Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 5. 2012,
8.28

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga prvakov Chelsea Frank Lampard Bayern München

Petek, 18. 5. 2012, 8.28

7 let, 12 mesecev

Lampard bo zdravil frustracije iz otroštva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Frank Lampard bo imel v soboto verjetno zadnjo možnost, da osvoji naslov klubskega evropskega prvaka, česar se dobro zaveda tudi sam.

Vezist Chelseaja bo prihodnji mesec dopolnil 34 let in velja za legendo Londončanov. Na Stamford Bridgu je neprekinjeno že več kot desetletje, od leta 2001. Zagotovo sodi med najboljše veziste zadnjih desetih let, a grozi mu, da bo v pokoj odšel brez prave, velike lovorike. Eno izmed tistih, ki so najbolj pomembne. Da bi kaj osvojil z Anglijo, je verjetno kar znanstvena fantastika, veliko bližje je bil najpomembnejši evropski lovoriki v klubskem dresu. Kar šestkrat v zadnjih desetih sezonah je s Chelseajem igral v polfinalu, a vselej obstal pred končnim ciljem. Najbližje je bil naslovu leta 2008, ko ga je s soigralci od zmage proti Manchestru Unitedu ločilo le malce bolj natančno izvajanje enajstmetrovk. Letos ima novo priložnost, verjetno tudi zadnjo, saj je v letih in vse težje drži stik z vrhunskim nogometom, česar se dobro zaveda tudi sam. ''Če nam bo uspelo, bo to vrhunec moje kariere, to je jasno. Zavedam se, da je to verjetno moja zadnja priložnost, da v dresu Chelseaja osvojim kaj velikega. Osvojil sem veliko lovorik, a tako pomembne, kot je liga prvakov, še ne. Tega ne morem skrivati,'' pravi Frank Lampard.

Kljub temu, da si lovorike zelo želi, pa pravi, da v primeru neuspeha ne bo preveč dramatično. ''Res je, da si še kako želim te lovorike. Verjetno bolj kot kdorkoli drug, a mislim, da bom lahko skupaj s soigralci tudi v primeru neuspeha zadovoljen s tem, kar smo dosegli. V tej sezoni smo se dvignili z dna in prišli do tam, kjer smo zdaj. Tudi glede moje kariere velja podobno. Tudi če bom v pokoj odšel brez osvojenega evropskega naslova, bom lahko ponosen na to, kar mi je uspelo. Dosegel sem veliko,'' je realen angleški reprezentant, ki se dobro zaveda, da je po vseh neuspelih poizkusih za vzpon na evropski prestol Chelsea v očeh marsikaterega navijača videti kot zaklet. ''Tudi jaz se včasih sprašujem, ali je temu tako. Vsako leto si rečem 'Je naposled napočil čas, da nam uspe?', pa nam je vselej spodletelo. Če nam bo tudi letos, bom začel resno razmišljati, ali je vse skupaj res. Če letos, ko smo izločili tako dobro Barcelono, ne bomo prvaki, potem ne vem, kdaj bomo,'' se je vprašal Lampard, ki si bolj kot karkoli želi, da bi zmagal v letošnjem finalu. Tudi zato, ker bo nasproti stala nemška ekipa. ''Zelo spoštujem nemški nogomet. Odraščal sem s frustracijami, ki so nam jih vsem Angležem v nogometu skozi leta prizadejali Nemci. Zmaga proti Bayernu bi bila pravšnje zdravilo za vse frustracije, ki sem jih zavoljo nemške reprezentance in klubov doživljal v otroštvu,'' je z zanimivo mislijo zaključil vezist, ki je v dresu Chelseaja doslej zbral že krepko čez 500 nastopov v vseh tekmovanjih in zabil kar 186 golov.

Ne spreglejte