Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
18. 8. 2017,
15.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Bayer Leverkusen RB Leipzig nemško prvenstvo Kevin Kampl

Petek, 18. 8. 2017, 15.55

6 let, 6 mesecev

RB Leipzig se zanima za Slovenca

Kampla vabijo v Leipzig, slovenski rekord v nevarnosti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Kevin Kampl | Foto Reuters

Foto: Reuters

Danes se začenja nova sezona nemškega prvenstva. Slovenski reprezentant Kevin Kampl trenira z Bayerjem iz Leverkusna in se pripravlja na derbi s prvakom Bayernom. Poleti je bila aktualna njegova selitev na Kitajsko, a je ostal v Nemčiji, kjer se zanj zanima podprvak RB Leipzig.

V Nemčiji rojeni slovenski reprezentant Kevin Kampl bi lahko v tej sezoni vendarle zaigral v ligi prvakov. V prejšnji sezoni se je v elitni druščini dokazoval z Bayerjem iz Leverkusna in odločil zmagovalca na Wembleyju, ko so lekarnarji v slabo voljo spravili navijače Tottenhama.

Športni direktor odlično pozna Kampla

Nato je po številnih prestresih, ki jih je doživljal tako v reprezentanci kot tudi klubskem življenju, z njim pa se je poigralo tudi zdravje, z Bayerjem osvojil šele 12. mesto in se poslovil od Evrope. Tako se je zdelo, a bi lahko poletni prestopni rok poskrbel, da že kmalu okusi čar tekmovanja, tako navezanega na predvajanje himne lige prvakov.

Poletna selitev na Kitajsko, kjer ga je v vrste Beijing Guoana vabil nekdanji trener Roger Schmidt, je padla v vodo. | Foto: Getty Images Poletna selitev na Kitajsko, kjer ga je v vrste Beijing Guoana vabil nekdanji trener Roger Schmidt, je padla v vodo. Foto: Getty Images

Če bi Bayer sprejel ponudbo Leipziga, ki se želi tik pred zdajci okrepiti za nastop v ligi prvakov, bi Kampl zaigral med najboljšimi. Nemški športni dnevnik Bild poroča, da je slovenski reprezentant, ki ima z Bayerjem sklenjeno pogodbo do leta 2020, na voljo za odškodnino med 20 in 25 milijoni evrov.

Športni direktor Leipziga Ralf Rangnick dobro pozna Kampla. Z njim je že sodeloval v Salzburgu, še enem klubu, ki deluje na krilih bogatega lastnika, velikana z energijskimi pijačami. Leta 2012 je slovenskega zveznega igralca v Avstrijo pripeljal iz Aalna, nato pa je Kampl postal eden stebrov serijskega avstrijskega prvaka.

Kampl lahko prehiti Oblaka

Če bi rdeči biki iz Nemčije prepričali vodstvo Bayerja, bi Kampl poskrbel za rekorden prestop v zgodovini slovenskega nogometa. Za zdaj je rekorder Jan Oblak, nesojena okrepitev PSG, za katerega je Atletico pred tremi leti Benfici plačal 16 milijonov evrov.

Jan Oblak (Atletico) je leta 2014 poskrbel za največji slovenski prestop. | Foto: Reuters Jan Oblak (Atletico) je leta 2014 poskrbel za največji slovenski prestop. Foto: Reuters

Če bi Škofjeločan do konca prestopnega roka prestopil v vrste bogatega francoskega kluba, bi poskrbel za nov mejnik, ne le slovenskega, ampak svetovnega nogometa, saj bi postal prvi vratar, za katerega bi klub plačal vsaj sto milijonov evrov. Toliko znaša njegova odkupna klavzula v pogodbi.

Leipzig zapušča mladi Škot Oliver Burke. Lani je prišel v Nemčijo iz Nottingham Foresta, dvakratnega evropskega prvaka, ki je le še bleda senca nekdanjega velikana in nastopa v drugem kakovostnem razredu. Leipzig je zanj odštel 15,2 milijona evrov. To je bil rekorden nakup v zgodovini mladega kluba, Otočan pa je dosegel le en zadetek. Burke se je znašel na izhodnih vratih, Leipzigu pa se nasmiha 18 milijonov evrov, ki jih za Škota ponuja angleški premierligaš Crystal Palace.
Ne spreglejte