Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 11. 2014,
21.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Srečko Katanec slovenska nogometna reprezentanca Valter Birsa Kevin Kampl Wembley

Petek, 14. 11. 2014, 21.42

8 let

Katanec je prebral marsikaj, a ostal normalen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je dan pred tekmo z Anglijo v Londonu v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 malce bolj previden, kot so njegovi izbranci.

Po vseh posnetkih in analizah je selektor slovenske izbrane vrste ostal pri svojem in večinskem mnenju. Anglija je pač vedno kakovostna reprezentanca, posebej pred številnimi navijači, ki bodo v soboto skoraj popolnoma napolnili Wembley.

"Anglija ima kakovostne igralce, od Dannyja Welbecka, Raheema Sterlinga do Wayna Rooneyja. Sam sem v tem tednu ostal normalen. V zadnjem obdobju sem namreč prebral marsikaj. Da gremo v London počet ne vem kaj. Vem, s kom igramo, kaj nas čaka. Povedal sem že, da jih lahko skupiš, lahko pa je tudi drugače. Tudi v to zadnje verjamem. Smo majhna Slovenija, igramo proti svetovni velesili in želim si uspeh," meni Srečko Katanec in še enkrat poudarja, da morajo biti njegovi izbranci kompaktni in bojeviti. Ljubljančan tako še vedno opozarja, da je pred njimi izjemno ugleden tekmec, ki je izrazit favorit.

Kampl naj bi le začel od prve minute

Ves teden se je slovenska javnost spraševala o stanju pomembnega člena slovenske vrste Kevina Kampla, ki ima težave s stegensko mišico. Po zadnjih podatkih in treningu na Wembleyju, ki se po tekmah ameriške lige NFL res ne more pohvaliti z zgledno zelenico, bo vezist Salzburga tekmo vendarle začel.

"Če bo Kevin lahko igral, bo igral, če ne bo stoodstoten, pa ne bo," je bil takoj po prihodu v London jasen in hkrati skrivnosten Katanec, pred zadnjim treningom pa ni izdal nič konkretnega. A iz slovenskega tabora vseeno veje optimizem, tako da lahko navijači tudi zaradi pričeske opaznega nogometaša pričakujejo v začetni postavi.

Birsa opozarja na angleške protinapade

Zato pa je bil bolj jasen Valter Birsa, ko je odgovoril na vprašanje, ali se bojijo napak lastne zvezne vrste zaradi hitrih, mladih angleških vezistov in napadalcev ter visokih žog v svoj kazenski prostor. Angleži so v preteklosti sloveli kot vrhunski v igri z glavo, tudi zdaj imajo v svojih vrstah dobre "skakalce", na primer Garyja Cahilla.

"Mislim, da so res neugodni v tem, da znajo v protinapadu hitro potegniti proti golu, pri čemer so bolj nevarni kot v preteklosti. Tudi v zvezni liniji imajo kakovostne igralce. Po drugi strani pa smo igrali tudi že proti prejšnji generaciji, ko so imeli odlične skakalce in smo se dobro držali. Vse smo analizirali in menim, da lahko preprečimo njihove glavne odlike," je prepričan Birsa, ki se še dobro spominja zadnje tekme z Angleži, ko je slovenska reprezentanca ostala praznih rok na jugu Afrike.

Ne spreglejte