Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
1. 12. 2013,
8.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gareth Bale Real Madrid

Nedelja, 1. 12. 2013, 8.43

8 let

Ko Ronalda ni doma, Bale pleše (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Petek je bil rezerviran za Valižana Ryana Giggsa, ki je praznoval 40. rojstni dan, v soboto je razkošje na zelenici pokazal njegov mlajši rojak Gareth Bale. S tremi goli in prekrasno podajo.

Dosegel je prvi hat-trick v dresu belih baletnikov. "Vedno mi je v veliko zadovoljstvo, če se vpišem med strelce, ko pa na štadionu Santiago Bernabeu dosežeš tri zadetke, je zadovoljstvo toliko večje. Vse, kar sem pričakoval, se je tudi uresničilo. Potreboval sem nekaj časa, da sem se po izgubljenem delu pripravljalnega obdobja prilagodil ekipi. Zdaj sem iz tekme v tekmo boljši. Pri Realu sem zelo srečen, navijači in klub so izjemni," je dejal Gareth Bale, prvo ime sobotnega srečanja španskega prvenstva, ki se je razpletelo s štirimi zadetki v mreži Valladolida. Kar tri je prispeval 24-letni Valižan, ki je bil s podajo vpleten še pri četrtem.

Bale pa ni bil za vse prvi junak dvoboja. "Di Maria je bil izjemen. Bil je naš najnevarnejši igralec, ki se lahko prilagodi različnim položajem na igrišču," je Carlo Ancelottipoveličeval Argentinca, ki v napadalnih akcijah pogosto sodeluje z Valižanom. Italijanski strateg je dvoboj z Valladolidom opisal kot enega najboljših, odkar sedi na klopi Reala. "Moramo nadaljevati v tem slogu," je odločen Ancelotti, ki seveda ni mogel mimo sanjske predstave najdražje poletne okrepitve. "Bale se je že privadil na ekipo. Pridobil je veliko samozavesti in je zelo pomemben člen za našo ekipo," je dejal nekdanji trener PSG. V Madridu je po nekaj mesecih vodenja naletel na sladke težave, saj ima Real v tem trenutku več kot enajst razpoloženih igralcev, počasi pa se obeta še vrnitev prvega zvezdnika Cristiana Ronalda, ki ga želijo privrženci Reala videti na svetovnem prestolu in z zlato žogo v rokah. Navijači so vedno bolj navdušeni tudi nad Iscom, ki je v soboto igral od prve minute.

Bale: Ronaldo je najboljši in si zasluži zlato žogo

Bale je z zadetki, podajami in atraktivnimi potezami začel odplačevati silne milijone, ki so ga iz Londona preselili v špansko prestolnico. Če ga je na začetku sezone zasenčil Cristiano Ronaldo, je ob odsotnosti Portugalca dokazal, da je sposoben velikih dejanj v belem dresu ter da izguba prvega strelca španskega prvenstva in lige prvakov ni nenadomestljiva. "Rad bi še napredoval, trdo treniral in se učil od najboljših, na primer Ronalda. On je najboljši na svetu in si zasluži zlato žogo," je trikratni strelec in podajalec za zadetek Karima Benzemaja, ki ga je zaposlil na prefinjen način, pohvalil poškodovanega Ronalda. CR7 je s tribun spremljal še drugi dvoboj Reala zapored.

Vroča strelska forma Bala ni od včeraj. Na zadnjih treh tekmah je dosegel pet zadetkov ter spominjal na Bala, ki je bil v prejšnji sezoni vlečna lokomotiva Tottenhama in najboljši igralec angleške premierlige. Da je to njegov sanjski teden, je nakazal najprej z zadetkom v mreži Almerie (na tej tekmi se je poškodoval Ronaldo), med tednom je bil uspešen v ligi prvakov, ko je zadetek s prostega strela v mreži Galatasaraya opisal kot enega najboljših v karieri, zdaj pa je trikrat premagal vratarja Valladolida. Na zadnjih sedmih tekmah je v različnih tekmovanjih prispeval osem golov in v času, ko na zelenici ni Ronalda, opozoril nase s tem, da lahko v tej sezoni rešuje usodo Reala. Odkar se je na začetku septembra preselil v Madrid, je v 13 nastopih za Real dosegel devet zadetkov. Odlična statistika za igralca, ki naj bi najboljše predstave za španskega velikana šele prikazal, saj je zaradi poznega prihoda v ekipo v formo prišel nekoliko pozneje kot ponavadi. Si bo pa dodaten počitek lahko privoščil prihodnje leto, ko ga v nasprotju s številnimi zvezdniki ne bo med udeleženci svetovnega prvenstva v Braziliji.

Ne spreglejte