Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 2. 2016,
18.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Domžale NK Krka

Nedelja, 28. 2. 2016, 18.05

8 let

Krkaši zaustavili Elsnerjevo četo (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Krke so v 23. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale s 3:1 (1:0).

Novomeščani so v zimskem prestopnem roku doživeli kar nekaj sprememb v igralskem kadru, saj so stadion Portoval zapustili Žiga Kastrevc, Jamilu Collins, Lamin Diallo, Kevin Kauber in Luka Cerar, prišli pa so Luka Majcen, ki je s 157 prvoligaškimi tekmami tudi najbolj izkušen igralec v vrstah trenerja Andreja Kastrevca, Mladen Mrakić, Mohammed Kabiru in Matteo Boccaccini. Veliko sprememb so v primerjavi z jesensko sezono doživeli tudi v domžalskem taboru, kjer so ostali brez vratarja Nejca Vidmarja in kapetana Nejca Skubica, odšla sta tudi Rudi Požeg Vancaš in Matej Podlogar, vendar bo v nadaljevanju sezone trener Luka Elsner lahko računal na Axla Maravala, Alvara Brachija, Filipa Jankovića in Samirja Masimova, pravico nastopa pa je pred dnevi pridobil tudi 18-letni Senad Jarović.

Prva tekma v spomladanskem delu državnega prvenstva je bila za obe ekipi zelo pomembna, za krkaše zato, da se vsaj trenutno odlepijo od mest, ki vodijo v drugo ligo, za Domžalčane pa zato, da ohranijo priključek z Mariborčani in Olimpijo v boju za najvišja mesta. Obe medsebojni tekmi jesenskega dela sezone so dobili domžalski nogometaši, ki so sedemkrat zatresli novomeško mrežo, ob tem pa se njihova ni zatresla niti enkrat. Tudi v tretji medsebojni tekmi so bili v uvodu več v stiku z žogo, vendar so v 17. minuti povedli domači nogometaši. Marin Perić je z diagonalno podajo v kazenskem prostoru našel Miho Kostanjška, ki je najprej nakazal strel, nato pa premagal Axla Maravala.

Po prejetem golu so gostje še bolj pritisnili proti vratom Miodraga Mitrovića, ki se je izkazal dve minuti pozneje, ko je ubranil strel Maticu Črnicu. Do konca polčasa so Domžalčani skušali izid izenačiti, a si pravih priložnosti niso priigrali, streli Gabra Dobrovoljca, Dejana Trajkovskega in Kenana Horića niso našli svojega cilja.

Tudi drugi polčas se je začel s premočjo gostujočih nogometašev, ki so v 47. minuti dvakrat neposredno streljali proti vratom Mitrovića. Prvi je poskusil Črnic, nato še Antonio Mance, vendar je njegov strel domači vratar s težavo ubranil. V 50. minuti je strel Darka Zeca za nekaj centimetrov zletel mimo domačih vrat. Vroče v kazenskem prostoru je bilo v 56. minuti, ko so Domžalčani zahtevali enajstmetrovko zaradi domnevnega prekrška Luke Bogdana nad Črnicem, vendar glavni sodnik Matej Jug ni dosodil ničesar.

Zato pa Jugova piščalka ni ostala nema ob prekršku Horića nad Kostanjškom v 66. minuti, z enajstih metrov pa je bil natančen Josip Fuček, ki je Maravala premagal še devet minut pozneje. Tokrat mu je domžalski vratar strel z enajstih metrov sicer ubranil, a je Fuček odbito žogo v drugem poskusu le poslal za njegov hrbet. Tekma je bila s tem odločena, Domžale pa so z golom Jarovića, ki je izkoristil podajo Trajkovskega, v 80. minuti, ublažile svoj poraz. Mladi napadalec gostov je natančno meril z glavo.

V 24. krogu bo Krka prihodnjo nedeljo gostovala v Krškem, Domžale pa bodo prav tako v nedeljo doma igrale z Gorico.

Ne spreglejte