Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 11. 2017,
22.11

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Črna Gora slovenska nogometna reprezentanca Primož Gliha

Četrtek, 9. 11. 2017, 22.11

6 let, 5 mesecev

Kvalifikacije za EP 2019 do 21 let, 4. krog

Slovenci še drugič boljši od Črnogorcev, poškodba Repasa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Primož Gliha | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v Podgorici na četrti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2019, ki bo v Italiji, premagala Črno goro z 2:0. Izbrance Primoža Glihe naslednja preizkušnja čaka v ponedeljek, ko bodo v Domžalah gostili Francijo.

Potem ko so slovenski upi že na prvi tekmi v Podgorici premagali Črnogorce (3:1), so jih tokrat še drugič. Oba zadetka so dosegli v drugem polčasu in tako na četrti tekmi prišli še do tretje zmage in so ob vodilnih Francozih edini neporaženi v skupini.

Slovenci v prvem polčasu niso navdušili. Žogo so imeli manj kot 40 odstotkov časa v posesti, sprožili so tudi manj strelov kot gosti. Toda od teh niti eden ni bil posebej nevaren za enega ali drugega vratarja. Glihovi izbranci so še najnevarneje merili v 29. minuti, ko je z 19 metrov streljal Janez Pišek, Matija Šarkić pa je žogo ujel. Na drugi strani so Črnogorci še manj ogrožali Grego Sorčana, v 36. minuti je sicer Stefan Lončar prišel do ugodnega položaja za strel z roba kazenskega prostora, a ga slabo izvedel in žogo poslal mimo vrat.

V drugem polčasu rešili tekmo

V 53. minuti so Črnogorci imeli najlepšo priložnost dotlej, po kotu je z glavo streljal Nikola Krstović, a bil le malo premalo natančen. V 61. minuti pa so Slovenci povedli, ko je Jan Mlakar zadel z natančnim nizkim strelom s približno 20 metrov. Osem minut pozneje je z glavo meril Žan Žužek, a preveč po sredini. So pa Slovenci podvojili prednost v 80. minuti, ko je Erik Gliha podal z leve strani, Mlakar je žogo podaljšal do Matica Vrbanca, ki je z nogo zadel iz bližine.

Repas se je poškodoval

Selektor Gliha, ki je imel že tako kar nekaj težav s sestavo reprezentance, je tik pred tekmo s Črnogorci ostal še brez najbolj uveljavljenega mladega reprezentanta Jana Repasa. Vezist, sicer že članski reprezentant, ki v tej sezoni redno igra v prvi francoski ligi za Caen, se je poškodoval.

Kvalifikacije za EP 2019 do 21 let, 4. krog:

Četrtek:
Slovenija : Črna gora 2:0 (0:0)
Mlakar 61., Vrbanec 80.

Seznam za tekmi s Črno goro in Francijo:

Vratarji: Grega Sorčan (Gorica), Luka Janžekovič (Aluminij) Primož Bužan (Ankaran);

Branilci: Amadej Brecl (Celje), Erik Gliha (Avellino, Ita), Gal Primc (Ankaran Hrvatini), Kristjan Arh Česen (Triglav Kranj), Ožbej Kuhar (Triglav Kranj), Žiga Lipušček (Gorica)

Zvezni igralci: Matic Vrbanec (Aluminij), Janez Pišek (Celje), Jan Humar (Gorica), Tilen Nagode (Gorica), Žan Žužek (Domžale), Jan Repas (Caen, Fra), Kenan Fatkić (Chiasso, Švi), Luka Šušnjara (Celje);

Napadalci: Jan Mlakar (Venezia, Ita), Milan Tučić (Rudar Velenje), Martin Kramarič (Maribor).

Lestvica:

1.    Francija 4 tekme – 12 točk
2.    Slovenija 4 – 10
3.    Kazahstan 5 – 6
4.    Luksemburg 5 – 4
5.    Bolgarija 4 – 2
6.    Črna gora 4 - 1

Ne spreglejte