Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 3. 2016,
18.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca nogometna reprezentanca nogomet Srečko Katanec

Sreda, 16. 3. 2016, 18.35

6 let, 6 mesecev

Katanec priznal, da je delal napake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Srečko Katanec | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski selektor Srečko Katanec je pomladil člansko reprezentanco in kot enega najpomembnejših ciljev izpostavil, da si želi izboljšati odnose s sedmo silo.

Slovenska nogometna reprezentanca bo letos vstopila v nov ciklus. Skušala se bo uvrstiti na svetovno prvenstvo leta 2018, selektor Srečko Katanec pa bo računal na pomlajeno izbrano vrsto. Poleg Samirja Handanovića se je poslovilo še nekaj dolgoletnih reprezentantov, ki so v zadnjem desetletju predstavljali pomembne vloge v ekipi (Mišo Brečko, Branko Ilić, Zlatan Ljubijankić in Nejc Pečnik).

Selektor slovenske reprezentance je potihoma upal, da si bo kdo izmed omenjenih igralcev premislil in nadaljeval pot v državnem dresu. Eden izmed tistih, ki jih bo pogrešal, je Pečnik. Korošec se je pred kratkim odločil, da bo kariero nadaljeval na Japonskem, pri 30 letih pa je ocenil, da je nastopilo primerno obdobje za menjavo generacij.

"Pečnik je imel v fizičnem smislu dobre kvalitete, kar je prišlo do izraza, saj nas je v preteklosti pestilo, da je bilo kar nekaj igralcev zmožnih igrati le 65 do 70 minut. Na priprave bi prihajal iz Japonske, a mu ne morem kar tako zagotoviti, da bo igral. Potem se je odločil za slovo. V reprezentanci bi morali biti fantje, ki jih ne zanima samo to, da pridejo v reprezentanco in igrajo. Tako ne gre," je poudaril Srečko Nazionale in kot cilj izpostavil, da v reprezentanci računa na 20 fantov, ki bi drug drugemu oddajali pozitivno energijo.

"Tudi tisti, ki so na klopi, oddajajo energijo tistim, ki igrajo. Pred, med in po tekmi. Pomagajo do določenih rezultatov. To ni tako preprosto. Do rezultatov pridemo dejansko vsi. Ne samo mi in vi, ampak vsi ljudje, navijači," je pojasnil 52-letni Ljubljančan in nato poslal apel predstavnikom sedme sile.

Želel bi si boljših odnosov z novinarji

V prejšnjem kvalifikacijskem ciklusu ni bil sproščen, ko je beseda nanesla na odnos z mediji. Pogosto ni bil zadovoljen že z vprašanji, kaj šele zapisanim ali izrečenim v medijih, zmotila so ga tudi razmišljanja strokovnih komentatorjev v televizijskih oddajah. Zdaj, ko je s pomladitvijo reprezentance odprl novo poglavje v zgodovini slovenskega nogometa, je priznal, da je bilo s tem slovenski reprezentanci povzročeno več škode kot koristi.

"V preteklosti je bilo z moje strani marsikaj storjenega narobe. Želel bi si boljših odnosov z vami. Predvsem pri predstavljanju javnosti, kdo lahko igra v reprezentanci. Vi ste vseeno javno mnenje. Odnos se mora izboljšati. Če se nekdo spravlja name, ker v reprezentanco ne pokličem koga, ki sploh še ni bil nikoli v reprezentanci, in se s tem dela negativna klima okrog izbrane vrste, to ne koristi nikomur. Ne meni, ne vam," je potarnal selektor o določenih medijskih zapisih, ki so ga zmotili.

Selektor ne pozna predsodkov

Zmotili so ga, se pa z njimi ni obremenjeval. "Mene to ni obremenjevalo, ker vem, da delam svoj posel pošteno in da bodo v reprezentanco prišli fantje, v katerih prepoznam kakovost. Bog ne daj, da bi kdo pomislil na to, da je kdo prišel v reprezentanco zaradi nekih interesov. Tega pri meni ni. Če je kdo dober za reprezentanco in jaz to prepoznam, bo igral. Pa če se piše tako ali drugače. Nimam nobenih predsodkov," je pojasnil Katanec in dodal, da ob omenjenih medijskih zapisih najkrajšo potegnejo navijači.

Slovenski selektor opominja novinarje na svojo odgovornost. | Foto: Vid Ponikvar Slovenski selektor opominja novinarje na svojo odgovornost. Foto: Vid Ponikvar

"Mene to ne obremenjuje, obremenjuje pa javnost. Navijači, ki pridejo gledat tekmo, začnejo v danem trenutku izražati neko nezadovoljstvo zaradi tega, kar je nekdo napisal … Upam, da se zavedate vaše odgovornosti. Če kdo kaj napiše, naj napiše resnico. Samo to upam," je izpostavil veliko željo, ki jo je podal po tem, ko je predstavil seznam kandidatov za prijateljski tekmi z Makedonijo in Severno Irsko.

Ne spreglejte