pred tretjim mestom. Pot do novih treh točk je Ukrajincem pokazal Benjamin Verbič, ki je v 13. minuti zadel za 1:0. Slovenski reprezentant je bil na igrišču do zadnje minute, ko se je ob aplavzu s tribun preselil na klop.

Takole se je Benjamin Verbič v Kijevu s soigralcem veselil novega gola v majici Dinama. | Foto: Reuters Takole se je Benjamin Verbič v Kijevu s soigralcem veselil novega gola v majici Dinama. Foto: Reuters

Še malo se bo moral za napredovanje potruditi Zenit, ki je tokrat remiziral v Bordeauxu. Pred zadnjima dvema krogoma Rusom sicer kaže dobro, saj so na vrhu skupine C. Tokrat je za sloviti ruski klub zaigral tudi Miha Mevlja, ki je bil na igrišču od prve do zadnje minute in nastopil prvič po skorajda dveh mesecih čakanja.

V skupini B je trenutno na drugem mestu RB Leipzig, a se bo moral za napredovanje še pošteno potruditi, saj ima zdaj enako točk Celtic, ki ga je v Glasgowu z 2:1 premagal tokrat. Kevin Kampl, ki je ravno danes šokiral s sporočilom, je tokrat igral samo v drugem polčasu. Ko je prišel na igrišče, so Škoti vodili z 1:0.

Groza v Londonu

Nogometni svet po današnjem večeru sicer govori predvsem o dogodku iz Londona, kjer se je na tekmi proti Sportingu (0:0) hudo poškodoval napadalec Arsenala Danny Welbeck. Angleški reprezentant, ki je v zadnjem času v dobri formi, je imel v preteklosti že veliko težav z zdravjem. Po grozljivi poškodbi, ki jo je staknil tokrat, bo moral zagotovo spet počivati dlje časa.

Ne spreglejte