Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 1. 2008,
12.43

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 30. 1. 2008, 12.43

8 let, 5 mesecev

Koper se spogleduje z novim štadionom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V torek je strokovna komisija v Kopru javno odprla ponudbe v postopku sklenitve koncesije javno-zasebnega partnerstva za gradnjo dveh pomembnih športnih objektov.

Po poročanju Mestne občine Koper je strokovna komisija na čelu s predsednikom dr. Rajkom Pirnatom javno odprla ponudbi za gradnjo športno-poslovnega objekta štadion Bonifika in olimpijskega centra oziroma bazena v Kopru. Na oba razpisa se je pravočasno prijavilo podjetje Primorje d.d. V postopku pregleda in vrednotenja ponudb so člani komisije ugotovili, da ponudba za gradnjo bazena, ki naj bi bil zgrajen v 14 mesecih, torej do marca leta 2009, ustreza razpisnim pogojem in je primerna. Glede ponudbe Primorja za gradnjo kompleksa štadiona pa je komisija koprskemu županu Borisu Popoviču predlagala pogajanja. Ta naj bi se dotaknila predvsem roka gradnje. V Primorju so namreč predvideli izročitev objekta za mesec marec leta 2010, v Mestni občini Koper pa pričakujejo, da bo celoten kompleks zgrajen najmanj dva meseca prej.

Nov štadion Bonifika naj bi upošteval vse predpise Evropske nogometne zveze (UEFA). Na tribunah naj bi bilo pod umetno razsvetljavo na razpolago 7.500 sedežev, poleg vseh potrebnih pripomočkov za organizacijo vseh vrst nogometnih tekem (slačilnice, sanitarije, fitnes, poslovni prostori, VIP loža ...) pa bosta na voljo še pokrita atletska steza v dolžini 60 metrov ter parkirna mesta za gledalce in službeno osebje.

Ne spreglejte