Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
24. 1. 2008,
14.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 24. 1. 2008, 14.16

8 let

Kek vpoklical Šišiča in Jukana

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je predstavil javnosti 21 kandidatov za prijateljsko tekmo z Dansko. Na seznamu sta se znašla tudi dva novinca, Mirnes Šišič in Amer Jukan.

Po dolgem času so prejeli vpoklic Goran Šukalo, Matej Mavrič (oba Koblenz) in ''povratnik'' iz Rusije ter novopečeni član Interblocka Darijan Matič, za tekmo z Dansko pa zaradi različnih razlogov ne bodo kandidirali Zlatan Ljubijankič (Gent), Dalibor Stevanovič (Real Sociedad), Fabijan Cipot (Luzern), Andrej Komac (Djurgarden) in Bojan Jokič (Sochaux).

''Oba igralca Koblenza sta v dobrem tekmovalnem ritmu, hkrati pa kažeta v klubu določeno stabilnost. Sta v zadovoljivi formi. Mavriča sem vpoklical tudi zaradi dejstva, da je naša obramba v tem trenutku malce bolj 'šibka'. Stevanoviča nisem vpoklical zaradi dejstva, ker ne igra v svojem klubu. Odigral je le majhno število tekem, tudi po menjavi trenerja pa je še vedno v nemilosti prvega stratega. Žal ga ni niti na klopi, tako da so dobili prednost nekateri drugi kandidati. Jokič je na zadnji kvalifikacijski tekmi prejel rdeč karton, tako da moramo na njegovem igralnem mestu najti zamenjavo za uvodni krog kvalifikacij za SP, Ljubijankič pa je v novem klubu opravil le pet treningov, tako da še ni pripravljen kot bi si sam želel,'' je povedal Matjaž Kek, ki se je soočil tudi z ''nehvaležno'' željo delodajalcev Roberta Korena. Slednjega namreč WBA, ki se resno spogleduje s prvim mestom v angleškem drugem klubskem razredu, ne želi pustiti na tekmo z Dansko, a je strokovno vodstvo slovenske reprezentance že poslalo na sedež otoškega kluba dopis z razlago, da gre za uradno tekmo v uradnem terminu Evropske nogometne zveze (UEFA), tako da ne bi smelo priti do nevšečnih zapletov.

Proti Danski na zmago

Selektor je na četrtkovi dobro obiskani novinarski konferenci na sedežu slovenske krovne nogometne organizacije na Čerinovi 4 priznal, da gre za dobro sestavljen program prijateljskih tekem. ''To bodo pravi testi. Pomerili se bomo s tekmeci, ki dobro kotirajo v Evropi. Bilanca dosedanjih tekem proti Dancem je silno negativna, a tradicije so za to, da se rušijo. Seveda bomo zaigrali v Novi Gorici na zmago. Vpoklical sem nekaj povratnikov, pa tudi dva novinca. O Šišiču, ki je pred kratkim prestopil v Olympiakos, je bilo v zadnjem času veliko pozitivnih odmevov, tu pa je tudi Jukan, ki je uspešno branil barve Kopra in mu pomagal do dobrih predstav v domačem prvenstvu,'' je naznanil nekdanji trener Maribora, ki se bo srečal z izbranci na zboru v Strunjanu 3. februarja. Zaradi nedeljskih tekem se bodo soigralcem kasneje od ostalih pridružili Šišič, Branko Ilič in Anton Žlogar, reprezentanca pa bo v Kopru opravila pred tekmo z Danci vsaj tri treninge.

Hrvaška v Ljudskem vrtu

Slovenska izbrana vrsta se bo poleg Danske v prvi polovici koledarskega leta 2008 v prijateljskih dvobojih pomerila še z Madžarsko, Hrvaško in Švedsko. Tekma s ''severnovzhodno'' sosedo bo 23. marca v bližnjem Zalaegerszegu, izbranci Slavena Bilića bodo gostovali v prenovljenem Ljudskem vrtu v petek, 23. maja, tri dni kasneje pa bo Kekova četa preizkusila trenutno pripravljenost še ene udeleženke evropskega prvenstva v Avstriji in Švici. Proti Švedski se bo najverjetneje pomerila v Göteborgu. Dolgo časa je ''visela v zraku'' tudi morebitna prijateljska tekma s še eno slovensko sosedo, Italijo, a so se aktualni svetovni prvaki v pripravljalnem obdobju pred EP 2008 raje odločili za mednarodni turnir v Belgiji, kjer bo poleg ''azzurrov'' in gostiteljev sodelovala še Madžarska. Odprti termin za še eno prijateljsko tekmo pred pričetkom kvalifikacijskega ciklusa za uvrstitev na SP 2010 je še 20. avgust, vodilni možje Nogometne zveze Slovenije (NZS) pa se bodo najverjetneje podali v lov na morebitnega tekmeca februarja.

Ne spreglejte