Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 5. 2017,
15.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Green Dragons Viole NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije disciplinski sodnik NZS

Torek, 9. 5. 2017, 15.00

6 let, 6 mesecev

Temnejša plat večnega derbija

Navijaški izgredi v Stožicah drago stali Olimpijo in Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
derbi Olimpija Maribor | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj je določil kazni Olimpiji in Mariboru, ki bosta morala seči v žep zaradi neprimernega vedenja navijačev na zadnjem večnem derbiju v tej sezoni. Oba kluba bosta morala po tekmi, ki se je končala brez zadetkov, skupaj plačati 28.750 evrov.

Krovna nogometna zveza je predstavila sklepe disciplinskega sodnika, ki se nanašajo na dvoboj med Olimpijo in Mariborom (0:0).

''Nogometni klub Olimpija je zaradi večkratnega kršenja predpisov s strani navijaške skupine kaznovan s skupno kaznijo 13.750 evrov ter pogojno kaznijo dveh tekem brez prisotnosti gledalcev na tribunah B in D. Navijači Olimpije so namreč večkrat uporabili pirotehnična sredstva in žalili nasprotno ekipo, poleg tega pa poskušali zapustiti svoj del ograjene tribune z namenom fizičnega spopada z nasprotno skupino, pri tem pa so napadli policiste ter vanje metali stole in premične ograje, s katerimi je bil ograjen njihov sektor. Ker je kazen pogojna pomeni, da se prepoved obiska ne bo izvršila, v kolikor navijaška skupina Olimpija v enem letu ne bo storila težjega prekrška, ki se kaznuje po 26. členu disciplinskega pravilnika NZS,'' je sporočila NZS.

Ljubljanski klub, ki si za razliko od prvakov iz Maribora še ni zagotovil nastopa v Evropi, bo v soboto v derbiju 33. kroga Prve lige Telekom Slovenije pričakal Domžale. Če si bodo navijači Olimpije na dvoboju, ki odloča neposredno o drugem mestu na lestvici, privoščili nov težji prekršek, bodo nogometaši v prihodnje izkusili, kako je igrati domače tekme pred praznimi tribunami v Stožicah.

Vrhunci z derbija v Stožicah:

Maribor na zadnjih tekmah pred prazno severno in južno tribuno

''Nogometni klub Maribor je zaradi večkratnega kršenja predpisov s strani navijaške skupine kaznovan s skupno kaznijo 15.000 evrov ter kazen igranja na dveh domačih prvenstvenih tekmah Prve lige Telekom Slovenije v Mariboru brez prisotnosti gledalcev na severni in južni tribuni. Navijači mariborskega kluba so namreč večkrat uporabili pirotehnična sredstva, jih odvrgli na igrišče in tako enkrat poskrbeli za prekinitev tekme, žalili nasprotno ekipo, v sodnikovem dodatku tekme pa odvrgli pirotehnično sredstvo, ki je zadelo obiskovalko na tribuni, namenjeni gledalcem. Navijaška skupina je nato poskušala zapustiti ograjen prostor, zato so napadli policiste ter vanje metali premične ograje, s katerimi je bil njihov sektor zavarovan,'' je navedla krovna zveza in dodala, da obsoja dogodke na tekmi.

''Vsi deležniki v nogometu bi si morali po svojih močeh prizadevati, da so nogometne tekme varen in družinam prijazen dogodek, na katerih ni mesta za nasilje, sovraštvo in huliganizem,'' je sklenila poročilo, v katerem je navedla razloga za visoko kazen, ki jo bosta morala zaradi navijaških izpadov plačati večna tekmeca iz Ljubljane in Maribora.

Vijolice bodo tako zadnji domači tekmi v tej sezoni (17. maja proti Celju in 27. maja proti Krškemu) odigrali pred praznimi tribunami na jugu in severu Ljudskega vrta. Po dvoboju zadnjega kroga bodo pred južno ploščadjo Ljudskega vrta slovesno prejeli pokal, namenjen novemu državnemu prvaku.

Ne spreglejte