Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
10. 12. 2015,
9.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Kevin Kampl Bayer Leverkusen Barcelona Lionel Messi Lionel Messi

Četrtek, 10. 12. 2015, 9.54

7 let, 12 mesecev

Kevin Kampl priznal: Zelo sem razočaran

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Bayerja so v Leverkusnu namučili ''rezervno postavo'' Barcelone, a ostali brez potrebne zmage. Kevin Kampl ni skrival razočaranja, saj se mu je nasmihalo napredovanje med 16 najboljših.

Nogometaši Bayerja so v sredo odigrali zadnjo tekmo v ligi prvakov v tej sezoni. Na domačem štadionu BayArena so nadigral Barcelono, ki je v Leverkusen pripotovala z močno oslabljeno postavo in s tem nemškemu predstavniku, ki je za napredovanje nujno potreboval zmago nad evropskim prvakom, olajšala delo.

Resda je pri gostih zaigral Lionel Messi, prvi favorit za osvojitev naslova najboljšega nogometaša v tem letu, družbo mu je delalo še nekaj zvezdnikov, a je vseeno manjkalo preveč prvokategornikov, da bi lahko govorili o nepremagljivi in nedotakljivi Barceloni.

Nemško občinstvo je verjelo v čudež, ki pa ni bil odvisen le od učinka nogometašev Bayerja. Z enim ušesom je bilo prisotni tudi na drugem srečanju skupine v Rimu, kjer sta se merila Roma in BATE Borisov. Razplet srečanja na Olimpicu je bil naravnost idealen za Kamplovega delodajalca, saj maloštevilni gledalci v italijanski prestolnici niso dočakali zadetkov. Bayer je tako za preboj med 16 najboljših potreboval zmago nad Barcelono.

Bil je zelo blizu, na koncu pa je vendarle ostalo pri 1:1. Evropske prvake je v vodstvo sredi prvega polčasa popeljal kdo drug kot Messi, le nekaj minut pozneje pa je izenačil Mehičan Javier Hernandez.

Šele po koncu tekme izvedel za usodo srečanja v Rimu

V zadnjih minutah je Leverkusen stisnil, skušal na vse pretege doseči zmagoviti gol, a se mu ni izšlo. Na vrata Kataloncev, ki jih je odlično branil Nemec Marc-Andre Ter Stegen, dober poznavalec Bayerja, je streljal z vseh mogočih položajev, a se mreža ni več zatresla. Ko je v zadnjih sekundah lepo priložnost zapravil še branilec Jonathan Tah, nato pa je sodnik označil konec, je bilo razočaranje veliko.

Še večje je nastalo, ko so igralci Bayerja izvedeli za usodo tekme v Rimu. ''Šele po koncu tekme smo izvedeli, da sta Roma in BATE remizirala brez zadetkov. Imeli smo številne priložnosti. Če bi jih izkoristili, bi napredovali v osmino finala lige prvakov. Zelo smo razočarani,'' je v pogovoru za Evropsko nogometno zvezo (Uefa) pojasnil slovenski reprezentant Kevin Kampl.

Odigral je vso tekmo, se trudil na vse pretege, da bi bil čim bolj nevaren za vrata katalonskih velikanov, v prvem polčasu pa mu je sodnik za grob prekršek nad Sandrom pokazal rumeni karton.

Veseli se nastopov v evropski ligi

Bayer je bil veliko boljši. Razmerje v strelih pove ogromno (25:4), zlasti tistih, ki so šli v okvir vrat (10:2), o (ne)prepričljivosti oslabljenih gostov priča tudi enakovredno razmerje posesti žoge (50 proti 50).

Nemški prvoligaš bo spomladi nadaljeval evropsko pot v ligi Europa, kjer čakajo Kampla novi izzivi. ''S tem smo lahko zadovoljni. Na tekmi z Barcelono smo dokazali, česa vsega je zmožna naša ekipa. V ligi Europa nastopa nekaj zelo močnih ekip, zato se že veselimo novih srečanj. Dali bomo vse od sebe,'' je prepričan 25-letni Slovenec, rojen na nemških tleh.

Naslov v evropski ligi zagotavlja tudi posebno nagrado, nastop v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2016/17. Tekmeca v 1/16 finala evropske lige bo izvedel v ponedeljek.

Ne spreglejte