Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
20. 7. 2014,
21.18

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

nogomet Luis Suarez David Luiz Diego Costa Alexis Sanchez Luke Shaw Ander Herrera Toni Kroos Jan Oblak Jan Oblak

Nedelja, 20. 7. 2014, 21.18

4 leta, 9 mesecev

Kdo lahko prehiti Luisa Suareza?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav je zaradi svetovnega prvenstva v Braziliji nogometna tržnica nekoliko trpela, smo bili v tem poletju vseeno priča izjemno dragim prestopom.

Štirideset dni pred zaprtjem nogometne trgovine sta za najdražji prestop poskrbela Barcelona in Liverpool, ki sta se za selitev napadalca Luisa Suareza v Katalonijo dogovorila za nič manj kot 81 milijonov evrov. Mnogo mediji so pisali, da je višina, ki jo je angleški klub prejel, še višja, a po poročanju natančne strani spletne strani transfermarkt.de, je ta taka kot smo zapisali mi.

Prepričani smo, da je to številka, ki jo bo to poletje težko izboljšati. V pretekli sezoni je bil rekorden prestop Valižana Garetha Bala v Madrid. Real je Tottenhamu na tekoči račun nakazal 94 milijonov evrov. Britanski mediji so celo pisalo o okroglih 100 milijonih, a točna številka še danes ni znana, je pa znano, da se je baletnikom investicija obrestovala. Izjemni Valižan je že v prvi sezoni dosegel 22 zadetkov, lahko rečemo odločilnega pa tudi v finalu lige prvakov, ko je Real v 110. minuti podaljška popeljal v vodstvo in odločil zmagovalca.

David Luiz postal najdražji branilec vseh časov

Če ne generalno gledano, pa smo rekord videli med branilci. S selitvijo iz londonskega Chelseaja v francosko prestolnico je za tega poskrbel David Luiz. PSG je za Brazilca odštel skoraj 50 milijonov evrov in na večni lestvici najdražjih branilcev z vrha lestvice izrinil rojaka Thiaga Silvo, za katerega so pred dvema letoma prav tako Parižani odšteli 42, 5 milijona evrov.

Jan Oblak dražji od Barcinih vratarjev

Kot najbrž že veste, a z veseljem to zapišimo še enkrat. Med velikimi prestopi v tem poletju, je pomembno vlogo odigral tudi naš Jan Oblak. Ne samo to, postal je najdražji vratar tega poletja, je tudi na večni lestvici zasedel izjemno peto mesto. Dražji so bili do zdaj le Gianluigi Buffon, Manuel Neuer, David de Gea in Angelo Peruzzi.

V tem poletju so vratarsko luknjo po odhodu Victorja Valdesa krpali tudi pri Barceloni. Kupili so kar dva vratarja, a oba sta bila cenejša od Oblaka. Claudio Bravo in Marc-Andre ter Stegen sta Katalonce stala vsak po 12 milijonov.

Čakamo na bombo Reala in Liverpoola

V poletnem trgovanju je bil zaenkrat presenetljivo zadržan madridski Real, ki vsako poletje poskrbi za prestop, o katerem poročajo vsi. Tega zaenkrat še ni bilo, a vse bolj naglas se govori o nakupu Jamesa Rodrigueza, odkritju in najboljšega strelca pravkar minulega svetovnega prvenstva. Galaktiki bi morali globoka seči v žep, a to za njih nikakor ni in nikoli ne bo težava. Govori se celo o odškodnini 90 milijonov evrov.

Kdo bo še zamenjal sredino? To bodo zagotovo Angel di Maria, ki se bo verjetno iz Madrida podal v Pariz, čeprav tudi Manchester United nad Argentincem še ni obupal. Tudi Juventusova Arturo Vidal in Paul Pogba naj bi bila blizu odhoda. Prvi v Man Utd, drugi pa celo v Chelsea, a zaenkrat še ni nič konkretnega, je pa res, da je do konca prestopnega roka še veliko in lahko se zgodi marsikaj. Po poročanju tabora Liverpoola imajo kljub šestim okrepitvam, ki nikakor niso bile poceni, še vedno na voljo celotno odškodnina Suareza, trener Liverpoola Brendan Rodgers pa je že potrdil, da denarja ne mislijo dajati na kup in bodo te milijone investirali v izboljšavo ekipe.

Ne spreglejte