Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
1. 10. 2010,
9.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 10. 2010, 9.39

7 let, 12 mesecev

Komac, Filekovič in Pavlovič še čakajo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav so se boji za prvenstvene točke v evropskih državah že dodobra razplamteli, (vsaj) trije izkušeni slovenski nogometaši še niso našli delodajalca. Trenirajo in čakajo.

Dva iz omenjene trojice, ki je zakorakala v četrto desetletje, sta nedavno zastopala barve slovenske reprezentance na največjem nogometnem tekmovanju, svetovnem prvenstvu v JAR. Andrej Komac je na jugu Afrike zbral tudi dva nastopa, nato pa ni več prejel vpoklica. Tudi zaradi dejstva, ker po kratki izkušnji v Izraelu (Maccabi Tel Aviv) ni našel novega kluba. Primorec o (začasnem) slovesu od Kekove čete ne želi govoriti. ''Vsakodnevno treniram z Novogoričani ter še dodatno s pomočjo kondicijskega strokovnjaka, tako da sem kar se tiče kondicije v kar dobri formi. Manjkajo pa mi seveda tekme,'' je povedal za Sportal 31-letni Komac, ki si močno prizadeva, da bi čimprej našel nov klub in vstopil v tekmovalni ritem rednih nastopov. ''Zaenkrat ni na vidiku še nič konkretnega. Odpirajo se nekatere možnosti v tujini, v kombinaciji pa je tudi nadaljevanje kariere v Novi Gorici,'' dodaja izkušeni reprezentant, ki je v državnem dresu zbral kar 43 nastopov. Nazadnje 18. junija v Johannesburgu, ko je Slovenija remizirala z ZDA (2:2), Komac pa je nič hudega sluteč zaradi neposrečenega prevoda njegove napovedi pred srečanjem postal eden najbolj ''osovraženih'' Slovencev v očeh Američanov.

Filekovič: V tujino, a ne za vsako ceno

Svetovnega prvenstva se je v okviru 23-članske slovenske odprave udeležil tudi Suad Filekovič. Nastopa ni dočakal, po vrnitvi pa se je znašel še pred novim izzivom, najti nov klub. Želja, da bi nadaljeval s kariero, je v mislih 32-letnega Kamničana še vedno prisotna. ''Možnosti so. Če bo vse v redu, se bom odločil za kakšno izmed ponudb, če pa ne bo, pa raje ne. Končno odločitev bom podal sam,'' razmišlja donedavni branilec Maribora, ki je nazadnje v dresu reprezentance zaigral lanskega 1. aprila na gostovanju v Belfastu. Rad bi se še enkrat preizkusil v tujini, vendar ne za vsako ceno. Spomin na neuspešno dokazovanje pri Barnsleyju je še prisotno, zato noče ponoviti napake. ''Ne smemo se slepiti. Danes je finančna situacija v nogometu katastrofalna. Če potegnem črto, imam doma ženo in otroka, tako da bi odšel v tujino, le če bo ponudba zares konkretna. Lahko potrdim, da sem dobro pripravljen. Treniram vsak dan, tudi s klubom, kjer lahko računam na pomoč zelo resnega trenerja v vzponu. Ekipa je mlada. Točno to, kar potrebujem,'' je še naznanil 14-kratni reprezentant, ki pa vseeno ni želel razkriti, kje natančno polni baterije pred morebitnim odhodom v tujino.

Pavlovič: Želim si še igrati

Po neslavni prigodi na Ptuju se Zoran Pavlovič ni več pojavljal na igrišču. Čeprav je dopolnil že 34 let, je še vedno prepričan, da premore v nogah dovolj ''dinamita'' za še sezono ali dve na vrhunski ravni. ''Zaenkrat ni nič. Čakam. Na silo ne bi hotel nekam iti. Imel sem nekaj ponudb, ki pa me niso zadovoljile. Želim si pa še igrati, tako da bom v najslabšem primeru pač počakal do decembra in si takrat našel klub,'' je povedal Velenjčan, ki je v karieri branil barve številnih klubov v šestih različnih državah. Pred tedni se je omenjala njegova ''vrnitev'' na Hrvaško (nekdaj je bil član zagrebškega Dinama), saj je bil z vodstvom Istre iz Pulja v zelo resnih stikih. ''V določenem trenutku smo bili že skoraj dogovorjeni, na koncu pa se iz vsega vendarle ni izcimilo nič. Če bi se odločal o igranju doma ali v tujini, bi se najverjetneje odločil za tujino, je pa situacija taka, da ne moreš nikoli reči nikoli.'' Nekdanji reprezentant trenira samostojno v Velenju, večkrat pa se pridruži tudi treningom drugoligaškega kluba Dravinja iz Slovenskih Konjic. Ocenjuje, da je dobro pripravljen in bi se lahko po sklenitvi pogodbe že kmalu spustil v enakovreden boj s tekmeci. Podobno kot Komac in Filekovič. Potrebno bo naleteti le še na pravo ponudbo.

Ne spreglejte