Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 11. 2017,
12.25

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Primož Gliha Kylian Mbappe Kylian Mbappe slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 13. 11. 2017, 12.25

6 let, 5 mesecev

Kvalifikacije za EP 2019 do 21 let, 5. krog

Poslastica v Domžalah: mladi francoski zvezdniki proti četi Primoža Glihe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Gregor Sorčan | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Mlada slovenska izbrana vrsta do 21 let se bo danes v kvalifikacijah za EP 2019 pomerila s favorizirano Francijo. Gostujoča reprezentanca, aktualna evropska prvakinja, je v Domžale pripotovala z močno zasedbo, v kateri so tudi zvezdniki Atletica, Lyona, Celtica in Lilla. Za mlade galske peteline bi lahko igral celo Kylian Mbappe.

Slovenski nogometni upi se bodo danes ob 18.45 v Domžalah pomerili s francoskimi sovrstniki. To bo obračun še neporaženih reprezentanc v kvalifikacijski skupini za EP 2019.

Znana imena pri galskih petelinih

Lucas Hernandez v obrambi madridskega Atletica sodeluje z Janom Oblakom. | Foto: Reuters Lucas Hernandez v obrambi madridskega Atletica sodeluje z Janom Oblakom. Foto: Reuters Slovenski ljubitelji nogometa, vstop v domžalski Športni park bo prost, bodo na delu spremljali aktualne evropske prvake do 21 let, za katere igrajo številna znana imena.

Najboljši strelec kvalifikacij je Martin Terrier (Strasbourg), v Domžalah pa bodo zaigrali tudi Lucas Hernandez (Atletico Madrid), Lucas Tousart (Lyon), Abdou Diallo (Mainz) in Moussa Dembele (Celtic).

Kako močna je francoska reprezentanca in kako velik je njen potencial, priča podatek, da bi lahko njen dres oblekel tudi zvezdnik PSG Kylian Mbappe. Nekdanjega napadalca Monaca, ki spada med najboljše francoske nogometaše in v zadnjem času nastopa le za člansko reprezentanco, pričakovano ne bo v Domžalah.

Francozi na papirju dva razreda boljši od nas

Primož Gliha je na štirih tekmah z Luksemburgom in Črno goro osvojil deset točk. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Primož Gliha je na štirih tekmah z Luksemburgom in Črno goro osvojil deset točk. Foto: Urban Urbanc/Sportida Slovensko reprezentanco, ki je po petkovi zmagi nad Črno goro (2:0) zaradi zdravstvenih težav ostala krajša za poškodovanega Amedeja Brecla, čaka izjemen izziv.

"Treba se bo boriti od prve minute in čim dlje zdržati z rezultatom 0:0. Pomerili se bomo z evropskimi velikani, ki so na papirju dva razreda boljši od nas. Francoski reprezentanti igrajo v najboljših evropskih klubih. Če odmislimo Jana Oblaka, mi nimamo niti v A-reprezentanci igralcev, ki bi igrali v tako slovitih sredinah," pred današnjim srečanjem poudarja slovenski selektor Primož Gliha, ki pogreša bolj konstantno tekmovalno formo mladih reprezentantov v bolj zvenečih klubih.

"Tisti igralci, ki igrajo v mladi reprezentanci, so v tekmovalni formi, a prihajajo iz klubov, ki se večinoma borijo za obstanek. Če bi vpoklical igralce iz boljših sredin, ki nimajo prave minutaže, bi v reprezentanci nastala anarhija. V tem primeru bi bil res lahko vsak vpoklican v reprezentanco. Naša ekipa je oblikovana in logično je, da ne bomo za vsako ceno spreminjali kolektiva, ki se je oblikoval v zadnjega pol leta," pojasnjuje nekdanji slovenski reprezentant, ki vodi zasedbo do 21 let.

Kvalifikacije za EP 2019 do 21 let, 5. krog:

Ponedeljek:
18.45 Slovenija - Francija

Seznam slovenskih kandidatov:

Vratarji: Grega Sorčan (Gorica), Luka Janžekovič (Aluminij), Primož Bužan (Ankaran)

Branilci: Erik Gliha (Avellino, Ita), Gal Primc (Ankaran Hrvatini), Kristjan Arh Česen (Triglav Kranj), Ožbej Kuhar (Triglav Kranj), Žiga Lipušček (Gorica)

Zvezni igralci: Matic Vrbanec (Aluminij), Janez Pišek (Celje), Jan Humar (Gorica), Tilen Nagode (Gorica), Žan Žužek (Domžale),  Kenan Fatkić (Chiasso, Švi), Luka Šušnjara (Celje);

Napadalci: Jan Mlakar (Venezia, Ita), Milan Tučić (Rudar Velenje), Martin Kramarič (Maribor).

Lestvica:

1.    Francija 4 tekme – 12 točk
2.    Slovenija 4 – 10
3.    Kazahstan 5 – 6
4.    Luksemburg 5 – 4
5.    Bolgarija 4 – 2
6.    Črna gora 4 - 1

Ne spreglejte