Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
22. 1. 2018,
16.50

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Andraž Šporar NK Olimpija NK Olimpija zimski prestopni rok Slovan Bratislava Kenan Bajrić Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 22. 1. 2018, 16.50

6 let, 3 mesece

Kenan Bajrić pri Slovanu

Uradno: Olimpija sporoča, da je Bajrić izsilil prestop

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Kenan Bajrić | Foto NK Olimpija Ljubljana

Foto: NK Olimpija Ljubljana

Slovenski nogometaš Kenan Bajrić je v zimskem prestopnem roku zamenjal klubskega delodajalca. Odšel je na Slovaško k Slovanu, kjer mu bo v Bratislavi v slačilnici delal družbo tudi nekdanji soigralec pri zmajih in Interblocku Andraž Šporar. S Slovanom je sklenil štiriinpolletno pogodbo, Olimpija pa je v zameno prejela 600 tisoč evrov.

Ljubljančan Kenan Bajrić je nase opozoril v jesenskem delu 1. SNL, ko je sestavljal obrambno vrsto Olimpije, ki je prejela najmanj zadetkov, trener Igor Bišćan pa je bil nad njegovimi predstavami tako navdušen, da je v pogovorih večkrat poudaril, kako bi si zaslužil priložnost tudi v članski izbrani vrsti. Za 23-letnega Bajrića, ki je nosil dres mlade slovenske reprezentance, je zanimanje pokazala tudi članska reprezentanca BiH.

Zeleno-beli so težko sprejeli odhod obrambnega stebra. "Bajrić je izsilil odhod na Slovaško. Trener Igor Bišćan in športna stroka kluba z Mladenom Rudonjo na čelu ni bila naklonjena Bajrićevemu prezgodnjemu odhodu iz Olimpije. Na koncu je zaradi izjemno hudega pritiska igralca in njegove družine predsednik Olimpije Milan Mandarić sprejel težko odločitev, saj ni želel imeti v klubu igralca, ki v Ljubljani ni več hotel ostati," so zapisali pri ljubljanskem klubu, kjer se z Bajrićem očitno niso razšli v najlepšem odnosu. 

Bil je prva želja Slovana

Ljubljančan zapušča 1. SNL, v kateri Olimpija za Mariborom po jesenskem delu zaostaja tri točke. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Ljubljančan zapušča 1. SNL, v kateri Olimpija za Mariborom po jesenskem delu zaostaja tri točke. Foto: Žiga Zupan/Sportida Mladi branilec bo po novem na preži reprezentančnih oglednikov na Slovaškem, kjer bo branil barve Slovana. V klubu iz Bratislave se že nekaj tednov pripravlja nekdanji nogometaš Olimpije in Interblocka Andraž Šporar, po njegovih stopinjah pa je šel še Bajrić. Raznovrsten slovenski nogometaš, ki lahko igra na različnih igralnih položajih, je v ponedeljek podpisal 4,5-letno pogodbo s Slovanom.

''V jesenskem delu smo prejeli preveč zadetkov. To težavo želimo rešiti s prihodom Bajrića. Morali smo okrepiti obrambo, to je bila naša prednostna naloga. Kenan je bil naša največja želja. Veseli smo, da se je odločil za nas. Je hiter igralec z odličnimi fizičnimi lastnostmi. V našo obrambno vrsto bo prinesel potrebno agresivnost,'' je Ljubljančanu zaželel srečo podpredsednik Slovana Ivan Kmotrik ml.

Bajrić se veseli tekem na novem štadionu

Slovenski branilec je po prihodu na Slovaško priznal, da je pozimi na njegov naslov priromalo več ponudb. ''V Sloveniji sem se boril za vrh. Zato sem izbral Slovan, ki ima visoke cilje in želi osvajati lovorike. Všeč mi je vizija kluba, ki so mi jo predstavili v Bratislavi, veselim se tudi novega štadiona, ki sem si ga ogledal,'' je navdušen nad novim štadionom, na katerem bodo lahko v kratkem igrali nogometaši Slovana in slovaška reprezentanca.

Nekdanji nogometaš Olimpije bo v torek opravil zdravniški pregled, v sredo pa se bo pridružil Šporarju in novopečenim soigralcem na pripravah v Turčiji.

Nadomestil ga bo Zagrebčan

Mladi Zagrebčan Filip Uremović bi lahko po mnenju Igorja Bišćana okrepil obrambo Olimpije. | Foto: NK Olimpija Ljubljana Mladi Zagrebčan Filip Uremović bi lahko po mnenju Igorja Bišćana okrepil obrambo Olimpije. Foto: NK Olimpija Ljubljana Slovan je za Ljubljančana odštel Olimpiji 600 tisoč evrov. Zmaji so v soboto odigrali prvo pripravljalno tekmo v tem letu. V Ljubljani so za zaprtimi vrati pomožnega igrišča v Spodnji Šiški premagali hrvaški drugoligaški klub Kustošija z 2:1. Bajrić ni kandidiral za dvoboj. Od prve minute sta osrednji branilski bar pri Olimpiji sestavljala Aris Zarifović in zimski novinec, mladi Hrvat Filip Uremović.

Tako je Stožice zapustil še eden izmed nogometašev, ki so v sezoni 2015/16 pomagali Olimpiji do tako želenega naslova državnega prvaka. Pred Bajrićem je v zimskem prestopnem roku zmajevo gnezdo zapustil desni bočni branilec Denis Klinar, ki je odšel na Madžarsko.

Ne spreglejte