Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
20. 1. 2015,
15.43

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

ND Gorica Luigi Apolloni Andrej Komac Miran Srebrnič

Torek, 20. 1. 2015, 15.43

5 let, 3 mesece

Kot zadnji so začeli še Novogoričani

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V ponedeljek so, kot zadnji izmed vseh slovenskih prvoligašev, priprave na drugi del sezone začeli še nogometaši Gorice. Novi trener, Italijan Cesare Beggi, je bil prvič na delu.

Medtem ko preostali prvoligaši trenirajo že nekaj časa, so se pri Gorici odločili, da priprave na drugi del sezone, v katerem se bodo borili predvsem za obstanek v elitni slovenski nogometni druščini, začnejo šele v ponedeljek.

"Čez noč smo ostali brez trenerja, česar nismo pričakovali, zato smo se odločili tako, kot smo se. Časa do začetka drugega dela sezone je še dovolj," je pojasnil predsednik Gorice Robert Vrtovec, ki je hkrati potrdil, da je sodelovanja z italijanskim prvoligašem Parmo konec in da se obeta sodelovanje z novim tujim partnerjem. V igri za sklenitev posla naj bi bila dva kluba, spet italijanska.

O tem morda več v prihodnjih dneh, zdaj je pomembneje, da se je ekipa Gorice v ponedeljek pod vodstvom novega trenerja Cesareja Beggija, ki mu bosta pomagala Miran Srebrnič in Andrej Komac, zbrala in začela pospešene priprave na drugi del sezone.

Do konca tedna bodo Novogoričani, ki se bodo skorajda zagotovo pripravljali le v domačem okolju, trenirali dvakrat tedensko, v petek bodo v Umagu odigrali že prvo pripravljalno srečanje. Udarili se bodo z drugo ekipo hrvaškega prvoligaša, z Istro iz Pulja.

Igralski kader je še dokaj nedorečen. Vsi italijanski nogometaši, ki so bili v Novi Gorici zaradi sodelovanja s Parmo, so odšli. Pri Gorici bodo skušali pripeljati nove, verjetno spet nekaj tujcev, ki bodo imeli status posojenih nogometašev. Katerih, je odvisno od imena novega partnerja štirikratnega slovenskega prvaka.

Kakorkoli že, Gorica se bo v drugem delu sezone borila predvsem za obstanek, kar je tudi njen glavni cilj. "Moramo biti najmanj osmi v prvenstvu, drugih ciljev ni. Za kaj več možnosti nimamo, saj smo jih zapravili v jesenskem delu prvenstva," pravi prvi mož Gorice, ki je po prvem delu sezone na osmem mestu prvenstvene razpredelnice, medtem ko je iz pokala, v katerem je v prejšnji sezoni nekoliko presenetljivo osvojila naslov, že izpadla.

Prva tekma Gorico v nadaljevanju sezone čaka 21. februarja, ko se bo v prvenstvu doma udarila s Krko. Ta je eden izmed glavnih konkurentov v boju za obstanek, trenutno je na devetem mestu s tremi točkami manj. Že prva uradna tekma leta 2015 bo torej za Novogoričane tudi ena izmed najpomembnejših.

Ne spreglejte