Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 3. 2017,
20.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Marijan Pušnik NK Koper naj gol Kenan Bajrić

Ponedeljek, 20. 3. 2017, 20.29

6 let, 6 mesecev

Kenan Bajrić o rezultatski krizi Olimpije

Nič jim ne gre od rok, a še razmišlja o srečnem koncu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Kenan Bajrić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Lahko Olimpija po novem spodrsljaju, v nedeljo je v Stožicah remizirala s Koprom (1:1), že čestita Mariboru za nov naslov prvaka? ''Ne. V nogometu je vse mogoče. Lahko še ujamemo Maribor,'' je odločen branilec Olimpije Kenan Bajrić.

Do konca sezone je še 11 krogov, branilci naslova iz Ljubljane pa za vijolicami zaostajajo devet točk. Ker ima Maribor boljše razmerje v medsebojnih dvobojih, bi se pred zmaji znašel tudi v primeru, če bi najboljša slovenska kluba konec sezone dočakala z enakim točkovnim izkupičkom.



Tako ima Maribor pred izbranci Marijana Pušnika, ki so v spomladanskem delu padli v rezultatsko krizo, skoraj deset točk prednosti. Prednost je ogromna, a v taboru Olimpije še nočejo izobesiti bele zastave. Verjamejo, da se lahko jeziček na tehtnici v zadnjih 11 krogih še prevesi na zeleno-belo stran.

V nogometu je vse mogoče

Eden izmed tistih, ki še verjame v čudežni preobrat, je tudi Kenan Bajrić. Eden od najbolj vsestranskih nogometašev v taboru, saj lahko igra na različnih položajih, je v spomladanski del vstopil kot del osrednje obrambne vrste. Združil je moči s povratnikom Nemanjo Mitrovićem, kapetan Branko Ilić pa se je v obdobju kroničnega pomanjkanja zveznih igralcev preselil bližje sredini igrišča.

Tako se je Bajrić v družbi Miroslava Radovića veselil v prejšnji sezoni po gostujoči zmagi nad Koprom. V nedeljo Olimpija ni premagala kozličkov. | Foto: Vid Ponikvar Tako se je Bajrić v družbi Miroslava Radovića veselil v prejšnji sezoni po gostujoči zmagi nad Koprom. V nedeljo Olimpija ni premagala kozličkov. Foto: Vid Ponikvar

''O Mariboru ne razmišljamo, ampak gledamo le nase. Ne gre nam, a bomo naredili vse, da vstopimo v zmagovalni niz. V nogometu je vse mogoče. Lahko ujamemo Maribor, to ni nemogoče. Tudi oni lahko padejo v krizo, nas pa lahko nekaj povzdigne. Potem bi bilo obratno,'' 22-letni Ljubljančan, ki je reprezentančne izkušnje pridobival v mladi izbrani vrsti, še ni prepričan, da je Mariborčanom že pripadel boj za prvo mesto.

Psihološki pritisk obstaja

Lahko Marijan Pušnik v reprezentančnem premoru dvigne formo Olimpije? | Foto: Vid Ponikvar Lahko Marijan Pušnik v reprezentančnem premoru dvigne formo Olimpije? Foto: Vid Ponikvar Trener Marijan Pušnik je po nedeljskem remiju v Kopru spregovoril o psihološkem pritisku, s katerim se spopadajo številni nogometaši Olimpije. Bajrić je potrdil njegovo prisotnost.

''Prisoten je v naših glavah. Nič nam ne gre od rok. Čeprav se trudimo in dajemo vse od sebe na treningih in tekmah, žoga noče v gol. Enkrat se nam mora odpreti,'' branilec, ki lahko igra tudi na levem bočnem položaju in v zvezni vrsti, napoveduje obdobje, ko bodo imeli navijači Olimpije bistveno več razlogov za zadovoljstvo.

Najhuje jim je zaradi navijačev

V nedeljo je tekmo v Stožicah spremljalo 6.800 gledalcev, ki pa so ljubljanski štadion zapuščali razočarani. ''Najhuje nam je zaradi navijačev. Hoteli smo jim povrniti z zmago, a nam ne gre. Upam, da ne bodo tudi oni obupali nad nami,'' se je navijačem zahvalil za podporo.

Mladi reprezentant verjame, da lahko zmaji še ujamejo vodilni Maribor. Z njim se bodo prihodnji mesec pomerili tudi v polfinalu pokala Slovenije. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Mladi reprezentant verjame, da lahko zmaji še ujamejo vodilni Maribor. Z njim se bodo prihodnji mesec pomerili tudi v polfinalu pokala Slovenije. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Zadovoljen je, da je nastopil čas za reprezentančni premor. Ekipa, ki jo trener Pušnik šele spoznava, se bo lahko bolje uigrala. ''Premor bo prišel prav, da se pogovorimo, zberemo in dvignemo.''

Elekeju se bo že odprlo

Blessing Eleke, za katerega je Olimpija odštela Gorici 800 tisoč evrov, ni dosegel zadetka že pol leta. | Foto: Vid Ponikvar Blessing Eleke, za katerega je Olimpija odštela Gorici 800 tisoč evrov, ni dosegel zadetka že pol leta. Foto: Vid Ponikvar Se bo v tem obdobju prebudil tudi napadalec Blessing Eleke, ki na zadetek v 1. SNL čaka že šest mesecev? Na srečanju proti Kopru ni blestel. Zapravil je nekaj zelo zrelih priložnosti. ''Enkrat se bo tudi njemu odprlo,'' napoveduje njegov soigralec.

Pa bo takrat, ko bo najdražja okrepitev v zgodovini Prve lige Telekom Slovenije končno začela tresti mreže tekmecev, že prepozno v boju za naslov? ''Bomo videli. Menim, da ne bo prepozno. In da se bo hitro obrnilo na boljše,'' je sporočil branilec Olimpije, da je napočil čas za boljše rezultate.

Zmaji bodo prvo zmago v letu 2017 lovili prihodnjo sredo, 29. marca, ko se bodo doma pomerili z Gorico. Bo za njih usoden še drugi primorski prvoligaš?

Najlepši zadetki 25. kroga:


 
Ne spreglejte