Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
26. 7. 2017,
13.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Luka Žinko Dejan Kelhar NK Celje Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale

Sreda, 26. 7. 2017, 13.10

6 let, 6 mesecev

Dejan Kelhar in Luka Žinko

Celjani si ob dvojnem prestopu manejo roke

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Dejan Kelhar Luka Žinko | Foto NK Celje

Foto: NK Celje

Prestopni poletni rok skrbi za napetost na evropskem trgu, kjer najbogatejši klubi sklepajo večmilijonske dogovore, dolgčas pa ni niti v Sloveniji. Celjani so v knežje mesto pripeljali dva nekdanja reprezentanta. To sta branilec 33-letni Dejan Kelhar in 34-letni zvezni igralec Luka Žinko, ki bosta celjski dres nosila eno sezono kot posojena nogometaša Olimpije in Domžal.

Nogometni klub Celje je eden izmed treh, ki v Sloveniji od začetka državne samostojnosti ni izpadel iz prve lige. Poleg Celjanov se lahko s tem dosežkom pohvalita le še Maribor in Gorica. Če vijolicam po dveh krogih kaže odlično, saj so s šestimi točkami tik za vodilno Olimpijo, pa sta Gorica in Celje razočarala navijače. Z dvema zaporednima porazoma sta pri repu razpredelnice.

Športni direktor: Zdaj bo mladim lažje dozorevati

Kelhar se vrača v 1. SNL. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kelhar se vrača v 1. SNL. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V Celju, ki jih je zabolel nedeljski poraz proti domžalski rezervni ekipi (0:4), so se hitro odzvali na rezultatsko krizo. Zanimivo je, da so v tej sezoni ostali praznih rok proti Olimpiji in Domžalam, kluboma, pri katerih so poiskali poletni okrepitvi. Ekipi naj bi pomagali zlasti z izkušnjami, ki jih mladim izbrancem Tomaža Petroviča bolj ali manj primanjkuje.

"Vsi igralci, ki so prišli pred novo tekmovalno sezono, razen Nikole Gatarića, so stari 22 let in manj. Zdaj pa sta ekipo okrepila dva zelo izkušena nogometaša, kar je za vse te mlade fante več kot odlično. Z njima bodo lažje nogometno dozorevali in se naučili marsikaj novega. Veseli smo njunega prihoda," je z zadovoljstvom dejal športni direktor NK Celje Jani Žilnik.

Sklenili dogovor z Olimpijo in Domžalami

Luka Žinko je v prejšnji sezoni pomagal Domžalam do četrtega mesta in pokalnega naslova. S Tomažem Petrovičem je že sodeloval v Krškem. | Foto: Vid Ponikvar Luka Žinko je v prejšnji sezoni pomagal Domžalam do četrtega mesta in pokalnega naslova. S Tomažem Petrovičem je že sodeloval v Krškem. Foto: Vid Ponikvar Branilec Dejan Kelhar se tako po ponesrečenem izletu v Turčiji, kjer so ga v spomladanskem delu pestile tudi zdravstvene težave, vrača na slovenski prvoligaški oder. V Celju je že igral v dveh različnih časovnih obdobjih, v tem mestu si je postavil tudi družinski dom. Olimpija ga je posodila Celjanom, za podoben korak pa so se odločili tudi Domžalčani.

Trener Simon Rožman je ocenil, da v zvezni vrsti v jesenskem delu ne bo pogrešal Luke Žinka. Klub mu je prižgal zeleno luč za odhod, Ljubljančan pa se je odločil, da bo sprejel celjsko ponudbo.

Nekdanja reprezentanta bi lahko celjski dres oblekla že danes, ko se bodo grofje v Murski Soboti ob 18. uri pomerili z Al Nasr Clubom iz Dubaja.

Ne spreglejte