Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 4. 2014,
19.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Saša Aleksander Živec Erik Janža NK Domžale NK Luka Koper

Sobota, 5. 4. 2014, 19.17

7 let, 12 mesecev

Koper izgublja stik z Mariborom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Domžal so v 25. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Luko Koper s 3:1 (1:1).

Čeprav so domači igrali brez poškodovanih Nejca Skubica, Slobodana Vuka in Aleksa Pihlerja, so proti drugouvrščenim Koprčanom, ki so pogrešali zgolj Sandija Arčona, osvojili poln izkupiček. In to prvič v sezoni proti tekmecu, ki je prejšnja obračuna dobil z 1:0. Domžale kljub deveti zmagi ostajajo na šestem mestu, "kanarčki" pa po sedmem porazu za vodilnimi Mariborčani zaostajajo že pet točk.

Po uvodnih nekaj polpriložnostih na obeh straneh so domači prvič resneje ogrozili vrata gostov v 15. minuti, ko je Erik Janža podal z desne strani na drugo vratnico, Uroš Korun je žogo vrnil pred gol, kjer jo je Darko Zec iz neposredne bližine z glavo poslal čez gol.

V 24. minuti so gosti povedli. Čeprav s domači zahtevali prekršek nad Rudijem Požegom Vancašem je sodnik pustil nadaljevanje koprske akcije po levi strani. Žoga je tam prišla do Gorana Galešića, ki je sprožil močan strel, domači vratar Nejc Vidmar je žogo odbil v prečko, nato pa je bil prvi pri njej Matej Palčič, ki je z glavo zadel za 1:0.

V 30. minuti je Vasjo Simčiča s 30 metrov preizkusil Požeg Vancaš, šest minut zatem pa je domžalska ekipa izid izenačila. Požeg Vancaš je pred kazenskim prostorom podal do Žana Majerja, ki je iz igre vrgel dva gostujoča branilca, nato se je do žoge dokopal Saša Aleksander Živec, ki je v kazenskem prostoru spretno prišel do strela in s pomočjo leve vratnice zadel za 1:1.

V uvodu drugega polčasa je v 50. minuti Josh Parker streljal z nekaj manj kot 30 metrov in meril le malce previsoko. Trinajst minut pozneje je na drugi strani z glavo zgrešil rezervist Kopra Mustafa Nukić. V tem delu igre sicer ekipi nista "pretiravali" z napadalnimi akcijami, žoga se je odbijala bolj ali manj med obema kazenskima prostoroma.

V 77. minuti pa je Erik Janža le poskrbel za veselje na domžalskih tribunah. Galešić je dobrih 20 metrov od gola storil prekršek nad Živcem, prosti strel pa je mojstrsko izvedel Janža, ki je žogo tik ob vratnici poslal v mrežo. Le nekaj trenutkov pozneje so domači znova nevarno ogrozili vrata Koprčanov, ko je Darko Zec s kakih 14 metrov s "škarjicami" zatresel stičišče prečke in vratnice gola gostov.

Končni izid je v 89. minuti postavil Sasha Aneff, potem ko je prišel do žoge po strelu Anžeta Jelarja in jo spretno dvignil čez Simčiča. Miroslav Čovilo je imel v 90. minuti sicer priložnost za spremembo rezultata, a je bil Vidmar na mestu in s konicami prstov rešila svoja vrata.

Domžale bodo v 26. krogu prihodnjo soboto gostovale v Ljubljani, Luka Koper pa bo gostila Zavrč.

Ne spreglejte