Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
10. 10. 2017,
14.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

1

Natisni članek

Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca kvalifikacije za SP 2018 Kosovo Radenko Mijatović

Torek, 10. 10. 2017, 14.13

6 let, 6 mesecev

Kosovo se zanima za Katanca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

1

Srečko Katanec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Novega selektorja ne išče le Nogometna zveza Slovenija, ampak tudi Kosovo. Mlada država je v ponedeljek končala krstne kvalifikacije za veliko tekmovanje. Izgubila je na Islandiji (0:2) in kvalifikacije za SP 2018 končala na zadnjem mestu, zgolj z eno osvojeno točko. Selektor Albert Bunjaki je izgubil službo, med kandidati za njegovega naslednika pa se omenja tudi Srečko Katanec.

Kosovska krovna nogometna zveza bo kmalu izbrala novega selektorja. Po osmih letih se je z odgovornega položaja poslovil Albert Bunjaki, ki je imel čast, da se je vpisal v zgodovino kot prvi selektor Kosova v kvalifikacijah za veliko tekmovanje.

Navijači Kosova se že veselijo novih dokazovanj. Kmalu jih čakajo prve kvalifikacije za evropsko prvenstvo. | Foto: Reuters Navijači Kosova se že veselijo novih dokazovanj. Kmalu jih čakajo prve kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Foto: Reuters

Na seznamu nekdanji turški in slovenski selektor

Fatih Terim se je s Turčijo na velikih tekmovanjih uvrščal tudi v polfinala. | Foto: Vid Ponikvar Fatih Terim se je s Turčijo na velikih tekmovanjih uvrščal tudi v polfinala. Foto: Vid Ponikvar Mediji na Kosovu poročajo o številnih kandidatih, ki bi ga lahko nasledili, med njimi pa sta po poročanju časnika Gazeta Express pogosto omenjana legendarni turški strateg Fatih Terim in donedavni slovenski selektor Srečko Katanec. V karieri je že deloval v bližini Kosova. Med letoma 2006 in 2009 je deloval v Makedoniji, vlogo selektorja v tujini pa je nato opravljal tudi v Združenih arabskih emiratih.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je dejal, da je Katanec formalno še slovenski selektor, saj mu bo pogodba s krovno zvezo potekla šele konec novembra.

Če bi 54-letni Ljubljančan segel v roke z vodstvom kosovske nogometne zveze, pri kateri odlično pozna predsednika Fadila Vokrrija, s katerim si je pred desetletji delil slačilnico pri beograjskem Partizanu, bi se lahko sodelovanje z NZS tudi formalno končalo že prej.

Kosovo je na desetih srečanjih v kvalifikacijah za SP 2018 osvojilo le eno točko. Veselil se jo je na prvi tekmi, gostovanju na Finskem. | Foto: Reuters Kosovo je na desetih srečanjih v kvalifikacijah za SP 2018 osvojilo le eno točko. Veselil se jo je na prvi tekmi, gostovanju na Finskem. Foto: Reuters

Tudi zaradi tega, ker namerava Kosovo 13. novembra odigrati prijateljsko srečanje z Litvo. Slovenija naj bi v omenjenemu terminu, v katerem bodo potekale tudi dodatne kvalifikacije za SP 2018, počivala.

Ne spreglejte