Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 1. 2015,
8.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Barcelona Munir El Haddadi Luis Enrique

Nedelja, 4. 1. 2015, 8.20

8 let

Kazen Barcelone izvrstna priložnost za mlade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ker v prestopnem roku zaradi kazni ne bodo mogli pridobivati novih igralcev, so se pri nogometnem klubu Barcelona že ozrli k mladim.

Medtem ko bodo številni evropski in svetovni nogometni klubi v januarskem prestopnem roku pridno zbirali informacije, tehtali ponudbe in gledali v klubske blagajne, koliko si lahko privoščijo za nove okrepitve, bodo pri Barceloni v tem pogledu brez dela. Zaradi kazni namreč Katalonci ne smejo podpisovati novih pogodb.

Katalonski nogometni velikan svoje ekipe ne bo mogel krepiti z novimi igralci do januarja 2016. Pred dnevi je mednarodno športno razsodišče v Lozani (CAS) zavrnilo pritožbo na kazen Mednarodne nogometne zveze.

Plačati miorajo tudi 375 tisoč evrov

Fifa je Barco kaznovala, ker je aprila lani njeno vodstvo podpisalo pogodbe z desetimi mladoletnimi nogometaši iz tujine. Zato ji je prepovedala aktivnosti v dveh prestopnih rokih, ji izrekla ukor in naložila kazen v višini 375 tisoč evrov.

Katalonci se ne bodo smeli okrepiti ne v aktualnem prestopnem roku, ki se je začel 1. januarja, ne v poletnem, ki se bo končal avgusta. A trener modro-rdečih Luis Enrique je prepričan, da kazen in prepoved kupovanja igralcev njegovi ekipi ne bosta škodila. Meni, da ima klub dovolj močno zaledje v lastnem mladinskem pogonu, tako da bodo pri blaugrani brez težav premostili oba prestopna roka brez zunanjih okrepitev.

Nekaj mladih že opozorilo nase

"Seveda bi si želeli drugačno odločitev. Toda kar je, je, in moramo se sprijazniti s tem. Imamo dovolj močno ekipo, po drugi strani pa bo to imenitna priložnost za naše mlade igralce," je dejal strateg katalonske ekipe pred nadaljevanjem sezone.

Enrique dokazuje, da uveljavljanje mladih ni samo teorija, ampak pri njem deluje v praksi. Odkar je prevzel Barco, je v moštvu ponudil priložnost več mladim nogometašem iz lastne šole, trije, Munir El Haddadi, Sandro Ramirez in Sergi Samper, pa so jo tudi odlično izkoristili.

"Na naši akademiji so igralci, ki so zelo dobri in bi lahko naredili še korak naprej. Dejstvo, da ne smemo podpisovati novih pogodb, pa jim bo odprlo vrata v člansko ekipo," pravi Enrique.

Ne spreglejte