Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
4. 5. 2016,
17.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

1

Natisni članek

nogomet liga prvakov liga prvakov Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Zinedine Zidane Manuel Pellegrini Manchester City Real Madrid

Sreda, 4. 5. 2016, 17.30

6 let, 7 mesecev

Komu bo srečo prinesel Damir Skomina?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

1

Danes bo v Madridu znan še drugi finalist lige prvakov. Na Santiagu se obeta res zanimiv obračun, saj se je prva tekma v Manchestru končala z 0:0. Na tekmi bo sodil slovenski sodnik Damir Skomina.

Real Madrid – Manchester City /prva tekma 0:0/

Začetek ob 20.45, štadion Santiago Bernabeu v Madridu, sodnik: Damir Skomina (Slovenija)

Verjetni začetni enajsterici:

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo; Modrić, Kroos, Isco; Bale, Jesé, Ronaldo.
Manjkata: Benzema, Casemiro

Manchester City:  Hart; Sagna, Otamendi, Kompany, Clichy; Fernando, Fernandinho; Navas, Touré, De Bruyne; Agüero.   
Manjka: Silva, Zabaleta


Če je Janu Oblaku, vsaj tako pravi, vseeno, kdo bo 28. maja v Milanu stal na drugi strani igrišča, pa navijačem belega baleta in Cityja zagotovo ni. 

Real je bil na prvi tekmi boljši nasprotnik, a svoje pobude ni znal izkoristiti in ostalo je pri 0:0. A Madridčani po tekmi niso delali panike, za nameček pa se jim bo na povranti tekmi pridružil prvi strelec Cristiano Ronaldo, ki je zdaj končno okreval in bo začel v prvi postavi galaktikov. 

Real brez prvega napadalca

"Cristiano je zdrav. Normalno je treniral in ni čutil bolečin. Vsak dan je videti močnejši in boljši, tako da ni bojazni, da ne bi začel v prvi postavi," je na novinarski konferenci veselo novico sporočil trener Reala Zinedine Zidane, ki pa je v nadaljevanju postregel še s slabo novico: "Benzema (poškodba stegenske mišice; op. p.) je v torek še imel težave, v slabem stanju je tudi Casemiro (kolk), tako da nanju ne bom mogel računati, a bomo poiskali rešitve. Imamo dovolj široko in kakovostno moštvo."

Izpad bi pomenil katastrofo

Real je pred domačimi gledalci velik favorit, zato bi bila velika senzacija, če se ne uvrsti v finale. "Za nas bi izpad pomenil veliko katastrofo. Zavedamo se, da bo ta tekma veliko težja od tiste v Manchestru. Manchester City ima izjemne napadalce, ki so sposobni zadeti v vsakem trenutku. Ne bomo mogli zadeti trikrat v 15. minutah tako kot proti Wolfsburgu, zato bomo morali ostati mirni in potrpežljivi," svoje igralce opozarja Zidane.

"V mislih moramo imeti le igranje nogometa, kar se da, bomo poskušali pritiskati na nasprotnika že na njihovi polovici in biti agresivni v dvobojih," je dodal.

Glavna nevarnost za vrata Reala bosta Kevin de Bruyne in Sergio Agüero, ki sta konec tedna počivala. | Foto: Glavna nevarnost za vrata Reala bosta Kevin de Bruyne in Sergio Agüero, ki sta konec tedna počivala.

V Madrid prišli z jasnim ciljem

V Madrid je z jasnim ciljem prišel tudi Manchester City, ki je prejšnji konec tedna spočil nosilce in zato tudi grdo izgubil proti Southamptonu. Svetniki so sinjemodre razbili s 4:2, a za City nista igrala Sergio Agüero in Kevin de Bruyne, kot kaže, pa se po poškodbi vrača Yaya Toure.

"V Madrid smo prišli po finale, nič drugega nas ne zanima. Veliko zaupanje imamo v svoje sposobnosti in to bomo tudi pokazali na igrišču," je trener Cityja Manuel Pellegrini, ki ne bo mogel računati na poškodovana Davida Silvo in Pabla Zabaleto.

Lepi spomini na Santiago Bernabeu

Nekdanji trener Reala, Čilenec je beli balet vodil v sezoni 2009/10, ima na Madrid lepe spomine. "Lepo se je vrniti na Santiago Bernabeu. Na ta štadion imam zelo lepe spomine. Tukaj tudi Real igra pod pritiskom, a mislim, da smo sposobni presenečenja. V Manchestru smo hoteli ukrasti žogo Realu, a ni bil naš dan. V Madridu bomo poskušali napadati od prve minute naprej, imeti veliko posest žoge, a treba bo odigrati disciplinirano tudi zadaj."

Da se o njem le ne bi preveč pisalo

Na tekmi na kultnem štadionu v Madridu bo sodil najboljši slovenski sodnik Damir Skomina, ki najbrž upa, da se ga bo čim manj opazilo in se po tekmi o njem čim manj pisalo. Saj veste, kako je – ko so sodniki "nevidni", so najboljši.

Kdo se bo v finalu pridružil Janu Oblaku?

  • Real Madrid
    63,04 %
    87 glasov
  • Manchester City
    36,96 %
    51 glasov
Oddanih 138 glasov
Ne spreglejte