Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 7. 2016,
9.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

NK Celje Prva liga Telekom Slovenije Celtic Glasgow NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 6. 7. 2016, 9.25

6 let, 6 mesecev

Najboljša slovenska kluba posnela spot za dvoboj s Celticom

Kdo ima lepšega za Celtic? Olimpija ali Maribor?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Škotski nogometni velikan Celtic se nahaja na dvotedenskih pripravah v Sloveniji. Danes bo gostoval pri prvaku Olimpiji, v soboto pa pri pokalnem zmagovalcu Mariboru. Največja slovenska kluba se veselita dvoboja z atraktivnim tekmecem, v ta namen pa sta posnela tudi promocijski spot, v katerem ne manjka mestnih znamenitosti.

Gostovanje Celtica na sončni strani Alp je poskrbelo za zanimiv pojav. Tako Olimpija kot Maribor sta v čast prijateljskemu srečanju z nekdanjim evropskim prvakom, ki prihaja iz Glasgowa, posnela promocijski spot, v katerem vabita navijače na tekmo.

Celtic je gostoval v Ljudskem vrtu leta 2014. Remiziral je z 1:1, a so nato vijolice zmagale v Glasgowu in se prebile v ligo prvakov. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Celtic je gostoval v Ljudskem vrtu leta 2014. Remiziral je z 1:1, a so nato vijolice zmagale v Glasgowu in se prebile v ligo prvakov. Foto: Urban Urbanc/Sportida Spota izžarevata zelo podobno sporočilo. V ospredju so nogometaši, ki se z žogo sprehajajo po največjih mestnih znamenitostih. Pri Olimpiji sta osrednja lika reprezentančni vratar Nejc Vidmar in mladi napadalec Blessing Eleke, pri Mariboru pa občasna slovenska reprezentanta Aleš Mertelj in Mitja Viler.

''Smo zeleni in imamo radi nogomet,'' se glasi sporočilo nogometnega kluba Olimpija, ki se bo danes pomeril s slavnim klubom, znanim prav po strasti do zeleno-bele barve, ki je ne skrivajo niti privrženci ljubljanskega kluba.

Leto 2016 je Ljubljano prelevilo v zeleno prestolnico Evrope. Zaradi tega so zmaji tudi nekoliko spremenili podobo osrednje igralne opreme, ki je postala bolj zelena kot pa zeleno-bela.

Škotske goste nagovoril kapetan Tavares

''To je Maribor, nogometno mesto, športna destinacija,'' poudarjajo Mariborčani, ki so v spotu predstavili večje znamenitosti mesta ob Dravi. Žoga je po potovanju po mariborskih ulicah prišla do Ljudskega vrta, kjer jo je prijel kapetan Marcos Tavares in zaželel dobrodošlico gostom iz Škotske. Tekmi Celtica v Ljubljani in Mariboru se bosta začeli ob 19. uri.

Celtic je v Sloveniji že odigral eno prijateljsko tekmo. Prejšnji četrtek je remiziral s Celjem (2:2), na tej tekmi pa se je od aktivne igralske kariere poslovil 42-letni vratar Amel Mujčinović. Škotskega prvaka je pred kratkim prevzel Brendan Rodgers. Nekdanji trener Liverpoola je v Sloveniji že gostoval, ko je pred leti vodil drugo ekipo londonskega Chelseaja.

Dvoboje Celtica, ki se bo tako na pripravah pomeril s tremi slovenskimi prvoligaškimi klubi, v živo prenaša klubska televizija, priprave pa na uradni klubski strani na spletnem omrežju Facebook spremlja prek 1,5 milijona sledilcev.

Kateri spot vam je bolj všeč?

  • Oba sta všečna
    4,47 %
    16 glasov
  • Od NK Olimpija
    37,15 %
    133 glasov
  • od NK Maribor
    58,38 %
    209 glasov
Oddanih 358 glasov
Ne spreglejte