Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 4. 2022,
21.37

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

1

Natisni članek

Eintracht Frankfurt Liga Europa Barcelona Joan Laporta

Torek, 19. 4. 2022, 21.37

2 leti

Laporta okrivil neodgovorne domače navijače

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

1

Joan laporta | Laporta je danes pojasnil stališča kluba glede nenavadnega dogajanja na tekmi evropske lige prejšnji teden v Barceloni. | Foto Guliverimage

Laporta je danes pojasnil stališča kluba glede nenavadnega dogajanja na tekmi evropske lige prejšnji teden v Barceloni.

Foto: Guliverimage

Predsednik nogometnega kluba Barcelona Joan Laporta je danes pojasnil stališča kluba glede nenavadnega dogajanja na tekmi evropske lige prejšnji teden v Barceloni. Takrat je bilo na stadionu Camp Nou približno 30.000 pristašev Eintrachta iz Frankfurta, čeprav je gostujoči klub uradno dobil samo 5000 vstopnic. V seštevku obeh tekem je Barca izpadla.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je Laporta danes dejal, da ga je sram zaradi dogajanja. A obenem je poudaril, da za premoč nemških navijačev na tribunah ni kriv klub, temveč posamezniki, ki so s prodajo svojih vstopnic Nemcem omogočili vstop.

Zaradi tega dogajanja so številni navijači Barcelone protestno bojkotirali ponedeljkovo ligaško tekmo s Cadizom, na kateri je sicer blaugrana doživela še en udarec in prvič po letu 2003 doživela dva zaporedna poraza na domačem terenu. Na tekmi je bilo le 58.000 gledalcev. Nekateri so pred tekmo tudi protestirali in zahtevali odstop Laporte.

"Številni člani kluba so prodali svoje vstopnice nemškim navijačem. To je še posebej težko razumeti, ker ljubimo svoj klub in se zdi nemogoče, da bi nekdo svojo sezonsko karto prepustil navijačem tekmecev. A se je zgodilo in to bomo podrobno preučili," je danes na novinarski konferenci o tej temi dejal predsednik kluba.

Dodal je, da bodo preučili sistem prodajanja vstopnic za evropske tekme. V Nemčiji sicer navijači razen 5000 vstopnic, ki jih je dobi njihov klub, niso mogli kupiti vstopnic za to tekmo, so pa to očitno storili v Kataloniji pred tekmo. Kot je pojasnil Laporta, so v sistemu zaznali, da je vsaj 7000 vstopnic, ki so jih s popustom kupili člani kluba, končalo v rokah nemških navijačev.

Preberite še:

Eintracht Barcelona
Sportal Navijači Barcelone pripravljajo protest
Eintracht Barcelona
Sportal Predsedniku Barcelone je bilo nerodno: To je sramota
Ne spreglejte