SiolNET. Sportal Nogomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ker je izvajal prosti strel, je bil kaznovan

2

termometer

Londonsko sodišče je Jordanu Dunnu izreklo kazen v višini 305 funtov oziroma 385 evrov, ker je na prvoligaški tekmi Tottenham - West Ham izvedel prosti strel.

Kazni si ni prislužil zaradi slabe izvedbe strela, temveč zato, ker je žogo brcnil kot navijač, ki je vdrl na igrišče.

Na tekmi na stadionu Upton Park je 22-letnik poskrbel za precej spletne slave, saj je predrzno pritekel na igrišče v trenutku, ko se je Tottenham pripravljal na izvedbo prostega strela. A namesto Christiana Eriksena, ki je že jemal zalet za udarec proti vratom, je Dunn v polnem drncu prihitel mimo njega in brcnil žogo.

Udarec je bil sicer slab, saj vratar West Hama Adrian ni imel težav, ko je ulovil žogo. Navijača so nato varnostniki hitro ujeli in ga pospremili z igrišča.

Njegova avantura se je končala danes na sodišču, kjer je priznal krivdo za dejanje in se zanj pokesal, rekoč, da je šlo za "trenutek norosti". Poleg denarne kazni si je prislužil še prepoved obiska nogometnih tekem.

Sodnik Gareth Branston, ki je obravnaval primer, je pokazal precejšnjo mero humorja. Navijača je spomnil na film Zadeni kot Beckham (Bend it like Beckham). "Izvedli ste prosti strel za nogometno ekipo. Za to niste plačani, verjetno pa je tudi, da ste bili utrujeni po dolgem teku do žoge. Tudi to, da ste uživali alkohol, ni bilo v pomoč pri natančnosti strela. Zadeli ste žogo kot Beckham, samo poletela je kakšnih 50 km/h počasneje," se je glasila sodnikova ocena slabega prostega strela Jordana Dunna.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin