Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
4. 5. 2015,
11.29

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Koper Prva liga Telekom Slovenije NK Radomlje NK Zavrč NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Ponedeljek, 4. 5. 2015, 11.29

8 let, 3 mesece

Ko evropski Maribor pokaže mišice (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Štajerski obračun je pripadel branilcem naslova, ki so si z zmago nad neposrednimi tekmeci iz Celja že skoraj zagotovili naslov. Krka je v pičlih sedmih minutah atraktivno šokirala Domžale.

Mariborčane po prepričljivi zmagi nad Celjani, prvi v tej sezoni, ki so jo dosegli v Ljudskem vrtu, od 13. državne zvezdice delijo le še milimetri. "Ekipa, ki igra atraktivno, danes proti nam ni imela niti kančka priložnosti, na naši strani pa je bila prisotna izredna prevlada. Pokazali smo evropski Maribor. Igralci so pokazali, kako se igra in kakšen mora biti pristop, ko se nosi dres Maribora. Pokazali so ambicijo, ki nas vodi k cilju," je bil po zmagi na derbiju 32. kroga Prve lige Telekom Slovenije presrečen Ante Šimundža. Celjani so športno čestitali Mariboru. Dvakrat so v tej sezoni osvojili Ljudski vrt, v tretje pa bili nadigrani. Njihov vrhunec sezone bo 20. maja, ko se bodo potegovali za pokalno lovoriko.

Trener Krke: Zato je nogomet najbolj priljubljen na svetu

Celjani so še vedno na drugem mestu, saj Domžalčani niso izkoristili njihovega poraza v Ljudskem vrtu. Elsnerjeva četa je nepričakovano pokleknila v Novem mestu, dvoboj pa je postregel z nevsakdanjim preobratom. Domžale so bile veliko boljše v prvem delu, ga tudi dobile z 2:0, v nadaljevanju pa le v sedmih minutah prejele tri zadetke in na koncu izgubile. "To je nogomet. Zato je najbolj priljubljen šport na svetu. Na začetku tekme smo zamujali v dvobojih, Domžale pa so nas kaznovale po dveh prekinitvah. Med polčasom smo se dogovorili, da zaigramo drugače, potem pa je bila sreča na naši strani. Dosegli smo dva evrogola," je priznal Andrej Kastrevec, ki je z varovanci vedno bližje odrešilnemu osmemu mestu, saj je Gorici ušel na tri točke razlike.

Domžalčani so objokovali ogromno priložnost, da se vrnejo na drugo mesto. "V prvem polčasu smo imeli možnost, da ga dobimo s 4:0 ter nato pokončamo tekmeca. Tega nismo bili sposobni, ampak tekmecu pomagali, da se vrne v igro. Na koncu je sledil popoln preobrat. Težko bo prenesti ta poraz. Prejeli smo dva evrogola … Nerazumljivo, zelo boleče je … Moramo se vprašati, ali je to način, kako si zagotoviti Evropo," je bil ponovno začuden nad slabšo predstavo izbrancev v drugem polčasu, ko so pokvarili vse dobro, kar so ustvarili v uvodnih 45 minutah.

Na srečo Celjanov je mimo udarila tudi Olimpija. V Velenju je ostala brez točk, čeprav si je priigrala lepo število priložnosti. "Žoga noče v gol. Dobro igramo, priigramo si priložnosti, a moramo izboljšati učinkovitost," ugotavlja Matic Fink, ki je čestital knapom za zmago, dvakratnemu strelcu Ivanu Firerju pa za najlepši potezi srečanja.

"Žal mi je le Rusmina Dedića. Nesrečno se je zaletel v okvir vrat in si poškodoval koleno. Lahko je vzor vsem mladim, kako se boriš za svoj klub," je edino slabo točko dvoboja izpostavil domači strateg Jernej Javornik, ki bo v soboto praznoval 40. rojstni dan.

V Kopru je sodnik pokazal kar tri rdeče kartone. Dva sta prejela nogometaša gostiteljev, ki so ostali brez točk (1:2), po dvoboju pa je v taboru kanarčkov ponovno prevladovala slaba volja. Podobno je bilo že na sobotni tekmi v Celju, kjer so bili Koprčani jezni zaradi sodniškega kriterija. Mož odločitve na Bonifiki je bil HrvatTomislav Kiš, ki je Haložane utrdil na petem mestu.

Radomlje se že počasi pripravljajo na drugo ligo, da znajo premagovati tudi prvoligaške tekmece, pa so dokazale proti Gorici. "Zaslužena zmaga Radomelj. Imeli smo blokado v glavi. Priprava na tekmo je bila v redu do trenutka, ko smo prišli na igrišče. Nato smo postali neprepoznavni," ni skrival nelagodja novogoriški kapetan Alen Jogan. Radomlje je s prvim letošnjim zadetkom razveselil nekdanji up Olimpije Anže Zorc.

Ne spreglejte